Nyhedsbrev fra folkemødet
med 10 isbjørne, en ko og en frihedsgudinde

 
1          Frihedsgudinde og Galschiøt vs Folkemødet
2          Pariser-isbjørne må ikke danse på folkemødet
3          Balancerende kæmpe-ko viser vejen mod madspild
4          MS Anton drukner klima-flygtninge i Allinge Havn
5          Galschiøt deltager i følgende folkemøde-debatter
6          Fundamentalism udstilles på Galleri Galschiøt
7          Sommeråbningstider på Galleri Galschiøt
 
 
 
Denne kontaktannoncen blev bragt på forsiden af Bornholmske Tidende. Mange søde mennesker har henvendt sig med forslag og tilbud. Nu står skulpturen på stien ned mod vandet ved Kæmpelykke havn i Allinge.
 
Kære
 
Der er som altid rigeligt at fortælle fra Galleri Galschiøt. For bedst som Galschiøt havde lovet hans medarbejdere fred og ro dukkede 10 nye opgaver, nogle kriser og mange ideer frem. Men det er vi jo efterhånden vand til og det er faktisk også meget sjovt.
 
Vi skriver i denne omgang fra Bornholm, hvor folkemødet løber af staben. Vi har et stort telt på kæmpestranden med fantastisk havudsigt (stand nr J27). Så hvis du er på Bornholm, så kom endelig forbi og besøg os. Du kan kende teltet på de tre små frihedsgudiner der står ude foran...
 
Til folkemødet havde vi egentligt linet op til en udstilling der fulgte op på klimakonferencen COP21 i Paris og vi skulle vise nogle af de skulpturer vi havde med der til. Nemlig den rygende Frihedsgudinde ’Freedom To Pollute samt isbjørnehæren (os klædt ud i isbjørnedragter) som var i alverdens medier i december.
  
Men så forbød Folkemødet opstillingen af den 6. meter høje Frihedsgudinde. Eller rettere de krævede en byggetilladelse med tegninger, statiske beregninger og opkrævning af byggesagsgebyr. Et krav der let kan koste 30.000kr. Og det selvom skulpturen har stået overalt i verden uden problemer, herunder på folkemødet i 2012!
  
Så vi har haft en kontaktannonce i Bornholms aviser og spurgt om nogen havde en have som kunne give frihedsgudinden asyl, så den kan udstilles under folkemødet. Der er en masse søde mennesker der har ringet og tilbudt at udstille den og nu står den flottere end vi kunne have forstille os, lige midt på folkemødet i Allinge.
 
Wefood på pilekroen (K25) bruger Galschiøts udstoppede ko til at gøre opmærksom på madspild. Folkekirkens Nødhjælps nye forretning der sælger ’kasseret’ mad har lånt koen til at gøre opmærksomme på danskernes madspild. Koen hang oprindeligt på en kæmpevægt med 3 hungerdrenge i den anden arm. Den har bl.a. været udstillet i Hong Kong til WTO-møde.
 
Faxehus Efterskole trækker i isbjørnedragterne og angriber klimakrisen på Bornholm. Isbjørnen fra Paris lånte vi af WWF, så det er vores dygtige kunstner og designer Niaz der har syet alle de 11 nye dragter. Et kæmpearbejde, men de er blevet vildt flotte.
  
Men nu har Folkemødet også forbudt efterskolen at danse rundt som isbjørne ude på pladsen. De har nemlig ikke søgt tilladelse i tide. Til gengæld kan de frit danse rundt inde i teltet. Nu får vi at se om der ikke slipper et par isbjørne fri på Bornholm alligevel, eller om folkemødet vil sætte den absurd store politistyrke der hærger øen ind og anholde dem. Det kunne jo være lidt af et syn :o)
  
Galschiøt drukner 8 flygtninge(skulpturer) sammen med organisationen "levende Hav" der ligger med fiskekutteren M/S Anton i Allinge havn. Det sker torsdag kl 15:30 til 16:30, flygtningene vil ligge og flyde under hele folkemødet lige der hvor man krydser havnen over til DR´s scene, som påmindelse om de flygtninge der drukner lige nu i middelhavet.
 
Trods de mange forbud er vi faktisk ved godt mod. Her er fedt på Bornholm, masser af ballade og frihedsgudinden står majestætisk. Alle taler spændt om de 50 mm regn de lover fredag, men mon ikke vores telt holder.
 
Sommerferien nærmer sig og vi er snart klart til at udstille Fundamentalism-skulpturen i skulpturhaven i Odense indtil august. Fra d. 11. juli til 8. august er Galleri Galschiøt på ferie-mode og altså kun åbent fra kl. 12-16 søndag til fredag.
 
Mange hilsner fra wannabe solskinsøen og (fortsat) god sommer.
Kommunikationsmand Lasse, altmuligmand Karsten og Kunstner Jens G. 
 
Vi kan kontaktes på folkemødet på 6170 3083 (Lasse) og 40447058 (Jens)
 
  
Arrangementer i Galschiøts telt, kæmpestranden J27
 
Vi bemander teltet hele dagen og har som fortalt aktiviteter spredt på hele folkemødet. I teltet finder du skulpturer/fotoudstilling og vi har altid tid til en lille snak om kunst, politik og tilværelsens ulidelige lethed.
 
Torsdag kl 15:30 til 16:30  - Galschiøt drukner 8 flygtninge(skulpturer) sammen med organisationen "levende Hav". Det sker fra fiskekutteren M/S Anton i Allinge havn. Det sker, flygtningene vil ligge og flyde under hele folkemødet lige der hvor man krydser havnen over til DR´s scene, som påmindelse om de flygtninge der drukner lige nu i middelhavet.
 
Vi har 2 konkrete arrangementer i vores telt:
Fredag kl 11-11.45: Galschiøt fortæller under uformelde former om aktiviteterne under COP21 i Paris, med opstilling af den 5 tons tunge Unbearable isbjørn og isbjørnehæren i Paris' gader. Derefter vil der være dialog og debat.
Fredag kl 15-16. Galschiøt fortæller under uformelde former om hvorfor han skiftede fra at lave 'pæn' kunst til at lave ’vilde’ kunsthappeninger.
 
Derudover deltager Jens Galschiøt i følgende panel-debatter:
Lørdag kl 13.00-13-50 - telt A45. Er Kunst blot kunst – og kunstneren blot kunstner? Kulturmødet på Mors stiller som optakt til KM16 spørgsmålet, om kunstnere har lov til at ytre sig om samfundsmæssige, sociale og politiske emner. Oplev Christian Have i samtale med formand for Dansk Skuespiller Forbund, Katja Elgaard Holm og billedhugger, Jens Galschiøt.    
Lørdag kl 17.45 – telt A26 Danchells Anlægs mødetelt. Bliver Danmark påvirket af Kina? For nylig beskrev Politiken, hvordan den kinesiske ambassade i Danmark har udøvet politisk pres mod Musikhuset i Aarhus for at forhindre opførelsen af et show, der udfører traditionel kinesisk dans og musik. Kan vi i Danmark acceptere, at vores ytringsfrihed udfordres på en så direkte måde?
 
 
Galschiøt udstilling på Varde Museum – fernisering 24. juni.
 
I perioden 24. juni til 31. august præsenterer Varde Museum en udstilling med en række af Galschiøts værker. Bl.a. 550+1 og hungerdrengene. Udstillingen sker i anledning af at Fundamentalism udstilles i byen fra 13. august til 10. november. Man kan allerede nu og frem til 10. november se skriftsøjlene udstillet 9 forskellige steder i Varde og omegn. Der er fernisering af udstillingen fredag d. 24. august kl 16.
 
 
Fundamentalism udstilles på Galleri Galschiøt
 
Vi glæder os til endelige at kunne præsenterer skulpturen Fundamentalism i Odense. Gennem den sidste måned har vi forberedt skulpturen til udendørsudstilling bl.a. ved at fylde bogstaverne med beton og indsætte ventilatorer til skærmene så de ikke går i sort. Sidst i denne måned stiller vi den så op i skulpturparken hvor vi glæder os til at kunne præsentere den for besøgende på værkstedet.
 
Der er gratis adgang og kaffe på galleriet, så hvis du ikke fik set skulpturen tidligere, så får du muligheden her. Her kan du også se en del af Galschiøts andre skulpturer og se hvordan vi laver dem.
 
OBS – meget kan gå galt, så ring evt. på forhånd og hør om skulpturen står der.
Adressen er Banevænget 22, 5270 Odense N. Vi har normalt åbent alle hverdage fra 9-17 og søndage 12-16. Fra d. 11. juli til 8. august er der ferieåbent fra kl 12-16 søndag til mandag.  
 
13. august – 10 November i Varde. I sensommeren udstiller vi Fundamentalism på Varde Rådhusplads. De 10 skriftsøjler er allerede placeret på skoler, biblioteker mm. i byen. Der er lagt op til inddragelse af hele byen i en religionsdebat med udgangspunkt i kunstinstallationen. Vi glæder os rigtigt meget til den udstilling og det er allerede en fornøjelse at arbejde sammen med de gode Varde-boere. Mere om dette i næste nyhedsbrev.

******

Info om udstillingen
 
Skulpturen er en del af kunst– og dialogprojektet Abrahams Børn, der søger at skabe forståelse og dialog, og bygge bro mellem Kristendommen, Islam og Jødedommen. I værket præsenteres 600 af de ’lyseste’ og ’mørkeste’ citater fra de tre religioner, som gør det klart, at de i deres dogmer er næsten umulige at skelne fra hinanden. Man kan skabe både rædselsregimer og næstekærlige samfund ud fra dem alle. Galschiøt udtaler:
 
”Med værket vil jeg vise, at alle religioner indeholder modsætningsfyldte tekster, og vil kunne bruges til både at retfærdiggøre de mest bestialske-, og begrunde de ædleste gerninger. Som jeg ser det, er den enkelte person altså ansvarlig for sine egne handlinger, ikke religionen”.
 
 
 
Kontaktinformation:
Jens Galschiøt, kunstner - tlf: 66184058 / 61703083 aidoh@aidoh.dk
Bendt Bendtsens (K) kontor i EU parlamentet:  Tel: +32 2 28 47125 Email: bendt.bendtsen-office@europarl.europa.eu
Himmelske Dage - Kirsten Weiss Mose - tlf. 2320 5031 kirsten@himmelskedage.dk
 
Links og baggrund
Kontakt til "Abrahams Børn" - Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
Abrahams Børn-hjemmesiden:  www.fundamentalism.dk
Interaktive dialogværktøjer på 8 sprogQuizzenCitatsøgning - Pauseskærme
Om kunstprojektetIntrofilm - Wikipedia  - Medieomtale - Fotos
Hæfte med beskrivelse og citater fra Abrahams Børn projektet: Hæfterne findes på: Dansk, Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
Om Jens Galschiøt : WikipediaCV (PDF)  (engelsk) -  Kunstbog,
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
   

 

 
Freedom To Pollute står nu ved stien, i baghaven på Havnegade 30. Fra torsdag vil den ryge fra faklen.
 
Skulpturen kan lægges ned på 2 minutter, så vi lægger den ned i løbet af natten for en sikkerheds skyld
 
 
  
Unbearable kan stadig ses foran folketinget til sidst juni og måske sommeren over.
 
  
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste