NIEUWSBRIEF
Jaargang 13 - Nummer 8 - Oktober 2015
 

 
 
Verkiezingen in Spanje
 
Eindelijk is de kogel door de kerk en heeft de Spaanse regering bekend gemaakt dat de nationale verkiezingen zullen plaatsvinden op zondag 20 december. Al eerder werd bekend, dat de voorgenomen datum in november niet gehaald zal worden, maar persident Rajoy denkt dat eind december alles gereed is. De campagnes zijn inmiddels begonnen...

 
Netflix komt naar Spanje
 
Na lang wachten is het populaire Netflix vanaf 20 oktober 2015 ook in Spanje te bekijken. De on-demand video's kunnen met Netflix via internet op zowel smart-phones, tablets als Apple TV of Smart TV's bekeken worden. De maandtarieven lopen uiteen van € 7,99 (basis), € 9,99 (medium) tot € 11,99 (hoge kwaliteit). Uiteraard is een goede internetverbinding vereist.
 
 
 
 
 
Kunt u een Spaanse woning kopen? 5 Tips
 
Een eigen woning onder de Spaanse zon is een droom voor velen en hoewel de meeste dromen bedrog zijn, kunnen sommige uitkomen. Om te voorkomen dat uw luchtkastelen onverwachts uit elkaar spatten, is het belangrijk om voor uzelf te bepalen wat de mogelijkheden zijn.

 

Wijzer geworden door de crisis zijn financiële instellingen anders gaan denken en worden hypotheekaanvragen kritischer bekeken ter bescherming van u, als woonconsument. Zodoende zijn economen en banken tot een aantal richtlijnen gekomen, die grofweg worden aangehouden. Klik op bovenstaande foto en lees de 5 tips die u helpen bij het realisitisch bepalen van de mogelijkheden.
Lees verder >> 

 
Een Spaanse woning
Kopen of Huren?!
 
De vraag die menigeen bezighoudt als het gaat om een verhuizing naar Spanje is of het beter is om te kopen of te huren. Uiteraard kan niemand voor een ander bepalen wat beter is, want elke individuele keuze wordt gemaakt op basis van de persoonlijke situatie. Dit heeft te maken met financiële mogelijkheden, leeftijd, reden van verhuizing, de termijn waarop besloten wordt om een Spaanse woning te betrekken, etc.
 
 
Via Sociale Media werd de vraag gesteld waarom men kiest voor Kopen danwel Huren. Over het algemeen komt uit de reacties naar voren, dat het, zeker op dit moment met de aantrekkelijke prijzen, verstandiger is om te kopen. Eerst een korte tijd huren om uiteindelijk de juiste aankoopbeslissing te kunnen nemen, wordt ook vaak aangehaald. Dat is zeker een optie, maar het ‘gevaar’  schuilt erin, dat men te lang blijft huren en op die manier inboet op het vermogen dat nodig is om iets te kunnen kopen.
 
Op zoek naar een Spaanse woning, maar eigenlijk geen tijd om er eens goed voor te gaan zitten…?! U herkent het vast wel en iedereen heeft er wel eens ‘last’ van. Eigenlijk zou het woningaanbod voorbij moeten komen als was het een uitzending op televisie. Gewoon, lekker op uw gemak huizen kijken onder het genot van een kopje koffie. Dat kán… NICLA heeft de e-Viewings geïntroduceerd, korte filmpjes die u meevoeren door de door u geselecteerde woning(en). Lees verder >>
 
 
 
Ryanair wil tickets verlagen
 
Het Ierse Ryanair, de grootste lagekosten-luchtvaartmaatschappij van Europa, wil zijn ticketprijzen duidelijk verlagen. "We willen van gemiddeld 45 euro per vlucht naar 25 euro gaan", aldus topman Michael O'Leary.

Nieuwe vliegtuigen moeten het brandstofverbruik terugdringen, maar O'Leary verwijst ook naar de lage olieprijzen. "We plannen de kosten-besparingen die dit meebrengt aan onze klanten terug te geven", klinkt het.
 

 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 

Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.