Click here to view this email in your browser
Hej,
 
 
Igår hade vi besök av Celia B Dackenberg som presenterade sin nya bok "Lånat sparat, ärvt och nytt". 
Celia visade flera av plaggen ur boken och berättade historier bakom flera av plaggen. Om du inte hade möjlighet att vara med igår kan du fortfarande se en del av plaggen ur boken i vår skyltning ett tag till. Boken säljer vi förstås också i butiken, för 249 kr.
 
Det finns fler möjligheter att förkovra sig än att läsa böcker - gå på kurs till exempel! Nu släpper vi inbjudan till två kurser, läs mer här nedan och vänta inte förlänge med din anmälan om du vill ha en plats på någon av kurserna.
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Kursfavorit i repris: Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Tisdag 22 oktober kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Morgonkurs:  Dubbelstickning!
Onsdag 23 oktober kl 08.15-10.45
 
Dubbelstickning är en rolig teknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegel­vända motiv. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Om du sedan vill kan du börja på ett lite större projekt, som kan bli t. ex. en grytlapp eller halsduk.

Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Stor påfyllning från Madeline Tosh!
90 st! Så många nyanser har vi i skrivande stund av Tosh Merino Light från Madeline Tosh. Det är 100% handfärgad superwash merinoull, entrådig med 384 m per 100 g. Ett garn som passar till väldigt mycket, sjalar, mössor, halskragar, tröjor, tunikor.
En härva kostar 279 kr och räcker till en sjal, till en tröja stl M behövs ca 3 härvor. 
 
 
MILLIM-måttarmband
Vi har även fyllt på vårt lager av supersnygga och fiffiga måttarmband! MilliM armband är svensktillverkade, av vegetabiliskt garvat läder med centimetermåttskala inbränd med laser. Armbandet är 40 cm och viras runt handleden och knäpps med en tryckknapp, så har du alltid måttband med dig! Priset är 250 kr styck.
 
 
Nya mönsterhäften från Sandnes garn!
 
Sandnes släpper massor av fina mönsterhäften denna höst, här är några exempel på finfin design från Sandnes. Häftena kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
Tema 59 - Norske ikoner - klassiska plagg för stora och små ur Sandnes arkiv, med ny twist i färgvalet och passformen.
Men fortfarande i klassiska garner av bästa kvalitet.
 
1914 Fluffy - Lätta, mjuka, fluffiga plagg i mohair, silke och borstad alpakka. Fina modeller med puffärm, klassiska ränder och lyxiga kvaliteter.
 
 
Senaste numret av Laine Magazine är nu ute! Som vanligt var de flesta av våra exemplar förbokade, men har du inte hunnit lägga vantarna på ett ex ännu så har vi fortfarande ett fåtal kvar i lager. Detta nummer innehåller bland annat en intervju med Lavanya Patricella, ett reportage om Fru Valborg, en reseguide till München och hela 13 beskrivningar från internationellt kända designers. 
Laine Magazine är på engelska och kostar 280 kr. 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16