NOVEMBER 2017
In deze nieuwsbrief
  • Doorstuderen: wat is er mogelijk?
  • Associate degree zelfstandige opleiding
  • Fixusopleidingen: wekelijkse update tot 1 december
  • Minister stuurt eindexamenkandidaten brief over studeren
  • Vacature: Studiekeuze123 zoekt nieuwe communicatiemedewerker
 
 
Doorstuderen: wat is er mogelijk?
Veel studenten studeren na het behalen van hun bacheloropleiding door in een masteropleiding. Voor het universitair onderwijs (wo) heeft Studiekeuze123 de tool 'Doorstuderen' ontwikkeld. Deze tool laat zien welke wo-masterstudies studenten hebben gekozen na hun wo-bachelor. Voor het hbo wordt bekeken hoe ook zo'n overzicht kan worden samengesteld.
 
Associate degree zelfstandige opleiding
Al in 2015 kondigde minister Bussemaker haar plannen rond de Associate degree aan. Begin oktober jl. was het zover en heeft de Eerste kamer ingestemd met het wetsvoorstel om van de Associate degree-opleiding een zelfstandige opleiding in het hoger onderwijs te maken. Tot nu toe was de Associate degree-opleiding een 2-jarig traject dat gekoppeld moest zijn aan een hbo-bachelor. Door de verzelfstandiging ontstaat er een grotere verscheidenheid van opleidingen en meer keuzevrijheid voor de studenten.

Studiekeuze123 besteedt de komende periode via diverse campagnes op bijv. social media extra aandacht aan de Associate degree-opleiding.
 
Fixusopleidingen 2018-2019
Tot 1 december mogen instellingen nog wijzigingen doorgeven aan Studielink met betrekking tot de fixusopleidingen. Onze website en het totaaloverzicht worden daarom elke week ververst.
 
Alle fixusopleidingen zijn op Studiekeuze123.nl te vinden via de Matchfinder (gebruik filter 'fixusopleiding ja/nee'). Er is ook een totaaloverzicht met alle fixusopleidingen.
 
 
Minister stuurt eindexamenkandidaten brief
De minister van onderwijs heeft een brief gestuurd aan alle eindexamenkandidaten havo/vwo en mbo-4 in Nederland. In de brief staat belangrijke informatie voor de studiekeuze. Bijvoorbeeld over studiefinanciering aanvragen, de selectieprocedure voor fixusopleidingen met aanmelddeadline 15 januari, de studiekeuzecheck en nog veel meer.

Lees de brief
 
Vacature: Communicatiemedewerker (28-32 uur)
De communicatiemedewerker is hét brein achter alle communicatie-uitingen rondom de landelijke site Studiekeuze123.nl, de Studiekeuzedatabase en de Nationale Studenten Enquête (NSE). De focus ligt op online communicatie. De communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor de content van de website, de nieuwsbrieven, promotiecampagnes en helpt mee onze social media kanalen verder op te bouwen.
 
Bijeenkomsten
28 november 2017
Students with a disability – Europese uitwisseling

29 november 2017 (iedere woensdag)
Spreekuur studiepunten

7 december 2017
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.