Nieuwsbrief oktober-november 2014
De meteorologen gebruiken de 1. december als start van het winterseizoen. En, inderdaad, het is op dit moment al behoorlijk koud buiten. Men merkt ook dat het motorseizoen nu toch echt afgelopen is. Toch, of juist daardoor, is er genoeg te doen. Afspraken voor een testrit, omdat de winterwerkplaats weer wordt geopend is er een fikse toename in webshop bestellingen en binnenkort enkele grotere opleveringen van Chang Jiang 750 en Royal Enfield Bullets.
 
Wij wensen iedereen een mooie adventstijd en veel plezier voor de wintersleutelaars én winterrijders!

amr niederhauser, de eerste Jialing dealer in Zwitserland!
In de laatste uitgave van onze nieuwsbrief schreven wij over onze "dealer-tour" in het begin van Oktober. Een van de redenen voor deze trip was om ook in Zwitserland eerste dealers aan te spreken en te overtuigen van de kwaliteiten van de Jialing JH600B zijspanmotorfiets, om deze dan in het verkoop- en serviceportfolio op te nemen.
 
Met veel plezier kunnen we nu schrijven dat de firma amr niederhauser in Rapperswil bij Bern besloten heeft om met de verkoop en service van deze goede en betrouwbare zijspanmachine te beginnen.
 
Barbara en Niklaus Niederhauser hebben in Rapperswil (BE) sinds lang een bekende motorzaak met een zwaartepunt op zijspanmotoren. Het feit dat de Jialing JH600B-A nu een L4e EU typegoedkeuring heeft, dat de prijs/prestatievehouding uitstekend is en dat het product zich intussen bij veel Duitse zijspanrijders heeft bewezen, zijn goede redenen voor deze beslissing.
 
Omdat Zwitserland inmiddels heel strenge toelatingseisen kent voor voertuigen is het algemene aanbod aan zijspanmotoren daar dan ook smal. Nu met de JH600B-A voorzien van een L4e EU toelating, kan amr het aanbod fors uitbreiden. De Zwitserse toelatingsautoriteit gebruikt deze EU goedkeuring als solide basis voor een kentekenaanvraag voor particulieren en verleent dan ook het kenteken. Zelfs een Zwitserse typegoedkeuring is op deze basis na de aanloopfase mogelijk.
 
De firma amr niederhauser neemt ook al een deel van de lopende bestelling van nieuwe JH600B zijspanmotoren voor haar rekening. Tijdens de eerste motorbeurs in het nieuwe motorseizoen in Münsingen is amr aanwezig en toont dan de voor Zwitserland gloednieuwe Jialing JH600B-A als primeur. Zie ook de kalender.
 
Wij wensen Barbara en Niklaus Niederhauser veel succes!
 

Met Kerstmis krijgen we Chang Jiang 750 M1M
Het container schip Thalassa Elpida heeft een container met zes schitterende Chang Jiang 750 M1M aan boord. Op dit moment vaart dit schip onder Gibraltar en neemt dan de noordelijke koers naar Rotterdam. De verwachte aankomst is nu 5 december en de vijf klanten wachten in spanning op de grote gebeurtenis. Ongeveer een week later worden onze klanten uitgenodigd om dan hun eigen Chang Jiang 750 M1M te komen afhalen bij Seacon in Venlo.
 
Ook Wolfgang Ritter is erbij. Komt die naam bekend voor? Beslist, want hij is de hoofdprijswinaar van de loterij die dit jaar tijdens het Euro Zijspan Treffen werd gehouden. In de volgende nieuwsbrief zullen we uiteraard aandacht schenken aan deze feestelijke uitlevering.

In de fotoklom staan enkele plaatjes van de zijspanmotoren die onze klanten voor Kerstmis krijgen!
 
Veel nieuwe Royal Enfield Bullet onderdelen in de webshop
"Van niks, komt niks" heeft tenminste mijn moeder mij altijd gezegd. En waarschijnlijk veel andere moeders ook.... Dus, handen uit de mouwen om ongeveer 1 kubieke meter met Royal Enfield Bullet onderdelen uit te zoeken, te fotograferen en in de webshop te plaatsen. Het betreft "de bijvangst" van de bijzondere Royal Enfield 500 Bullet die wij in juli gekocht hadden. Zie ook onze vorige nieuwsbrief.
 
Al deze nieuwe onderdelen zijn nu netjes gesorteerd en in de webshop te bekijken. Vanwege ons strikte lage kosten regime, kunnen we ook deze onderdelen voordelig aanbieden. Zoekt u een onderdeel dat toch nog niet in de webshop te vinden is, spreek ons dan aan. Een levering van vier gerestaureerde Bullets is aanstaande, maar onderdelen kunnen we nu nog laten meekomen.
 

 
Klant "doorbreekt" de 20.000 km grens met zijn Jialing
Klaus Kühnl is geen onbekende zijspanrijder in Duitsland. Ook in deze nieuwsbrief is zijn naam al vaker gevallen en niet zonder reden.  Hij meldt ons eind oktober dat hij de 20.000 km grens met zijn JH600B heeft doorbroken!
 
Omdat Klaus zorgvuldig bijhoudt wat er allemaal tijdens het onderhoud van deze machine is gebeurd, kan men dit allemaal hier nalezen:
 

Conclusie: bijna niets!
 
Maar, beter zelf even nalezen op zijn website.... Tong uitsteken
 
Sidecar Traveller artikel: Jialing JH600B ijskoud de beste!
Nee, geen reclame voor een bekend hartversterkertje, en de titel zou ook kunnen luiden: Georg Seifert beschrijft zijn avonturen tijdens een winterreis naar , in Noorwegen en weer terug en stelt daarin dat zijn Jialing JH600B een prima wintervoertuig is.

Maar, zo kort samengevat als in de titel bevalt het mij gewoon beter....
 
In alle ernst: het zijspantijdschrift Sidecar Traveller heeft in uitgave nr. 17 het reisavontuur van Georg Seifert - Jialing dealer in Duisburg -  gepubliceerd. Georg is samen met enkele andere "Eisärschen" afgelopen winter naar en in Noorwegen naar het Primustreffen gereden en weer terug natuurlijk. Een schitterend verhaal dat aantoont dat men met een goede voorbereiding ook in ijskoude winteromstandigheden veel zijspanplezier kan hebben!
 
 
 
 
 
Kalender
 
28.Februar - 1.März 2015

Regionale Motorradausstellung
 Auf dem Schwand
3110 Münsingen 
Die Schweiz
Die Jialing JH600B-A ist da!
 
Inhoud
amr niederhauser, de eerste Jialing dealer in Zwisterland!
 
Met Kerstmis krijgen we Chang Jiang 750 M1M
 
Veel nieuwe Royal Enfield Bullet onderdelen in de webshop
 
Klant "doorbreekt" de 20.000 Km grens met zijn Jialing
 
Sidecar Traveller artikel: Jialing JH600B ijskoud de beste!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

amr niederhauser, de eerste Jialing dealer in Zwisterland!
Barbara en Niklaus na de Testrit - hun oordeel: "Guet!"
De Showroom van amr niederhauser in Rapperswil (BE)
 
 
 
 
 
 

Met Kerstmis krijgen we Chang Jiang 750 M1M
 
De zes Chang Jiang 750 M1M voor de fabriekshal voor het inpakken
 
 
Veel nieuwe Royal Enfield Bullet onderdelen in de webshop
 
 
 
Klant "doorbreekt" de 20.000 Km grens met zijn Jialing
Foto: www.gespann.de
 
 
 
 
 

Sidecar Traveller artikel: Jialing JH600B ijskoud de beste!
Foto: Sidecar Traveller - www.sidecar-traveller.com

 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl