Ontdek de wereld vanaf het water
 
Nieuwsbrief week 27
 
Verslag "Klippertocht" Zondag onder Zeil met Driemaster Sanne Sophia
 
Een verslag van gasten die mee hebben gevaren tijdens Zondag onder Zeil: 
 

Als verjaardagscadeau kreeg ik een tocht met de driemastklipper "Sanne Sophia". Ik was blij verrast! Een korte en mooie wandeling bracht ons van het parkeerterrein bij het verzamelpunt bij café Ome Ko.
 
Daar zagen we hoe de prachtige klipper aanmeerde voor de sluizen en de draaibrug in het centrum van Muiden.

We voeren  langs het Muiderslot naar het open water van het IJmeer.
Daar hielpen we met hijsen van de zeilen, echt leuk “maatjeswerk”, in mijn gedachten op de maat van een seashanty: 
“Heave away, haul away”...
 
Daarna gingen we lunchen in het sfeervolle ruim (prachtig houtwerk!). De catering was uitstekend. Weer aan dek stevenden we aan op het eiland Pampus, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, waar we met het fort kennismaakten in een interessante rondleiding.

Weer terug aan boord was er veel te zien op het water:  historische zeilschepen, vrachtboten, plezierbootjes, en in de verte IJburg en Almere. Intussen kon je meedoen aan een quiz, waardoor je de klipper en de bemanning beter leerde kennen.

Met een voldaan gevoel gingen we weer aan land. Dank aan de bemanning en medepassagiers, die er zo’n gezellige tocht van hebben gemaakt!

We gaan deze heerlijke en ook fotogenieke tocht van harte aanbevelen in onze vriendenkring!
 
 
Ook een keer meezeilen?
 
 
 
 
Foto's Bruggentocht 2 juli
 
 
 
De foto's van de Bruggentocht op zaterdag 2 juli staan online! Het was weer een heerlijke editie vol gezelligheid aan boord. 
 
Muiden - Weesp - Diemen - Amsterdam - IJ - Muiden. Onderweg werd genoten van een uitgebreide lunch. 
 
De foto's bekijken? Klik hieronder: 
 
 
 
 
 
De Bruggentocht op zaterdag 2 juli jl.
 
 
Fécamp bedankt!
 
De burgemeester van Fécamp met haar cadeau van de Hydrograaf

 
 
 
We hebben een geweldig weekend tijdens maritiem evenement Fécamp Grand'Escale achter de rug. Onze Hydrograaf was hier te gast en kon bezocht worden als evenementenlocatie.
 
Tijdens dit weekend hebben we burgemeester van Fécamp Marie-agnès Poussier-Winsback aan boord mogen verwelkomen. Uiteraard ging de burgemeester niet met lege handen naar huis 😉!
 
Algemene ledenvergadering
IVW groot succes
Weesp, 30 juni 2022 - De leden van de ondernemersvereniging Weesp IVW stappen aan boord van de Sanne Sophia voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering.
 
Na het officiële gedeelte wordt verteld over de zakelijke mogelijkheden van de diverse schepen van Hollands Glorie. Zoals varend vergaderen, het vieren van een jubileum, relatiedag of bedrijfsfeest. De aanwezigen zijn verrast door de vele mogelijkheden. De motoren worden gestart en de schipper vaart richting Muiden om door de Spieringbrug en via de sluizen en langs het Muiderslot het Markermeer op te varen.
 
De voorzitter bedankt Hollands Glorie voor het verzorgen van de leukste en gezelligste ALV die het IVW in jaren hebben kunnen houden. 
 
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? 
 
 
 
 
 
 
IVW Ledenvergadering op 
 Driemastklipper Sanne Sophia
 
 
Scheepspraat
Betekenis: er komt een zware regen- of hagelbui aan.

 
Algemene informatie over:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via onze website.
 
Volg ons op:
 
 
Informatie en reserveringen
Uitgebreide informatie over de evenementen van Salling / Hollands Glorie, vindt u op onze website https://www.sailing.nl/. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen: +31 - (0)294 - 271 561.