NIEUWSBRIEF
Jaargang 13 - Nummer 9 - November 2015
 

 
 
Kredietwaardigheid Spanje alweer verder gestegen
 
Nadat kredietbeoordelaars Fitch en Moody's eerder dit jaar de kredietwaardigheid van Spanje al verhoogden, heeft nu ook Standard & Poor's de rating bijgesteld. Met de huidige BBB+-status is het voor Spanje goedkoper om geld te lenen.
 
Volgens S&P weerspiegelt de opwaardering de sterke, evenwichtige economische prestaties van Spanje in de afgelopen vier
jaar, wat geleidelijk zijn uitwerking heeft op de publieke financiën.
 
Ook de verwachte gemiddelde economische groei is bijgesteld van 2,2 naar 2,7% tot 2017. De Spaanse regering schat dit met 3% iets hoger in, maar ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht een positieve groei van 3,1%. De Spaanse economie groeit nu harder dan gedurende de laatste 8 jaar.
 
Wiki Spanje
 
Wiki Spanje is een online magazine met alle wetenswaardigheden over Spanje. Op Wiki Spanje leest u niet alleen de achtergrondverhalen over van alles en nog wat over Spanje, maar ook veel over de cultuur, feesten, traditie, gastronomie en natuur en tevens kunt u de leukste of mooiste video’s en fotoalbums bekijken. Daarnaast zijn er verhalen te lezen over Nederlanders en Belgen die iets opgezet hebben in Spanje zoals B&B’s, hotels, winkels, restaurants of andere bedrijven/diensten en volgen er “specials” over de meest uiteenlopende onderwerpen.
 
 
Klik op bovenstaand logo en neem eens een kijkje
 
 
Klik op bovensstaande foto voor meer
uitleg mét video.
 
Op herhaling...:
NIE-nummer en Residencia
 
Iedereen die op welke manier ook de Spaanse woningmarkt volgt of plannen heeft om tijdelijk danwel permanent in Spanje te gaan wonen, heeft ervan gehoord: het NIE-nummer en de Residencia. Tóch komen regelmatig vragen over deze documenten en daarom is het tijd om er nogmaals wat extra aandacht aan te besteden en meer uitleg te geven.

Zowel het NIE-nummer als de Residencia zijn bedoeld om de identiteit van de eigenaar vast te stellen. Als u eenmaal een NIE-nummer heeft en u vraagt later, al dan niet verplicht, een Residencia aan, dan blijft het nummer hetzelfde. Het identiteitsnummer wordt namelijk slechts éénmalig per persoon verstrekt. Het verandert nooit en blijft dus altijd gekoppeld aan de persoonsgegevens van de eigenaar.
Lees verder >> 
 
Dé Facebook-pagina voor échte Spanje-fans

De Facebook-pagina 'Spaanse Woning' geeft dagelijks uitgebreide Nederlandstalige info over de Spaanse woningmarkt, de diverse regio's, de laatste nieuwtjes, uitleg over en voorbereiding op de mogelijke aankoop van uw eigen woning onder de Spaanse zon. Als échte Spanje-fan geeft u natuurlijk een LIKE aan deze pagina, zodat u niets mist en altijd op de hoogte blijft.
 
Hieronder enkele video's die onlangs op Facebook gepubliceerd zijn. Als u het gemist heeft, kunt u deze alsnog bekijken door erop te klikken.
 
 
 
   
 
   
 
   
 
 
Top 5 van meest bezochte woningen
 
Deze Top 5 is samengesteld aan de hand van het aantal bezoekers op de NICLA-website alsmede de bezichtigingen ter plaatse.

Klik op de foto’s voor meer informatie. U kunt dan alle overige gegevens van de betreffende woning bekijken. Ontdek zélf waarom deze panden de afgelopen maand door zoveel mensen zijn bezocht.
 
 
 
 
 

 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.