Bestemmingen
Na een lange gedwongen rustpauze zijn wij blij u weer nieuws te kunnen melden over onze reizen. We hopen dat u de tijd van de pandemie goed door bent gekomen. En natuurlijk ook dat u weer zin heeft om met ons op reis te gaan. 
 

Groepsreizen
We kunnen weer mooie vogel- en natuurreizen maken naar steeds meer bestemmingen in Europa en daarbuiten. Ook buiten Europa worden de grenzen weer geopend voor toeristen. Bestemmingen als Gambia, Senegal, Marokko, Sri Lanka en Costa Rica. Zelfs India zal op niet al te lange termijn weer opengaan.

 
 
Bestemmingen
Naast de groepsreizen zijn voor vrijwel alle bestemmingen reizen op maat mogelijk. Deze lijst met beschrijvingen is volledig bijgewerkt en uitgebreid. 

Groepsreizen
De reizen die ook als groepsreis worden aangeboden vindt u op de reiskalender 2022. Een nieuwe bestemming is onder andere Goa en Western Ghats met de meeste endemische soorten van India, niet alleen vogels maar ook vlinders en zoogdieren, zoals de Stripe-necked Mongoose. Een andere nieuwe bestemming in India is een reis naar de Andamaneilanden, die overigens vooralsnog alleen als privéreis is te boeken.

 
 


Nu te boeken reizen zijn o.a.
Marokko met Atlasgebergte en woestijn, met kans op vele vogelsoorten die in Nederland zelden of niet voorkomen. En de temperatuur in November is een reden om ons natte en koude kikkerland even te verlaten.
 
Voor Gambia en Senegal zijn ook nog plaatsen vrij.
 
Ook Costa Rica kunnen we weer bezoeken. Laat de kans niet lopen om eens naar dit prachtige land met zijn uitbundige natuur te gaan. We bezoeken de mooiste gebieden met als absoluut hoogtepunt het Corcovado schierleiland met zijn tapirs, Scarlet Macaw en vele uilen
waaronder de Spectacled wood owl.
 
 
Sri Lanka is al vrij snel weer open gegaan voor toerisme
 
Naast het bezoeken van de prachtige gebieden om de endemische soorten te zien, zoals de Serendips scops Owl, zijn er ook vele andere soorten zoals de overwinterende Indian Pitta. Het is er puur genieten van de vele vogels, de weelde aan planten met prachtige bloemen en de vlinders. En dat alles in comfortabele hotels, met overheerlijke eten en de vriendelijke bevolking.
Lees verder
 
 
 


 
Uiteraard zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor de reizen in het voorjaar, waar de aanmeldingen voor binnenkomen en al enkele reizen volgeboekt zijn. 
Maar voor Schotland en Roemenië, Estland en Kreta is nog plaats.
 
Kortom we hopen u als reiziger enthousiast te kunnen maken om weer intensief op onze reizen van natuur en vogels te kunnen genieten.
 
 
 SOVON dag
 
Zaterdag 27 november is de jaarlijkse dag van SOVON, in de Reehorst in Ede. Blue Elephant is met een stand aanwezig. Wij heten u van harte welkom bij onze stand. 
 
 
Blue Elephant is lid van garantiefonds GGTO
 
Het garantiefonds garandeert u terugbetaling van uw reisgeld en eventuele aanbetaling bij in gebreke blijven van de reisorganisatie

 
 
 
 
 
Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland 

Per 1 januari van 2015 is Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland (VBN). Dit houdt in dat Blue Elephant VBN promoot en projecten financieel steunt met een bijdrage.
Door te reizen met Blue Elephant draagt u bij aan internationale bescherming van vogels.
Vogelbescherming ondersteunt enkele reizen van Blue Elephant publicitair. 
 
 
Kent u iemand die deze nieuwsbrief van ons misschien interessant vindt. Stuur hem dan door.
 
 
 
BLUE ELEPHANT, Tebinckslaan 14, 9462 PV Gasselte, T 0599-565124 www.blue-elephant.nl