Stedelijke nieuwsbrief - 9 juli 2021
Vaccinatie en corona update
Tot op vandaag zijn 20.373 volwassen Zottegemnaren (92,34%) een eerste keer gevaccineerd. Daarvan kregen al 11.403 inwoners ook hun tweede prik (51,69%). Ook in de zomer wordt volop verder gevaccineerd. Het gaat zowel om heel wat tweede dosissen als de jongeren die aan de beurt zijn voor hun eerste prik. Voor alle meest recente info kan je steeds terecht op laatjevaccineren.be. Zorg dat je ook op de hoogte blijft van de geldende coronaregels, zeker als je vakantieplannen hebt, en volg de 10 tips om veilig te genieten van de zomer.
 
 
 
 
Het zomert in Zottegem!
Staycation vakantieplannen? Dan valt er in Zottegem deze zomer heel wat te beleven! Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op het allereerste pop-up zomerspeelplein op de Markt. Wie komt er mee bootje varen? De duurzame speeltoestellen krijgen nadien trouwens een vaste stek op de stedelijke speelpleintjes. Of zin in een avondje comedy in een uniek kader? Dan is comedystadion iets voor jou! Ook de Cultuurkaravaan is terug: op 4 zondagen deze zomer kan je genieten van familietheater en tal van randactiviteiten, overgoten met een zomers sausje. Bekijk het volledige programma op Zottegem.be/Cultuurkaravaan.
 
 

 
 
Zottegem viert feest
Komende zondag 11 juli organiseren we tal van activiteiten naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag. En dat op twee locaties in het centrum: de Markt en het Egmontpark. Een goed gevuld programma met een muzikale waaier aan optredens van onder meer Jan De Smet, de Hop Frog Fanfare, onze stadsbeiaardier Paul Hoste, Cleymans & Van Geel, en meer Vlaamse parels. Helemaal gratis maar een plekje reserveren op voorhand is wel nodig.
 
 
 
Zomerse Openspelendag
De Openspelendag, traditioneel op de laatste zondag van de Paasvakantie, was wegens welgekende omstandigheden even niet mogelijk. Maar we zaten niet stil en gingen aan de slag om kinderen in Zottegem toch een “pretpark voor een dag” te geven. Op de nationale feestdag 21 juli is er een alternatieve editie, op maar liefst zés locaties in Zottegem. Een beetje anders dan anders dus maar met evenveel speelplezier en de ideale uitstap op een vrije dag!
 
 
 
 
Op stap met de gids
De Zottegemse stadsgidsen boksten een vernieuwend zomerprogramma in elkaar. Ze zetten volop in op het (her)ontdekken van de eigen streek. Elke twee weken laat een Zottegemse stadsgids je kennis maken met een bekend of minder bekend plekje van onze stad en deelgemeenten, en dit de hele zomer lang. Een gegidste wandeling tijdens de zomervakantie, je hoeft er geen honderden kilometers voor te reizen: onze stadsgidsen nemen je graag mee op toeristisch sleeptouw!

 
 
 
Van skaters, voor skaters
Het Zottegemse pop-up skatepark is een feit. Het kwam er op vraag van Zottegemse skaters die ruimte zochten om te skaten in afwachting van een nieuw skatepark. Via een goed uitgewerkt projectvoorstel werd gehoor gegeven aan hun behoefte. Een mooi voorbeeld van een participatieproject tussen jongeren en onze stad. Een skatepark voor en door Zottegemse skaters dus, die begin juli zelf de handen uit de mouwen staken om de nieuwe toestellen op te bouwen. #sketezot? Begin maar trainen en tot eind augustus welkom op het pop-up skatepark!
 
 
 
Bestemming: Bib
Bericht aan alle schattenjagers, ontdekkingsreizigers en boekenverslinders: ook deze zomer is de bib een ideale vakantiebestemming. Je kan er terecht voor een heuse schattenzoektocht ‘Schat van Vlieg’, een prachtig aanbod aan droomreisjes voor jong en oud, en natuurlijk boeken, boeken en nog eens boeken. Op 20 augustus komt Vertelcollectief Ratara langs. Spring gerust binnen zonder bellen, hou wel rekening met de aangepaste openingsuren.
 
 
 
 
Fleur je gevel op
Geveltuintjes fleuren niet alleen je voorgevel op, maar ook de straten én de mensen. En er zijn nog voordelen. Bij elke geveltuin wordt verhard materiaal uitgebroken. Zo infiltreert het regenwater in de bodem en stroomt het niet zinloos weg in de riolering. Geveltuinen helpen ook de natuur een handje en vergroten de biodiversiteit. Ben je uitgekeken op je kale gevel, en wil je graag een geveltuintje aanleggen? Dan helpen wij je op weg in vijf eenvoudige stappen. 
 
 
 
Weetje: Kids-ID in een nieuw jasje
De Kids-ID, het identiteitsdocument voor kinderen jonger dan 12 jaar, zit sinds kort in het nieuw. Er zijn verschillende redenen van de vernieuwing: vervalsing wordt moeilijker, alle vermeldingen volgen internationale vereisten en een contactloze chip zorgt voor een veilig en universeel reisdocument. Meer info over de nieuwe Kids-ID lees je hier.

I
© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem