Click here to view this email in your browser
    септември 2015 г.
 
 
Експортът има реален шанс да се превърне в двигател на родната ни икономика. За първите 6 м. на 2015 г. НСИ регистрира ръст от 11%. Много български фирми имат конкурентни продукти, които обаче за да достигнат до чуждите пазари, е необходима съвместна работа с с компетентни партньори. 
 
На 16-ти октомври в НДК ние от Виа Експо организираме форума "Българския износ - тенденции и перспективи". Събитието има за цел да срещне доставчици на услуги с техни потенциални клиенти: българските фирми износители и такива, които имат намерение да стартират подобна дейност. 
Каним Ви да се включите в изложбената част, където ще имате възможност за личен контакт с делегати и лектори.  Ще получите и 60% отстъпка за участие в конференцията.
Профил на изложителите: митническо и външнотърговско обслужване; консултантски фирми за експортни стратегии; кантори и фирми за данъчно, правно и финансово консултиране; банки и експортни застрахователи, факторинг фирми; фирми за квалификация и обучение на персонала; маркетингови и рекламни фирми; туристически агенции и др. 
 
За да се запознаете  с услугите, които Ви предоставяме като участник в изложбената част, моля разгледайте линковете:
Темите в конференцията ще идентифицират атрактивните пазари и експортните сектори, подходящи за продуктите на българските компании: визията на България като износител, правилата на търговска политика на ЕС, факторинг, застраховане на износа, нови изисквания към международния транспорт, данъчно и правно консултиране, митническо и външнотърговско обслужване.
Лектори от Министерство на икономиката на Република България, Представителство на Европейската комисия в Република България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор,
Български съюз за митническо и външнотърговско обслужване, Кофас България, Българска агенция за експортно застраховане, DS-Concept Factoring България и др. За възможностите за достъп до перспективните пазари на Германия, Полша, Румъния и Турция ще говорят експерти от външнотърговски организации.
Отстъпка за участие като делегат до 28 септември

В днешния брой на бюлетина Ви представяме Милена Виденова, управител на Кофас България и лектор на Форума, която в интервю ще ни запознае ползите от правилното управление на кредитния риск. 
Редица авторитетни браншови организации станаха наши партньори. Техни членове - производители и износители от съответните сектори, ще бъдат сред делегатите.   
 
 Т 032/ 512 907  E  international@viaexpo.ocm   W www.viaexpo.com
 
 
 
Интервю с Милена Виденова, управител на Кофас България
Г-жо Виденова,  моля да представете накратко дейността и услугите на компанията Кофас България
Кофас е специализирана компания в областта на кредитното застраховане, бизнес информацията и събиране на вземания. Това представлява предлагане на цялостни решения за защита срещу риск от финансови загуби на компаниите от техни клиенти, както на местните, така и на международните пазари. В България Кофас присъства от 21 години и държи лидерска позиция на пазара на кредитното застраховане. 
По-важното всъщност е, че с тази своя дейност компанията работи за осигуряване на по-стабилна, надеждна и предвидима бизнес среда.
Освен че за това допринася самото кредитно застраховане, в допълнение организираме много инициативи като Конференцията по управление на риска, годишната класация Кофас ЦИЕ Топ 500, годишния ни доклад за несъстоятелността, регионални кръгли маси и други. Смятам, че лидерските позиции на Кофас в световен мащаб ни позволяват да прилагаме добри практики, да капитализираме върху цялото ноу-хау и опит, с които разполагаме, и да развиваме бизнес средата в България. Мога да споделя, че подобни усилия имат смисъл и ефект и това е видимо както в пряката ни работа, така и по отношение на общия бизнес климат.
 
В какво се изразява същността на управлението на кредитния риск и какви са предимствата му за експортната дейност на фирмите?
Най-лаконично казано, управлението на кредитния риск означава разумен подбор на клиентите и начините на разплащане с тях. Това има още по-голямо значение, когато става въпрос за експортна дейност, тъй като тогава контрагентите са по-непознати, а финансовите загуби могат да бъдат значителни.
А най-очевидното предимство на кредитното застраховане е това, че компаниите могат да продават на своите местни или чуждестранни партньори на отсрочено плащане, като споделят риска от неплащане или фалит с компания като Кофас. 
За да прочетете цялото интервю, кликнете   тук
 
Партньори на форума
     
         
           
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу
Виа Експо ООД - www.viaexpo.com