Bethlehemkerk                                                   
Mei 2021 nr. 19
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Viering zondag 16 mei
 
Hoop is maar een woord van vier letters: bijdrage RdB gevraagd
 
Opbrenst Voedselbank: MacBeth Drive-in 8 mei
 
Een kerk vol hoop! Kerkduiven vouwen
 
Ontvang hoop, deel hoop: bloemengroet
 
Weer naar de kerk!
 
Prijsvraag:
Wie heeft de hoogste zonnebloem?
 
Online kinderconcerten Pinksteren
 
Doe mee: doneer gereedschap aan Stichting Present
 
De visienota als meetlat: 'Je ziet wat je al goed doet'
 
 
 
 
Viering
in Diependaalse kerk
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'Wie heeft de wateren met holle hand omvat?'
 
ds. Jetty Scheurwater
 
 
 
 
 
Sterretjes
samen@
bethlehemkerk.nl
________________
Samen:
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
Viering 16 mei
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 14 mei
 
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 15 mei
 
Zondag 16 mei
ds. Jetty Scheurwater
 
Gezamenlijke viering  Bethlehemkerk met en in
Diependaalse Kerk
 
Samen online koffiedrinken
 
Maandag 17 mei
 
Dinsdag 18 mei
 
Woensdag 19 mei
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
Webinar diaconaat: diaconaat in de toekomst van de kerk 
 
Donderdag 20 mei
 
Vrijdag 21 mei
 
Nieuwsbrief
 
Catechese & stercafé (Bethlehemkerk)
 
Zaterdag 22 mei
 
Zondag 23 mei
Pinksteren
Scheppingsmotieven 7
 
Samen online koffiedrinken 
 
SAVE THE DATA
 
Zondag 16 mei
 
Romeinen 1: 16-23
 
Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken. In het evangelie openbaart zich dat God enkel en alleen wie gelooft als rechtvaardige aanneemt, zoals ook geschreven staat: ‘De rechtvaardige zal leven door geloof.’ En vanuit de hemel openbaart Gods toorn zich over al het kwaad en onrecht van hen die met hun onrechtvaardigheid de waarheid geweld aandoen. Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Wijkkrant 1215
Hilversum Zuid
 
 
"GODS SCHEPPING"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen weer thuiszitten en de kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
We zijn blij dat we vanaf mei 2021 weer met gemeenteleden kunnen vieren. Vanwege de coronapreventie is er echter een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerkzaal. Daarom gebruiken we voorlopig een reserveringssysteem.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.
 
Viering zondag 16 mei
 
Een gezamenlijke dienst in en met de Diependaalse kerk. De liturgie kunt u hier bekijken.
 
 
'Hoop is maar een woord van vier letters'.
Bijdrage RdB gevraagd
 
"Hoop is maar een woord van vier letters, maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden verlangden we zo naar uitzicht”, zo staat te lezen in het materiaal dat de landelijke kerk naar de diverse gemeenten stuurde ter voorbereiding op het Pinksterfeest. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. 
 
Als u het volgende nummer van ‘Rond de Bethlehemkerk’ in de bus krijgt is Pinksteren al voorbij. Maar we blijven toch hopen?
 
Er zijn mensen van de hop en er zijn mensen van de hoop. Beide zien er naar uit dat het leven een feest wordt. Toch is er een wereld van verschil tussen het ene feest en het andere feest. Of lijkt dat maar zo? Vandaar onze vraag: waar hoopt u zó op, dat u er moeite voor doet? Of waar u dingen voor laat? Of is er in uw geval meer sprake van op wie u hoopt?
Zou je een bijdrage willen leveren aan komende nummer van de RdB? Dan zien we e bijdrage graag tegemoet vóór 23 mei a.s.
 
 
Opbrengst Voedselbank: MacBeth Drive-in 8 mei
 
Afgelopen zaterdag 8 mei hebben we weer de 7de MacBeth voedselbank drive-in actie gehouden. Deze actie heeft ruim 21 kratten aan producten opgeleverd. Dat is weer een prachtig resultaat. Iedereen die heeft meegeholpen met inzamelen en doneren: heel hartelijk dank! Door deze actie kan de Voedselbank weer veel gezinnen van levensmiddelen voorzien.
 
 
Een kerk vol hoop! Kerkduiven vouwen
 
Pinksteren… een feest van hoop! Een feest van hoop dat we graag met elkaar in de kerk zouden willen vieren. Zover is het helaas nog niet, maar er glinstert een sprankje hoop: We mogen op Pinksterzondag weer met een kleine groep mensen bij elkaar komen.
Toch is het juist bij dit thema mooi dat het een dienst wordt waar de hoop van en voor iedereen een plaats krijgt. Een feest van hoop dat we als hele gemeente vieren.
Kerk in Actie heeft daar een mooie vorm voor verzonnen: Een grote duivenmobiel in de kerk. Een mooie manier om de hoop letterlijk en figuurlijk een plek te geven. Een kerk vol duiven, een kerk vol hoop! Hier kunt u zien hoe gemakkelijk het is.
 
Doet u ook mee?
Tot en met zondag 16 mei staat er bij de kerk een bak.
In deze bak kunt u uw eigen gevouwen en beschreven duif achterlaten of u kunt er een onbeschreven (al gevouwen) duif  uit pakken, ter plekke beschrijven en weer terugdoen in de bak.
 
Ontvang hoop, deel hoop: bloemengroet
 
Pinksteren is het feest van hoop. Hoop. Het is een woord van maar vier letters. Maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden beleefden we wereldwijd zulke ingrijpende tijden. En zelden verlangden we zo naar uitzicht. We hopen weer mensen te kunnen ontmoeten of elkaar in de armen kunnen sluiten, om maar wat te noemen. Waar hoopt u op?
 
Eerste Pinksterdag willen we u en iedereen, die dat wil, de gelegenheid geven iemand anders een bloem te geven en een gevouwen papieren duif, die in de kerkdienst een wolk van hoop uitbeeldde.
 
Wilt u iemand hoop, moed of zomaar een bloem en duif geven? Dat kan.
De diaconie zal op Eerste Pinksterdag van 13.00 tot 14.30 uur bij de Bethlehemkerk klaar staan om u coronaproof een bloem en een duif van papier mee te geven. Die kunt u dan aan iemand geven of zelf houden.
 
We ontvangen hoop, we delen hoop. Doe mee!
 
De diaconie en de kinderdienst
 
 
Weer naar de kerk!
We zijn dankbaar dat we na lange tijd weer de mogelijkheid hebben om u als gemeentelid uit te nodigen om de kerkdiensten in de kerk mee te vieren. Wilt u de eredienst bezoeken, dan kunt u een plaats reserveren via onze website. Leest u vooraf aan uw kerkbezoek de gezondheidscheck! Beantwoord u één van de vragen met ja, blijft u dan alstublieft thuis! Leest u vooraf ook de regels die in het kerkgebouw gelden t.a.v. plaats-toewijzing, hygiëne, toiletbezoek, garderobe enzovoorts.
 
Hoe zorgen we voor een veilig kerkbezoek?
Om met elkaar veilig van de kerkdiensten te genieten hebben we het volgende gebruiksplan (samenvatting dd 3 augustus 2020 en gebruiksplan dd 7 januari 2021).
 
Beperkt aantal plaatsen
Vanwege de 1,5 meter afstand die we tot elkaar moeten houden, is het aantal kerkgangers dat samen kan komen in onze kerkzaal beperkt tot een maximaal aantal gemeenteleden. Daarom heeft u alleen toegang tot een kerkdienst na reservering. Om die reden gebruiken we de sectie indeling van onze vier wijken [klik hier]. Op onze website,de RdB van deze maand [klik hier] en in de nieuwsbrief wordt per week vermeld welke sectie als eerste een plaats in de kerk kunnen reserveren. Naast plaatsen voor bezoekers, zijn in de kerkzaal vaste plaatsen gereserveerd voor de ambtsdragers, de coördinatoren die de veiligheid bewaken, de voorzangers en het team dat de uitzending van de dienst via het internet regelt.
 
 
 
Prijsvraag:
Wie heeft de hoogste zonnebloem?
 
Hoe gaat het met de zonnebloemen? Oei, de zaadjes liggen nog klaar of hebben de muizen een feestmaal gehad? Geen nood, het is op tijd om ze (weer) op te kweken. Je kunt ze nu rechtstreeks in de volle grond stoppen of in een (grote) bloempot op het balkon of terras. Zonnebloemen die nog in de vensterbank staan, mogen nu de tuin in of het balkon op. En dan vertroetelen maar. Zonnebloemen houden, heel gek, van de zon. Laat de grond niet helemaal uitdrogen, maar natte voeten zijn uit de boze. De zonnebloem is ook een hongerige plant: geef dus regelmatig een beetje voeding.
 
 
 
Online kinderconcerten Pinksteren
 
In de periode naar Pinksteren organiseert de Protestantse kerk Nederland elke week een online kinderconcert. Hiervoor zijn gratis tickets te bestellen via de website van de PKN.
 
Marcel & Lydia Zimmer – Feest van Hoop – Online Pinksterconcert
Vanaf 5 mei is het online pinksterconcert met Marcel en Lydia Zimmer op elk gewenst moment te bekijken. Dit interactieve concert zal een feestelijk karakter hebben met bekende en nieuwe liedjes over hoop, troost en blijdschap die God ons geeft door de Heilige Geest. 
 
Familietheater over Schapen en Zo
Beleef de sprookjesachtige familievoorstelling met liedjes, live muziek en interactie van Schapen en Zo mee. Kijk mee met Fars, die onder de grond woont. Daar is het donker en muf. Zijn oom Gosse droomt over een prachtige plek om te wonen. 
Je kunt deze voorstelling vanaf 12 mei a.s. op een door u gewenst tijdstip bekijken. 
 
Simara met Kids Crew en Elly Zuiderveld
Deze enthousiaste zangcombinatie houdt van dansen en zingen. Ze willen graag andere kinderen door hun toffe nummers laten horen dat God groot is en dat het gaaf is om voor Hem te zingen! Luister naar mooie luisterliedjes, maar ook nummers waar je lekker op kunt mee dansen! Doen jullie mee?
Het concert is vanaf 19 mei op elk gewenst tijdstip te bekijken. 
 
 
 
Doe mee: doneer gereedschap aan Stichting Present
 
Stichting Present wil een brug slaan tussen burgers die hulp nodig hebben en burgers die hulp kunnen bieden.
 
Dat kan gaan om het opknappen van een tuin, het verven van een kamer of andere (praktische) hulpvragen. Voor die klussen is gereedschap nodig, materiaal dat hulpvragers doorgaans niet in huis hebben en hulpbieders zelf ook niet altijd. Stichting Present gaat nu samenwerken met Vonk, die ruimte beschikbaar stelt voor het opslaan van gereedschappen en materialen. Het zou fantastisch zijn wanneer u goed werkend tuingereedschap of ander gereedschap beschikbaar wilt stellen voor al onze klussen. Een werkbank, of een trap, een boormachine, snoeischaar, schroevendraaiers. Alles is welkom!
 
 
 
De visienota als meetlat: 'Je ziet wat je al goed doet'
 
In gesprek over de toekomst van de kerk, hoe doe je dat? Kerkelijk werker Gretha Bregman organiseerde een sessie rondom de visienota met de kerkenraad in Rijsenhout. “Je ziet juist wat je al goed doet.” 
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00