Nieuwsbrief februari 2015 
De maand februari is lang geleden als kortste maand van het jaar vastgelegd. Daarom hier onze niet zo heel korte nieuwsbrief...

Op dit moment hebben we heel mooi voorjaarsweer. Wij wensen jullie veel plezier bij de eerste voorjaarsritten!
 
"Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag" op 31 mei in Wanroij
De eerste Landelijke Zijspanmotor Dag in mei 2011 te Soesterberg was al een groot succes, noch groter belooft de tweede uitgave van dit zijspanfestival uit te vallen.
 
De "Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag" heeft als hoofddag zondag 31 mei, maar omdat de organisatie dit keer het vrijetijdscentrum De Bergen in Wanroij als locatie heeft uitgekozen, kunnen de deelnemers al op vrijdag komen aanrijden om hier hun tent op te zetten.
 
Er zullen veel activiteiten worden geboden voor het hele gezin, zijspanfirma's zullen hun zijspanaanbod op de zijspanbeurs ten toon stellen en de mogelijkheid voor test- en oefenritjes is aanwezig.
 
Wij zullen in onze volgende nieuwsbrieven nog meer informatie over dit zijspanfestival kunnen geven, maar noteert u alvast maar de datum en/of het gehele weekend in uw agenda!
 
Omdat Noordrijn-Westfalen en de zuidpunt van Nedersaksen niet zo ver weg zijn, verwacht de organisatie ook nogal wat belangstelling uit Duitsland.
 
 
Foto: Moto73, Eerste Landelijke Zijspanmotor Dag, 2011
 
Met Chang Jiang 750 M1M naar Alten Elefantentreffen
Nog is het niet zo lang geleden dat ook in onze regionen (een beetjs) sneeuw is gevallen. Meer, wél net op tijd voor het Alten Elefantentreffen bij de Nürburgring. Lars Stern is ook dit jaar weer als enthousiast berijder van zijn Chang Jiang 750 M1M naar dit wintertreffen gereden.

Maar, laten we het hem zelf maar vertellen:
"Elefantentreffen war klasse! Musste am Sonntagnachmittag aber erst mal eine Putzschicht einlegen. Salz und Schlamm mag der Chinastahl nicht wirklich…… Einfahrphase ist jetzt beendet und ich werde die Gasschieberanschläge (endlich) entfernen. Mit den Heidenau`s bin ich (im Gegensatz zu manch anderem) überall durchgekommen!
Ich wünsch euch eine gute Zeit!
Gruß! Lars"

Motorrijders met moderne machines zullen na het lezen van deze regels misschien denken "Inrijden..... daar heb ik wel eens iets over gelezen. Dat werd toch ver in de vorige eeuw gedaan?" 
Dat kan wel kloppen. De Chang Jiang 750 M1M stamt als BMW R71 nazaat inderdaad uit die tijd. Toen (en vandaag nog steeds) moest de rijder eerst zijn nieuwe motor rond 4.000 kilometer inrijden voordat het volle vermogen van 24PK mocht worden benut. En, precies zo heeft Lars zijn CJ750 ook ingereden. Iets meer dan een jaar geleden bij MOTORWERK gekocht, heeft hij er inmiddels meer dan 4.000 kilometer mee gereden.

Zoals hier en ook in vorige nieuwsbrieven valt te lezen met veel plezier!
 
Lars Stern met bakkenist in geweldige sneeuwhopen

...en nu kan er worden gepoetst!

Schip met vier Royal Enfield 350 Bullets ligt voor Alexandrië
We hebben er in een vorige uitgave al over verteld, maar nu duurt het niet meer lang voor deze levering aankomt. Met moderne hulpmiddelen en Internet kan man in alle rust vanuit de bureaustoel de containerschepen volgen. Ons schip beladen met vier Royal Enfield 350 Bullets ligt nu voor Alexandrië. Dat is weliswaar nog lang geen Rotterdam, maar het is verwonderlijk hoe snel die schepen dan toch in Rotterdam aanmeren. 

De verwachte aankomstdatum is nu 22 maart. En een paar dagen later zijn de vier Bullets dan eindelijk in Venlo. Alle machines zijn al lang verkocht en de kopers wachten uiteraard met spanning op hun Royal Enfield 350 Bullet!

P.S.: Heeft u "iets" met Royal Enfield, kijk dan eens gerust in onze webshop. We hebben de voorraad aan 350 en 500 Bullet onderdelen fiks aangevuld. Onze webshop vindt u hier: Een van de vier Royal Enfield 350 Bullets nog bij de leverancier in New Delhi
 
Mooie Poolse zijspannen (replica) voor Harley-Davidson
Een mooi span! En dan heb ik het niet alleen over de mooie klassieke zijspanboot....

De firma Sidecar Replica (Marta Wojtanowska www.sidecar-replica.com) biedt goed gebouwde Harley-Davidson zijspan-replica's aan.

Op de plaatjes valt goed te zien, dat hier profesionals aan het werk zijn. Heeft u vragen, neem dan contact op met MOTORWERK of met de firma Sidecar Replica zelf. Men spreekt en schrijft Engels.
 
 
Een mooi span!
 
 

MOTORWERK zoekt goede, gebruikte Chang Jiang 750
De Chang Jiang 750 zijspanmotoren zijn bij voorgeschreven onderhoud goede en solide machines. Dat wordt meer en meer bekend en wij noteren meer vraag naar een gebruikte motorfiets.
 
De huidige prijs voor een vernieuwd/gerestaureerd exemplaar is ligt rond de € 5.900,- en dat is beslist niet te veel gevraagd. De prijs/prestatieverhouding is zonder meer goed. 
 
Maar, toch is er kennelijk vraag naar goede gebruikte CJ750 machines. En die zullen dan ook wel wat minder hoeven te kosten.
 
Dus, heeft u een Chang Jiang 750 en overweegt u die te willen verkopen, denkt u dan ook eens aan MOTORWERK. We zijn graag bereid om u een passend aanbod te doen.
 
Jialing JH600B-A uit de komende zending allemaal al verkocht!
De levering van zes Jialing zijspanmotoren is nog niet aangekomen, maar alle motoren zijn inmiddels verkocht.

Onze dealers in Duitsland en Zwitserland hebben hun verkoopcontracten met de klanten al afgesloten. Intussen hebben wij wel plaatjes van de gereedstaande zending van Jialing gekregen. Omdat dit de eerste zending is conform de nieuwe L4e EU Typegoedkeuring, moeten we er wel zeker van zijn dat alle vernieuwingen ook daadwerkelijk zijn doorgevoerd.
 
Intussen zullen de klanten steeds ongeduldiger worden.... bij dit mooie voorjaarsweer heel begrijpelijk!
 
 
 
Agenda

28 maart 2015 - MOTORMARKT Hardenberg
 
MOTORWERK is aanwezig en toont de Jialing JH600B-A en Chang Jiang 750. Ook zijn er weer onderdelen en accessoires te koop.
 

31 mei 2015 - Landelijke Zijspanmotor Dag, Wanroij (NL)
 
MOTORWERK neemt deel aan deze dag en heeft een stand op de beurs. Wij zijn van plan om een testritje met de Jialing JH600B-A aldaar mogelijk te maken.
 
 
Inhoud
"Tweede Landelijke Zijspanmotor Dag" op 31 mei in Wanroij

Met Chang Jiang 750 M1M naar "Alten Elefanten-treffen"
 
Schip met vier Royal Enfield 350 Bullets nu voor Alexandrië
 
Mooi Pools zijspan (replica) voor Harley-Davidson
 
MOTORWERK zoekt goede, gebruikte Chang Jiang 750
 
Jialing JH600B-A uit de kommende zending allemaal verkocht!
 
Agenda

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl