Indbydelse til 135 års fødselsdag og passionsfestival
Lørdag den 21. september  kl 15.00
Udsnit af olie maleri af vores mexicanske ven og maler Alberto Aragon Reyes Det hedder "Jens og Colette danser tango", se maleriet i fuld størrelse neden for.
Obs: Vil du være sød at skrive ”modtaget” i emnefeltet, så vi ved, at du har modtaget dette brev. Vores mailsystem har været hacket og vores mails er derefter ofte blevet taget af spamfilteret.
 
Kære
Du og din kæreste/kone/mand indbydes til denne lidt utradionelle fest/festival i anledningen af vores 135 års fødselsdag. I vores alder når man til en erkendelse af, at hver fest kan blive den sidste. Og da Galleri galschiøt har plads til flere hundrede og er et af de fedeste steder at lave fest, har vi grebet denne anledning til at invitere dig til denne fest.
Nogle har fulgt os i alle 135 år, andre har vi kun lige stiftet bekendtskab med, men fælles for jer alle er, at I har været med til at få os til at tænke nye tanker, ryste os, engagere os, undre os og ved jeres eksempel og passion har fået os til at føle, at livet er endnu en dans værd. Og det er netop dette, der er baggrunden for vores tanker med denne minifestival, som er en slags hybrid imellem en fest, reception, salon  og netværksmøde. Så reservér datoen og kom og hjælp os med at skabe denne dag.
Colette bliver 70, Jens er netop blevet 65, vi har dannet par i 46 år og har begge brugt stort set hele vores liv på at lave det, vi brænder allermest for. Colette har fået folkepension de sidste 5 år, men arbejder stadig som selvstændig på fud tid, farer rundt og laver terapi og  traume uddannelse både i ind- og udlandet . Jens har netop nået pensionsalderen og kan overhovedet ikke se ideen i pension, så han har besluttet at fortsætte med at lave kunst og happenings til han falder død om, hvilket måske ikke kan undre nogen.
Og netop det er udgangspunktet for vores fest. I stedet for en pensionsfest ønsker vi derfor en passionsfestival, hvor vi alle får mulighed for at inspirere hinanden, opfinde eller genopdage gamle interesser, høre spændende eller interessante oplevelser – og naturligvis feste og danse.
Vi forestiller os at bruge første del af festen til, at man helt uformelt går rundt og lader sig inspirere. Vi  laver en struktur med små oplevelses øer, hvor der løbende vil være nogle af gæsterne, der fortæller om deres passion, oplevelse, erfaring eller andet, som optager dem, og som de gerne vil dele med andre.
Man kan deltage i, samtale om eller få indblik i alle mulige emner alt afhængig af, hvad der bliver budt ind med. Det kunne f.eks være, hvordan det er at være i indisk stilhedsmeditation, miljøaktivisme, racisme, fluebinderi, flygtnige, kunst, multelukummer, nye boformer, kina, børneopdragelse, mee to,  børsnotering, Hanna Arent, parforhold, specielle oplevelser eller erfaringer, pokerspil, ølbrygning etc.,
Vi håber på en eftermiddag, hvor vi inspirerer og lader os inspirere af livet med alle dets problemer og mangfoldighedder. Vi forestiller os små indslag på mellem 2 og 15 minutter. Måske har du lyst til bare selv at fortælle og svare på spørgsmål, måske har du lyst til at diskutere din passion med andre. Vi regner med, at hver seance med oplæg, dikussion og spørgsmål varer mellem 10 og 30 min, og de kører simultant, så man må vælge hvad man vil deltage i.
Gæsterne leverer: Hvis du er en af dem, der har noget på hjerte, du har lyst til at dele, skal du henvende dig til os ,  og vi stykker et eftermiddagsprogram sammen. Oplæggene lægger vi forskellige små områder på værkstedet, så man kan deltage i det, man har lyst til. Grib chancen – nu får du muligheden for at dele en eller flere af dine passioner med andre.
Der er ingen tvang til hverken at levere eller deltage i indslagene, det er helt ok bare at gå og hygge sig med andre.  Men det er selvfølgeligt altafgørende at  mange melder sig til at komme med input. Så drop præstations angsten og send os dit bud til Colette på colette@markus.dk eller ring til hende på 2126 5257, så vi kan stykke et eftermiddags program sammen.
Vi glæder os til at  se jer på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N
Se program for festen under dette brev
 
Kærlige hilsener
Jens Galschiøt og Colette Galschiøt Markus
 
 
Program for festen/festivallen Lørdag  d.21 september    
Vi starter kl 15.
Eftermiddag:
  • Velkomst: Afslapning med kaffe og  kage, vin, øl i galleriet og i parken ved de små caféborde i det pragtfulde vejr, som vi har bestilt hos alle de guder, vi kunne komme i tanke om – svigter de alle har vi heldigvis et stort værksted, galleriet og andre lokaler, som vi kan rykke ind i.
  • Passions snakke – diverse indslag og inspiration- mange forskellige steder. Program udleveres.
  • Tag gerne et instrument med og lav lidt hyggelig jam på scenen eller de store persiske tæpper, der danner små hippie øer med puder og små borde, hvor man kan sidde eller ligge og nyde livet. Vi skal nok også sørge for almindelige stole og borde (det kniber for os selv at sidde på gulvet hele eftermiddagen).
Aften kl ca 19
  • Vi hyrer nogle gode kokke til at lave mad, som man løbende kan hente og spise ved de små borde ude og inde.
  • Hvis vejret er til det tænder vi et bål så man kan sidde og kikke ind i ilden og måske stege et lille sno brød eller en pølseJ
Kl ca 20.
  • Så skal der danses. Vi har hyret en danser, så vi kan (gen)opdage den gode dansestil og glæden ved at danse. Et orkester spiller op, og vi håber på at alle kaster sig ud i dansens glæder- uanset om det er deres passion eller ej.
  • Festen forsætter til vi bliver trætte og tager hjem. Vi skal nok sørge for et par gulerødder – og måske noget mere – til natmad.:-)
 
Og så lidt praktisk.....
Overnatning
Der er mulighed for at sove i nogle tilstødende lokaler til galleriet eller andre steder. Vi har nogle få senge, men hvis du tager liggeunderlag, sovepose osv. med, kan vi altid finde en gulv plads.
Har man en campingvogn eller et telt, kan man slå det op i vores park.
Der ligger også et udmærket motel i gå afstand fra galleriet: Næsbylund Kro og Hotel
Er der intet af dette, der dur, så ring til os.
 
Hvem kommer:
Det bliver ikke en fest, hvor vi når at snakke med jer alle, men til gengæld vil der være mange spændende og dejlige mennesker, som I kan tilbringe eftermiddagen og aftenen med.
Vi har inviteret et sted imelem 150 og 200 mennesker - en masse inspirerende mennesker, som har betydet noget i vores liv.
 
Børn:Vi vil hellere have, at du kommer med dine børn, end at du ikke kommer. Vi har en masse voks på værkstedet, som de kan hygge sig med og liggepladser, når de falder omkuld.
 
Påklædning: Hvis du ikke kan rende rundt med stiletter hele dagen - er der både tid og mulighed for omklædning J
 
Gaver: Vi har alt hvad vi har brug for og meget mere til, så den største gave, du kan give os, er, at du kommer, og evt. med din passion. Så spar gaven.
 
Tilmelding hurtigst muligt ,men senest d 1 september
 
Kærlige hilsner fra
Colette og Jens
 
Alberto Aragon Reyes  ( MX) 150x150 cm Olie maleri. Maleriet hedder "Jens og Colette danser tango"
 
Denne mail er udsendt  fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til Colette Markus:
Mail: Colette@markus.dk
Tlf: 21265257
 
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058 eller mobil 40447058
 
 
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)