Quote
 Week 23
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
 
Leiderschap is erkennen dat we allen één zijn. Dat elke persoon die je leiding geeft zo briljant en zo getalenteerd is als jijzelf en ook dezelfde capaciteiten heeft
voor groei  en prestaties als jijzelf. Je moet ze deze feitelijkheden
gewoonweg in herinnering brengen.
 
Goede wijn behoeft weinig of geen krans en deze uitspraak van de stichter en CEO van Mindvalley is zo een wijn. Neem even de tijd om zijn speech te bekijken tijdens het ‘Engage Today Event’ van 2009 in Calgary. Je zult dan onmiddellijk inzien hoe hij vanuit deze filosofie erin geslaagd is om van scratch één van de snelst groeiende uitgeversmaatschappijen over persoonlijke ontwikkeling  op te bouwen.
 
In zijn uiteenzetting geeft hij handvaten waar jij als leidinggevende ook je voordeel uit kunt halen.
 
 
P.S.: naar aanleiding van de quote van vorige week heeft Generaal o.r. Kinet een reactie gestuurd waarvoor we hem van harte bedanken en die we je niet willen onthouden: “aan de zin ‘wie kan me helpen?’ moet u toch iets bijvoegen. Zich laten helpen: ja, maar steeds weigeren zich te laten manipuleren“.

Naar mijn gevoel betekent dit dat je dus niet zomaar klakkeloos overneemt wat iemand, die slimmer is in een bepaalde materie dan jijzelf, je vertelt. Je moet wel  een kritische geest behouden en vasthouden aan je waarden. Meer weten over manipulatie en hoe ermee om te gaan kan je vinden op deze webstek van de Rotterdamse communicatiedeskundige Rob Visser.  


Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.