Det er ikke de fremmede, men vores reaktion på de fremmede, der er en trussel imod vores civilisation.
 
I 1993 satte jeg 20 skulpturer op på nogle at de mest centrale pladser i Europa. Skulpturen hed ”Min Indre Svinehund”.
 
Hermed var en af de første og største streetart happenings sat i gang. Skulpturerne vejede hver især 1 ton og blev opsat ulovligt, hemmeligt og synkront på kun 2 døgn. De mange skulpturer var et skulpturelt symbolsk opråb  om, at den europæiske civilisation udviste selvmords tendenser pga. af vores reaktion på flygtningene fra den jugoslaviske borgerkrig.
 
”Min indre svinehund” er symbolet på fravalget af humanistisk moral og etik og tilvalget af den dyriske side af mennesket. Den var ment som en advarsel om et muligt sammenbrud af civilisation i Europa, men også ment som en påpegning af, at vi som europære havde et valg. Vi kunne begynde at dele vores rigdom med resten af kloden og bevare vores menneskelighed, eller vi kunne opretholde ubalancen og beholde vores rigdom og miste vores menneskelighed.
 
Siden dengang har jeg lavet over 50 kunstmanifestationer (se Wiki) over hele verden med dette alt overskyggende tema: vi har et valg imellem civilisation og ucivilisation, imellem humanisme og antihumanisme, imellem at være dyret og være  mennesket.
 
Jeg må erkende, at kunst ikke kan forandre verden, men jeg vil stædigt påstå, at kunst kan være med til at skabe ny bevidsthed, nye vinkler og erkendelser på den virkelighed, som vi lever i. Derfor må vi som kunstnere blive ved med at fastholde vores menneskelighed og bruge kunstens sprog til at (ny) fortolke verden.
 
Jeg har i de sidste 6 år haft en større skulptur manifestation ”Flygtningeskibet”  med 80 kobber skulpturer af klimaflygtninge i fuld størrelse om bord. Kunst projektet sætter fokus på, at de kommende klimaforandringer vil producere over 200 millioner nye flygtninge de næset 40 år (FN tal).
 
Flygtninge skibet har besøgt over 40 havne i 6 forskellige lande og sat diskussioner i gang omkring klima forandringer og klima flygtninge, og vi har delt over 200.000 grafiske plakater ud med oplysninger omkring emnet.
 
Jeg er nu i gang med at lave over 50 unikke kobber skulpturer, der skal placeres permanent i de havne, som flygtningeskibet har besøgt. Skulpturernes ansigter er alle taget fra flygtningeskibets skulpturer, og de nye skulpturer vil blive opstillet som en reminder om situationen i Middelhavet og resultaterne af den sociale ubalance, vi har skabt på kloden.
 
Teksten, der vil blive indgraveret i soklen, er  overskriften på dette brev og var en tekst, jeg lavede for 24 år siden, da jeg lancerede  ”Mine Indre Svinehund”.
 
 
”Det er ikke de fremmede, men vores reaktion på de fremmede, der er en trussel imod vores civilisation.”
 
 
Kærlig hilsen
 
Jens Galschiøt
2016
 

 
kære
 
Oventstående statement er netop blevet udsendt på engelsk og med dette brev også på dansk til hele vores kontaktnet. Send det meget gerne videre.
 
Der sker en masse i galleriet. Der er stadig ledige pladser til Tango koncerten - Rey Morales udstiller malerier-Tara giver koncert med sang og sin keltiske harpe - vi har lokket Peter Bastian til at kommer i februar 2017.
 
Abrahams Børn udstillingen i Varde slutter midt i november,så det er ved at være sidste udkald til at se den. Vores isbjørnehær (fra Paris) er ved at blive klargjort til at drage til Marocco til Cop 22 klimamøde, hvor aktivister vil hærge i gaderne i Marakesh forklædt som isbjørne.
 
De 10 skriftsøjle med fundamentalism projektet skal udstilles i EU parlamentet fra 30. januar, og vi arbejder på højtryk med Kaffebrædt monumentet til Århus Havn.
 
Jeg tager på en tiltrængt ferie, men værkstedet arbejder videre og er som sædvanlig åbent alle hverdage og søndage.
 
Kærlige efterårs hilsener fra jens Galschiøt og hans gæve medarbejdere
 
  
Kommende arrangementer
 
Odense
 
Rey Morales maleriudstilling på Galleri Galschiøt. Udstillingen varer til 26. oktober. Rey er ven af Galleri Galschiøt og kom til Danmark for at deltage på kulturmøde Mors med murmalerier. Han har boet på galleriet i de sidste par måneder, hvor han forbereder denne udstilling med hans oliemalerier, skabt i Mexicos dejlige magiske realismes ånd. Rey vil være til stede ved ferniseringen. Se indbydelse
 
  
Tango koncert og dans på Galleri Galschiøt 4. november kl.19.00. Vi har igen inviteret vores argentinske superband, som vil gøre galleriet rødglødende med fed tango musik. Vi sørger for at lægge et dansegulv og invitere tango foreningerne, så der er gode muligheder for både at se, høre og danse tango. Info om koncerten Gerne tilmelding på aidoh@aidoh.dk eller 66184058
 
25.nov, fredag  kl. 19-21.00, Galleri Galschiøt, Koncert med sangerinden Tara Jaff er en af stjernerne på den kurdiske sang himmel. Tara Jaff er kurdisk musiker oprindeligt fra Halabja, Kurdistan i Irak, og har boet i Storbritannien siden 1976.  Gennem årene har hun eksperimenteret med forskellige strengeinstrumenter, men hendes fascination for de gamle harper i Mesopotamien, førte hende til den moderne keltiske harpe.Gerne tilmelding på aidoh@aidoh.dk eller 66184058 . Se mere
 
2017
 
Peter Bastian giver en af sine forrygende koncerter på galleri galschiøt Lørdag d.11 februar  2017 kl 19.00.
 
 
 
Løgum kloster
 
Holmens museum, 10. september - 11. december: En udstilling af den religiøse side af Jens Galschiøt. Hvad mange måske ikke ved, har han lavet en hel del skulpturer med en religiøs dimension. Bl.a. bliver der mulighed for at se det store kobber-krusifix, der har været udlånt til domkirken i Odense i mange år. Andre værker som måske ikke i første omgang opfattes som religiøse, bliver præsenteret i denne sammenhæng. Man vil opdage, at der også ligger religiøse aspekter og undertoner i disse værker.
 
  
Stavanger
  
Stavanger 20. oktober til januar: De 9 hjemløse skulpturer udstilles rundt omkring i Stavanger by for at skabe dialog omkring den sociale udstødning i Norge.
 
  
Taastrup
  
Galschiøt og Galschiøt -Taastrup Kunstforening, 3. oktober - 10. november. Udstilling sammen med Galschiøts søster, maleren Hanne Galschiøt. På udstillingen vil der bl.a. være mulighed for at se den 60 meter lange skulptur 550+1 der omhandler prostitution og traficking og en masse af andre skulpturer. Hanne Galschiøt er en fremragende maler og vil bl.a. præsentere nogle af hendes værker med afrikanske dyremotiver tilsat et strøg af magi og spændende farve kombinationer. Mere info her
 
  
  
København/Vartorv
 
 
Kun adgang for inviterede: Kristent-Muslimsk Samtaleforums konference for kristne og muslimske ledere i Danmark lørdag den 12. november på Vartov i København.
 
Jens Galschiøt holder oplæg om sit dialog og kunstprojekt Abrahams Børn, og der debatteres derefter bl.a. over temaer som: hvad gør man som religiøs ved helligskrifternes mørke sider?
 
Der er lagt op til en rigtig spændende konference, som modigt tager fat i nogle af de tunge diskussioner i religionerne.
 
  
Varde
 
Der er et hav af aktiviteter i varde i forbindelse med udstilling af ”Fundamentalism” skulpturen midt på torvet og afviklingen af Dialog- og Kunstprojektet, Abrahams Børn. Det går rigtig godt og journalisterne har skrevet, at det er den største turistattraktion de nogensinde har haft i Varde.
Diskussionerne og dialogerne fungerer godt, så det er ikke rigtigt at man ikke kan have en afbalanceret samtale om religiøse emner, også selv om det handler om Islam, Kristen- og Jødedommen. Det handler om, hvilke præmisser og rammer, man stiller op for dialogen, så måske kunne resten af landet lære lidt af Varde på dette område.
 
Nogle af aktiviteterne er allerede afviklet, men der er stadig mange gode arrangementer tilbage. Programmet  kan også hentes på nettet.
 
 
Etnisk buffet i Trivselshuset  
 
 
 
Rundvisning omkring Fundamentalism skulpturen.
 
Få en oplevelse i skulpturen, og hør om projektet og alle de bagvedliggende tanker. Rundviserne er Holger Hvelplund (Varde Kunstforening),
Poul Christian Tulinius (Varde Kirke) og John Jensen (Varde Museum). Rundvisningerne er af en times varighed.
• 23. september - John Jensen
• 30. september - Holger Hvelplund
• 7. oktober - Poul Christian Tulinius
• 14. oktober - John Jensen
• 21. oktober - Holger Hvelplund
• 30. oktober - Poul Christian Tulinius
• 4. november - John Jensen
 
Arrangementer
 
 
 
Religion på film-19. okt. og 20. okt.
 
Sæt dig godt til rette og oplev religion gennem andre briller i filmens verden vises sider af religionerne som ikke opleves dagligt. Få et større indblik og forståelse for de forskellige religioner. På Varde Bibliotek vises 4 film omkring religion i et loop, så man kan komme og gå.
 
Sted: Varde Bibliotek
Tid: kl. 10-18
 
 
Erfaringer fra udstillingen – Afslutningsdebat-29. Oktober
 
Vi slutter udstillingen af med en fortælling om, hvordan kunstværket har haft sin indvirkning i kommunen. Under hele udstillingen har en kløgtig
antropologistuderende fulgt vores færden, og vil forsøge at fortælle os hvad vi lige har gjort – set med en antropologs briller!
 
Sted: Varde Torv
Tid: kl. 13-15
 
Andre aktiviteter
Debatvæg på Varde Bibliotek
På Varde Bibliotek kan I tage aktiv del i udstillingen. Debatvæggen indbyder til at I selv kan komme med kommentar til hvordan I har oplevet udstillingen og hvad I forstår ved tro. Debatvæggen står i hele udstillingsperioden.
 
Undervisningsforløb for skoleklasser
Som en del af udstillingen er der udviklet undervisningsforløb for
skoleklasser i kommunen, således at projektet også tager dialogen i
børnehøjde.
 
Skriftsøjler
 
Udstillingen er ikke kun at finde på Varde Torv. Rundt i kommunen kan mindre satellit-udstillinger opleves.
Skriftsøljerne er en miniudgave af skulpturen på torvet og viser også de 600 lyseste og mørkeste citater fra de tre religioner.
 
Skriftsøljerne kan opleves følgende steder:
• Varde Bibliotek
• Kulturhuset i Ølgod
• Kulturhuset i Nørre Nebel
• Sportspark Blaavandshuk i Oksbøl
• Hodde-Tistrup Hallen i Tistrup
• Campus i Varde
• Sct. Jacobi skole
• Brorsonskolen
• Borgercenter Varde
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058 
 
 

 

 
 
 
 
 
Den 60 meter lange skulptur kan ses på Tåstrup kunstforening. Den viser et års arbejde for en handlet prostitueret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste