Perkerkunst – Lyberth og Mandipira synger Rune T. Kidde – Unbearable opstilles i hjertet af Paris.
 
1.      Perkerkunst onsdag d. 28. okt. - udstilling med 4 mellemøstkunstnere fra Danmark
2.      Spild dansk dagen – Rasmus Lyberth (GL) og Miriam Mandipira (ZW) fortolker Rune T.Kidde
3.      Unbearable udstilles på Paris’ Universitet under COP21
4.      Kunst Crowdfunding gav 90.000 kr.
5.      Mystik om fundamentalism i EU???
 
 

 Udkast plakaten der skal bruges til uddeling i Paris under COP 21- lavet af vores iranske kunstner Peiman Miraliakbari.
 
Kære  
  
Efteråret er for alvor slået ind og på Galleri Galschiøt glæder vi os over at mange af vores projekter går rigtigt godt.
  
Vi lægger hårdt ud i næste uge med 2 store arrangementer.
Musik og kunst fra 5 forskellige kontinenter (Kunst fra en iraner, to kurdere og en syrer samt musik fra 3 danskere, en Zimbabwer og en Grønlænder – og Grønland er jo en del af Nordamerika;-)  
  •   Perkerkunst. Fernisering onsdag d. 28. okt. fra kl. 16.00 til 19.00. Vi præsenterer 4 spændene kunstnere fra hhv. Irakisk Kurdistan, Syrien og Iran. Vi har på værkstedet jævnligt joket med, at de er vores ynglings-perkere og kunstnerne har derfor besluttet at kalde deres udstilling for Perker Kunst. Se nærmer
  •   Spild danskdagen, en formidabel koncert. Torsdag d. 29. okt. fra kl. 20.00 til 22.00 – Galleri Galschiøt har sammen med Christian Søgård Trio inviteret 2 af Danmarks største stemmer – Rasmus Lyberth og Miriam Mandipira til at fortolke Rune T. Kidde. Det bliver en mageløs oplevelse – se mere her og bestil biletter på tlf.6618 4058 eller aidoh@aidoh.dk
 
Unbearable udstilles på Paris’ Universitet
Vi har lige fået besked om at vi kan opstille den 5 meter høje isbjørneskulptur ”Unbearable” på Cite Universitaire i hjertet af Paris under COP21-klimakonferencen. Det er en fornem plads, der i samme periode huser en UNESCO konference om klima. Vi samarbejder med WWF Verdensnaturfonden om projektet og håber i det stille at organisationens ambassadør HKH Prins Henrik vil deltage i indvielsen af skulpturen.
 
Crowdfunding-indsamlingskampagnen til finansiering af Unbearable-projektet blev en overvældende succes. Vi fik samlet 90.000 kr. ind – tak til alle der støttede og dermed hjalp til at vi nu har penge til transporterne til Paris. Vi knokler på kontoret med at finde hoved og hale i græsrødderne på klimakonferencen. For vi medbringer bl.a. klimaflygtningeskulpturer og den 6 meter høje ”Freedom To Pollute” som alle skal være en del af NGO’ernes alternative klimamøder og vi skal have skulpturerne med til den globale klimamanifestation d. 29/11 og demonstrationen d. 12/12.
 
Galschiøts værkstedshold har endelig fået modelleret Unbearable-isbjørnen færdig. Den ligger i læsende stund i vores syrekar, hvor en sindrig elektrolyseproces dækker den med et tykt lag kobber. Holdet er nu gået i gang sammen med Ingeniør Lars Bredahl at lave den komplicerede sokkel og stålgraf der skal bringe kæmpebjørnen op i 5 meters højde.
 
Fundamentalism-fronten er fyldt med mystik.
Vi har læst i Der Spiegel at EU’s præsidium har afvist Galschiøts Fundamentalism-udstillingen af frygt for terror. Det er der ikke meget ”Je suis Charlie Hebdo” over. Vi afventer et officiel referat, men er meget mystificerede over at EU, som promoverer sig på at forsvare ytringsfriheden, forbyder en fredelig kunstudstilling og afviser 30 EU Parlamentarikeres krav til at ytre sig ved at opstille skulpturen der skal skabe dialog og fredelig sameksistens imellem de moneteistiske religioner.
 
Foreløbig er EU udstillingen blevet udsat tre gange, men den danske EU parlamentariker Bendt Bendtsen der er i spidsen for de 30 parlamentarikere er ikke sådan at stoppe og vil arbejde videre for at udstillingen realiseres.
Fortsat godt efterår!
 
Mange fantastiske hilsner
 
Lasse Markus –
kontornusser og isbjørnetæmmer, og alle de gæve Gallerister på Galleri Galschiøt
 
 
 
 
Invitation til  2 arrangementer på Galleri Galschiøt
 
Vi lægger op til en fornem slut-oktober på Galleri Galschiøt – synes vi selv.
  
 
28. oktober til 18. november - Perkerkunst 
Fernisering Onsdag d. 28. okt. fra kl. 16.00 til kl. 19.00. Åbne døre.
  
Vi har stillet Galleri Galschiøt til rådighed for de udenlandske kunstnere, der hjælper os på værkstedet. Det drejer sig om en iraner, 2 kurdere og en syrer. Vi har jævnligt joket med, at de er vores ynglingsperkere og de har derfor besluttet at kalde deres udstilling for Perkerkunst.
 
Det er 4 hamrende dygtige kunstnere indenfor hvert deres område og vi glæder os meget til at præsentere dem. Kunstnerne vil være til stede på ferniseringsdagen og visse dage i dagstimerne. 
 
Peiman Miraliakbari (Iran):   film, posters, printscreen, grafisk design.
  
Hani Hussein Arsan (Syrien):  maleri og tegning.
  
Niaz Bayati (Kurdistan/Irak):  maleri, design og skulpturer.
  
Avan Fatah (Kurdistan/Irak):  skulpturer.
  
*
  
 
29. oktober kl 20 til 22 – Koncert - Søgård Trio, Lyberth og Miriam Mandipira fortolker Rune T Kidde.
  
Biletter 180kr, kan bestilles på aidoh@aidoh.dk eller på tlf 66184058
  
Christian Søgaard Trio har, sammen med Galleri Galschiøt inviteret 2 af Danmarks største stemmer, Rasmus Lyberth fra Grønland og Miriam Mandipira fra Zimbabwe, for sammen med dem at fortolke Rune T. Kiddes sælsomme tekstunivers i Galschiøts fantastiske galleri i Odense.
 
 Dørene åbner kl. 19. koncerten er fra kl 20 til 22.00
  
Se og hør prøverne  til  arrangementet
 
 
****
 
 
Unbearable og Crowdfunding.
  
Den 23. september satte vi punktum for Crowdfunding-indsamlingskampagnen til finansiering af Unbearable-projektet. Der blev støtteopkøbt isbjørne-skulpturer og smykker og indsamlet for over 90.000 kroner og vi er super taknemmelige for alle bidrag til kampagnen!  
 
Vi er nu næsten færdige med at sende alle skulpturerne ud. Det var et stort arbejde, men nu har vi styr på hvordan vi gør og vil forsøge at bruge kunst-crowdfunding fremover til at finansiere dele af vores kunstmanifestationer.
 
For dem der ikke nåede at få en isbjørne-halskæde eller isbjørneskulptur, kan de købes på værkstedet eller på vores nye støtte-webshop. Dog har vi ikke flere skulpturer til kampagne-pris. Til gengæld kan vi sende skulpturerne direkte til din adresse. Og så kan man få en halskæde med en ægte sølvbjørn.
 
  
Udstilling til COP21 og Paris
  
Der er lagt op til et brag af happenings og aktivisme til det vigtige klimatopmøde COP21 Paris. På galleri Galschiøt har vi tænk os at bidrage alt hvad vi kan, med visuelle skulptur-indtryk.
 
Vi glæder os som vilde til endelig at kunne fremvise Unbearable-skulpturen, med den spiddede isbjørne på den 10 meter lange og 5 meter høje klimagraf. Desuden medbringer vi en skulpturparade som vi går med i demonstrationen.
 
Udover Unbearable-skulpturen medbringer vi:
 
·  Den 6 meter høje "Freedom To Pollute": En model af Frihedsgudinden, hvor tyk røg oser op fra hendes fakkel. På tavlen står skrevet "freedom to pollute" Vi håber at kunne placere skulpturen under Eiffeltårnet! 
 
·  En 2 meter høj version af samme Frihedsgudinde, der kan stå på NGO-forummet.
 
·   En række klimaflygtninge fra Flygtningeskibet MS Anton.
 
·  Hungerdrengene, de skeletagtige bronzeskulpturer, der vidner om de ultimative konsekvenser af klimaforandringerne.
 
Unbearable på Lykketofts kontor i FN i
New York!
  
Vi har sendt en 60x60cm kobber-model af Unbearable til Mogens Lykketoft og den pryder nu hans FN-kontor i New York. Der står også en i WWFs kontor i Danmark og vi har planer om at stille den i på andre prominente kontorer rundt om i verden det næste stykke tid.
 
 Ideen er at skulpturen bliver kendt som et COP21-symbol allerede inden konferencen går i gang i december. På den måde bliver den store skulptur også meget mere kendt og anerkendt når vi stiller den i Paris. 
 
*****
 
  
 
Fundamentalism og mystiske meldinger. 
  
Der går forlydender om at EU’s præsidium har overrulet 28 EU parlamentarikeres anmodning om at udstille Fundamentalism-skulpturen. Det skulle efter sigende være fordi formand Martin Schulz ikke mener man kan beskytte skulpturen. Det lyder som en ret speget forklaring.
  
Vi har ellers informeret EU om værkets fredelige hensigter ligesom vi har sendt rapporter om hvor fredeligt udstillingen i Silkeborg Bad forløb, men man har ikke kontaktet os i sagen. Efter sigende skulle beslutningen være truffet med stemmer fra parlamentets grønne gruppe hvilket vi også synes lyder lidt underligt, da  Margrethe Auken fra guppen er med medudstiller af skulpturen?.
 
I forhold til at det var de samme folk der tilbage i februar gik og sagde ”Je suis Charlige Hebdo” virker det nærmest hyklerisk at man ikke engang tør udstille et værk, der arbejder med dialog og religionsforståelse. Det virker jo til at EU både er med til at knægte ytringsfriheden og forhindre en forsoning mellem religionerne.
 
Nu afventer vi et officielt svar eller referat fra præsidiet og så må vi se hvad der kan gøres. Se artiklen i Der Spiegel hvis du kan tysk.
 
 
****
 
 
 
Sket siden sidste nyhedsbrev
  
Klimaklumme
Går du og tænker på hvad Jens egentlig mener om klimaet, om hvorfor han laver klimakunst og hans tanker om Unbearable-skulpturen og Paris. Så tjek hans klumme ud i Klimadebat.dk
 
Survival Of The Fattest – På Art People Gallerys Liste
Galschiøts populære skulptur Survival Of The Fattest er blevet optaget
på Art People Gallerys liste over "Amazing Sculpture Installations From Around the World". Det er fint selskab at komme i, for det er nogle ret fede skulpturer den er sammen med. Så vi er godt tilfredse. Tjek skulpturerne ud på facebook, og del evt. billedet.
  
Åbenhed og mangfoldighed – Tak! – Og æblekast mod Svinehunden.
 Ca. 200 mennesker havde trodset den stærke blæst og mødt frem til Racismefri Bys demonstration i anledning af Folketingets åbning. Lokalpolitikere, fagforeningsfolk og andre grupper som bl.a. Venligboerne i Odense opfordrede samstemmende til at stoppe den hårde tone i flygtningedebatten og tage godt imod de mennesker der er flygtet fra krig og død. se TV indslag
 
TV om Rey Morales (MX)
 Den Mexicanske Kunstner Rey Morales. OSR-TV om den mexicanske maler Ray Morales som netop har afsluttet en udstilling på Galleri Galschiøt. Se udsendelse
 
Fernisering af skulpturen "Kvinde på bænk"
Vi har netop færdig gjort Galschiøts udsmyknig på Munkemose plejecenter- det kom der en rigtig fin skulptur ud af. Se TV 2 indslag
  
 
 
******
 
Generelt om Unbearable
  
Unbearable  er et kunstprojekt af Jens Galschiøt. Her spiddes en kæmpe kobber-isbjørn på en 6 meter høj graf over menneskets CO2-udslip, til COP 21 i Paris.

Vi håber skulpturen kan blive et slags vartegn for COP21 klimatopmødet i Paris til december.
 
Sideløbende med opbygningen af skulpturen har vi lavet 4 forskellige miniversioner af Unbearable skulpturen. Dels for at finansiere den store skulptur ved hjælp af crowdfunding og dels for at promovere projektet. Crowdfunding gav os 90.000 kr til transporterne til Paris

Vi er netop blevet færdig med den største af modelskulpturerne, en 60 cm stor isbjørn, der skal udstilles på miljøkonferencer, hos organisationer m.v. Vi har allerede planer om at udstille den i Canada, USA, Frankrig og selvfølgelig i Danmark.
    
  
    
****** 
  
 Generel info om  Galschiøt
  
Abrahams Børn: Se introduktions-mail om kunst- og dialogprojektet ’Abrahams børn"
 introfilm om fundamentalism  og Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser.
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
 
 
  
Crowfunding-video på youtube
 
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
Galschiøts hjemmesider: Galleri Galschiøt eller Galschøt hovedside
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: Galschøt hovedside
 tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense. 
  

 
 
Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -
  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info:  Galleri Galschiøt
 - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste