Artist: This Is Head
Singel: Pieces
Släppdag: 4 november 2015
Från albumet: This Is Head

Vi lever i en tid präglad av all slags mörker. Solen går ner tidigare, folk beter sig psykopatiskt på sociala medier, ett parti med en människosyn så fruktansvärd att en del av befolkningen känner sig uppmuntrad att begå hänsynslösa brott, samlar på sig folkets röster. Ett samhälle måste bygga på principen att alla människor är lika mycket värda och att det mänskliga livet är värt att försvara i sig. Annars tappar vi grunden för vår mänsklighet.

Mitt i detta släpper This Is Head en ny singel, en noir-disco-singel som perfekt illustrerar denna mänskliga alienation i samhället, mörkret och den medmänsklig mardrömmen. Ett samhälle, en kropp, en individ, i osäkerhet som inget annat söker än en tröstande dans. En dans att fly in i då mörkret faller utanför. En eskapistisk dans i ett vi- och dom-samhälle, i en intern kamp mellan hjärta och knytnäve. 

Singeln heter Pieces och är hämtad från This Is Heads senaste självbetitlade album som släpptes tidigare i höst. Ett album som spelades in på ön Mjörn en bit norr om Göteborg. Där, på denna vindpinade ö, bland knotor och klippor spenderade de en intensiv vecka, med flödande kreativitet och skrivkramp på samma gång, med trötta öron men med envisa huvuden och ett förverkligande av en idé.

Till singeln har Studio Pop gjort en video och den bjuder i slutet, den uppmärksamma, på en present

This Is Head - Pieces (Official video) 
https://youtu.be/fcDG06hkLCw

Lyssna Spotify: https://open.spotify.com/album/44pyALPehNrpLjpOIX33Zo
Ladda ner: https://soundcloud.com/adrianrec/this-is-head-pieces-1Köp vinylen: http://adrian.tictail.com/product/this-is-head-this-is-head-vinyl-album

Festivalrykten
Snyggt och praktiskt.
Filip Hiltmann

konbini.com
The whole effort deeply makes you wish you were hiding in a the basement of dimly lit venue, vaguely dancing to the quartet’s enchanting music. 
Thomas Andrei 

Gaffa
5/6
Musik är som bäst när den får dig att glömma bort var du är, när den får dig att känna och när den ger dig perspektiv. Allt detta gör This Is Head i en musikaliskt nostalgiskt som modernt nordiskt ljudlandskap som transporterar dig ut till mörkret utanför det där trähuset mitt ute i ingenstans.
Daniel Hånberg Alonso 

HYMN
9/10
Men är jag i en skog? Eller är jag ute på Baltiska havet mitt i natten och väntar på att ett spökskepp från Mumindalens värld ska krocka in i min ensamma eka?
Louise Olsson 

Nöjesguiden
5/6
Det är hembygd, ödslighet och rastlöshet, fortfarande psykedeliskt men mindre krautigt och mer melodiskt. 
Sara Berg

www.stereogum.com 
There’s a playfulness to the track, chimes tied around an unwavering rhythm. You can practically picture the sunlight twinkling off a pool of water from the first notes, something that’s immediately evocative of the isolated cabin on an island where the whole album was recorded

clashmusic.com
Powerful, spiralling inventive.

diymag.com
Delving into psych and head-turning pop with devilish intent, This Is Head are an exciting proposition. […]  Giving nods to the ‘60s extremes of psych, beyond anything else it’s a song that works best in muggy, humid summer evenings, where clothes stick to skin and everyone’s looking for cold water to dive into.

thelineofbestfit.com
Progressing with a rippling intensity, "People" clings to your contours with a euphoria that's entirely addictive. 

Vänligen
//Adrian Recordings