Nieuwsbrief nr. 70

December 2015
 
Beste ,
 
De laatste nieuwsbrief van dit jaar alweer. Het jaar is omgevlogen. Met een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken, de aanleg van een nieuwe tuin met een heuse zwemvijver en het werk, ik heb me geen moment verveeld.
 

Volgend jaar wil ik met je delen hoe het in mijn moestuin zal gaan, nu nog een modderpoel zonder structuur en zonder paden. 
Ik hoop dat je de nieuwsbrief steeds met plezier leest en er voor jou nuttige wetenswaardigheden in staan. Zo hoop ik dat volgend jaar ook weer te blijven bieden. In deze nieuwsbrief laatste nieuwsbrief van het jaar vind je een recept, zoals altijd, en een cadeaucheque.
 
Vleesverlangen
 
 
Op dit moment draait in de bioscoop de film 'Vleesverlangen'. Een documentaire over, de naam zegt het al, verlangen naar vlees en wat er komt kijken bij dat lapje op je bord. De impact die jouw keuze heeft, als je een vleeseter bent. Met enige weerzin heb ik een fragment teruggekeken over vleesverslaving bij Jeroen Pauw. Zelf ben ik geen grote vleeseter en door deze beelden weet ik meteen weer waarom. Kijk zelf en oordeel of je naar de bioscoop wilt en of je besluit minder vlees, of heel bewust nog steeds vlees te eten. Mocht je vegetariër zijn dan weet je vast wel iemand die je op de gevolgen wilt wijzen van het eten van vlees.
 
Linzenterrine
 
 
Deze linzenterrine kun je maken voor meerdere dagen, is warm en koud te eten en past eigenlijk overal bij. Feestelijk en veelzijdig, bovendien voedzaam.
 
Ingrediënten
200 droge groene linzen
2 wortelen
150 gram champignons, in kwartjes gesneden
3 teentjes knoflook
2 uitjes
3 eieren
2 handenvol cashewnoten
 
Bereiding
Was de linzen en kook ze gaar (ca. 20 minuten, volg instructies op de verpakking), kruid met peper en zout, en giet er een scheutje olijfolie bij.
Snijd intussen de wortel in stukjes en laat die de laatse 5 minuten meekoken. Als alles gaar is, giet het wwater af. Laat het geheel goed uitdruipen. In een andere pan stoof je de gesnipperde knoflook, de gesnipperde uitjes en de champignons gaar in olijfolie met wat zout en peper. Haal de pan van het vuur en meng de groenten door de linzen. Laat even afkoelen en meng dan pas de geklutste eieren en de cashewnoten er door. Stort alles in een ingesmeerde cakevorm. Zet de terrine 30 minuten in de oven op 180C graden. Laat hem even afkoelen haal hem dan uit de cakevorm. Snijd in plakjes.
 
Fijne dagen
 
 
Bedankt voor je aandacht voor de nieuwsbrief van Op een Blaadje. Een fijne Kerst  en veel goeds voor 2016!
 
Cadeaucheque
 
Als je in januari een afspraak maakt krijg je 15 procent korting, een consult kost dan geen 40 euro maar 34 euro. Als je met iemand samen komt dan loopt de korting op tot 25 procent. Melden dat je de nieuwsbrief leest is voldoende. Maak wel tijdig een afspraak. Misschien tot ziens! 
 
Agenda
Koelkastchallenge
In januari geef ik, op aanvraag, workshops voor deze nieuwe manier van kijken naar je voorraad. Je krijgt inzicht in je inkoopbeleid en leert welke basisvoorraad handig is om op terug te vallen.
Je wordt creatiever en leert nieuwe kookmogelijkheden en combinaties. Je wordt behendiger in het opmaken van restjes, waar je voorheen geen brood meer in zag.
Wil je meer informatie dan kun je me mailen.
 
Bodyscan  
Kom langs voor een bodyscan, zodat je weet hoe je conditie, spiermassa, gewicht, botmassa er voor staan. 
Elke laatste vrijdag van de maand tussen 14-19 u. Graag vooraf aanmelden.

Geinige groentenborder en koddige kruidentuin  
Ook volgend jaar geef ik informatie over de aanleg en het onderhouden van een groentenborder en kruidentuin.
Je bent welkom in Vlodrop op elke eerste woensdag van de maand tussen 10-13 uur.
 
Plukken, proeven en proosten
Vanuit Vlodrop worden het hele jaar door kruidenexcursies gepland die bij goed weer (als het maar droog is) eindigen bij ons thuis, bij de 'Zweedse hoek', een grote vuurplaats. Daar wordt gekookt wat wij met elkaar geplukt en gevonden hebben in Dutch Ovens, gietijzeren pannen, en met elkaar gegeten onder het genot van een glas. De kosten zijn 65 euro. Daarvoor krijg je heerlijk eten en drinken en een 2 uur durende kruidenwandeling vooraf. Vanaf 4 personen. Data op afspraak.
 
Supermarktservival
Heb je al eens een supermarktsurvival gedaan? In ca. twee uur tijd word je wegwijs gemaakt in de supermarkt en kijken we welke keuzes we gewoonlijk maken. We staan stil bij welke weg je voedsel heeft afgelegd voordat het bij jou in je winkelwagentje gaat en wat je ermee doet. Leerzaam en leuk! Op aanvraag te houden in elke supermarkt naar keuze. Prijs en data op aanvraag
 
 
 
Volg Praktijk 'Op een Blaadje' op Twitter
 
Copyright

Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden overgenomen.