Nieuwsbrief MOTORWERK              juli 2011
Motorcycle Factory Outlet - ofwel de afhaalchinees!
Op 21 juli j.l. is de zending met chinese Chang Jiang 750 motoren die in dit voorjaar door de eigenaren is besteld, aangekomen bij Seacon Logistics in Venlo.
 
Een deel van de hal waar de container werd gelost, werd al snel omgetoverd in het beproefde Motorcycle Factory Outlet concept van MOTORWERK. Dolf Peeters, auteur van motorartikelen in diverse motorbladen en een bekend persoon in de zijspanwereld, heeft deze aanpak al snel vertaald in "de afhaalchinees". MOTORWERK is dan ook dankbaar dat wij de toestemming van Dolf Peeters hebben gekregen om deze benaming te mogen gebruiken!
 
Dus, als MOTORWERK officieel over Motorcycle Factory Outlet spreekt, dan denkt u maar aan de afhaalchinees en dan weet u meteen waar wij over spreken.
 
Met de eigenaren is uiteraard de datum van deze uitpakdag ruim van te voren afgesproken en heeft iedereen het transport van zijn (of haar) motorfiets kunnen regelen.
 
's Ochtends wordt door Seacon de container uitgeladen en controleert MOTORWERK de zending en de bijbehorende documenten. Daarna is een keurmeester van de RDW aan de beurt om de framenummers en motor-nummers te vergelijken met de documenten. Daarbij wordt streng gekeken naar originaliteit van deze nummers. De RDW heeft met MOTORWERK afgesproken dat dit zgn. RDW Identiteitsonderzoek, telkens als een container met chinese Chang Jiang motoren wordt uitgeladen, door de RDW kan worden gedaan. De RDW stuurt vervolgens elke eigenaar een brief met een overzicht van welke documenten bij de toekomstige RDW-keuring dienen te worden overlegd.
 
's Middags zijn de bestellers/eigenaren aan de beurt en worden de kratten direct op de aanhanger geladen of ter plekke uitgepakt en in afstemming met Seacon wordt het krathout keurig opgeruimd.
 
Na ondertekening van de eigendomsover-dracht krijgen de kersverse eigenaren van MOTORWERK nog een feestelijk drankje aangeboden alvorens met de thuisreis te beginnen.
 
Promotievideo De Afhaalchinees
Het hierboven beschreven proces is ook op bewegend beeld vastgelegd en te bekijken op:
 

Jialing JH600B in Motorrad Gespanne Nr. 124
Het duitse blad Motorrad Gespanne besteed in uitgave nr. 124 uitgebreid aandacht aan de Jialing JH600B.
 
Omdat MOTORWERK de allereerste Jialing JH600(B) motoren naar het europese vasteland brengt en dit vanaf medio augustus a.s. het geval zal zijn, beschrijft dit verslag de ervaringen van een duitser die in China woont en werkt.
 
Onderdelenlijsten Chang Jiang 750 beschikbaar
Chang Jiang 750 motoren zijn eenvoudig in het onderhoud. Dit onderhoud dient volgens het  gebruikers-handboek wel elke 1.000 km gedaan te worden, maar de diverse handelingen zijn overzichtelijk en eenvoudig.
 
Handboek en onderdelenlijsten voor de Chang Jiang 750 zijn door MOTORWERK gedigitaliseerd uitgaande van de chinese papieren originelen en omgezet in Excel en PDF versies. De scankwaliteit van de tekeningen is hoog en de diverse onderdelen zijn in modules gestructureerd.
 
De PDF versies van de M1, M1M en M1S motormodellen zijn te downloaden op:
 
 
1e Buyers Meeting: 10 september in Tegelen
MOTORWERK heeft met de laatste zending ook een zijspan- en solomachine laten meekomen: een Chang Jiang 750 M1M in de Extended Classic uitvoeren en een bijzondere ordonnansmotor. Het betreft een Chang Jiang 750 in grijs met een bijzondere van de CJ750 M1 (de 6V/22 PK versie) afgeleide motorversie.
 
Tijdens onze eerste Buyers Meeting op 10 september in Tegelen worden deze motoren tentoongesteld. Een korte proefrit (als passagier!) in onze Chang Jiang 750 M1 is mogelijk.
 
Daarnaast zullen de allereerste Jialing JH600(B) die in Europa te vinden zijn, bij MOTORWERK te bewonderen zijn.
 
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit om van deze gelegenheid gebruik te maken en om naast deze motoren ook MOTORWERK te leren kennen!
 
Heeft u interesse om te komen? Een e-mail aan info@motorwerk.nl   is voldoende voor informatie of inschrijving!
 
MOTORWERK op beurzen
MOTORWERK is met een stand aanwezig op:
 
Military EvenTT, 24 & 25 september, TT Eventhal, Assen:
 
Motormarkt Hardenberg, 1 oktober, Hardenberg
 
Bij deze een oproep aan al onze abonnees in het noord-oosten van Nederland om deze beurzen en hopelijk ook MOTORWERK te bezoeken.
 
U bent van harte welkom!
 
Inhoud
Motorcycle factory outlet - ofwel de afhaalchinees!
 
Promotievideo

Jialing in Motorrad Gespanne Nr. 124
 
Onderdelenlijsten verkrijgen
 
1e Buyers Meeting!
 
MOTORWERK op Beurzen
 
De afhaalchinees!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing JH600B
 
 
 
Onderdelen Chang Jiang 750

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Demo machines MOTORWERK

 
 
 
Jialing JH600
Chang Jiang 750 M1
Jialing JH600B
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl