Nieuwsbrief september 2010

Het was een avond in augustus, verschillende representanten stonden in een familieopstelling in het Bolwerk, zij waren onrustig op de plek waar de vraagsteller hen gepositioneerd had. De aanwezige lasten in dit systeem waren zichtbaar en voelbaar. Een eenzame wesp vloog kris-kras door de ruimte. Ik betrapte mezelf erop dat ik een beetje geirriteerd raakte van het gezoem om me heen. Maar de wesp bleef aandacht vragen. Terwijl ik naar de opstelling bleef kijken, volgde ik ook de gangen van het dier en ontdekte dat haar vliegrondjes heel gericht bleken te zijn. Van de begeleider van de opstelling, naar de representant van de vraagsteller, naar steeds eenzelfde witte vlek op de grond, een vlek waar één van de representanten de focus op gericht had. Na een test bleek iets of iemand in het systeem gemist te worden. Deze werd ingebracht en vond positie precies op de witte vlek. Direct daarop ontstond rust in het systeem. En de wesp........ die leek haar taak volbracht te hebben. Uitgeput legde zij haar lijfje op de vloer om na wat gespartel niet veel later over te gaan naar gene zijde. Ik hoop dat zij rust na hard werken heeft gevonden.
Voor mij een onderstreping van het feit dat alles in de natuur een functie heeft en niets, voor niets is geschapen, al geeft het soms weerzin door angst, pijn of verdriet om dat te geloven. Oog hebben voor en luisteren naar de subtiele boodschappen en symboliek van gewassen, dieren en de natuur, zal ons helpen om dichter bij onszelf te komen.

PROGRAMMA NAJAAR 2010
In de agenda op de site staan weer verschillende workshops, trainingen en opleidingen gepland voor het najaar van 2010. Natuurlijk is het ook mogelijk om afspraken te maken voor individuele familie- en organisatieopstellingen, aurareading, innerlijke reizen en coachtrajecten (033-4451480). Mocht je speciale wensen hebben op het gebied van opstellingen, energiewerk of intuitieve ontwikkeling, maar vind je hiervoor geen passend product, mail me dan. Ik laat me graag uitnodigen tot het ontwikkelen van nieuwe programma's en heb daar gezien mijn design jouw vraag of uitnodiging voor nodig.

15 SEPTEMBER: OPLEIDING VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN
Wil je kunnen managen op een diepere laag, dan is de 8-daagse opleiding Vraaggericht energie waarnemen in een professionele context die op 15 september start, echt iets voor jou. Tijdens deze opleiding krijg je dié tools aangereikt en worden vaardigheden getraind, die nodig zijn om de energieën in de onderstroom van familie- en/of bedrijfsprocessen waar te nemen. Ook wordt ingetuned op passende en effectieve (energetische) oplossingsrichtingen, die vaak eenvoudig en doeltreffend zijn.

24 SEPT STRIPPENKAART-PROFESSIONALISERING INN OPSTELLINGEN
Begeleid je zelf familie- en/of organisatieopstellingen en heb je behoefte aan intervisie en supervisie op dit vakgebied dan ben je van harte welkom tijdens de workshop Professionalisering-Inn-Opstelllingen, ook wel een strippenkaartdag genoemd. Voor deze workshop die één maal per kwartaal plaatsvindt, kun je jezelf eenmalig inschrijven of een 4-strippenkaart afnemen.

28 SEPTEMBER: KENNISMAKING-INN-OPSTELLINGEN
28 september a.s. is er van 19.15-22.00 weer een workshop Kennismaking-Inn-Opstellingen. Je kunt in deze workshop op een actieve manier ervaren wat een familie- of organisatieopstelling is en op welke wijze deze inzichtgevend in persoonlijke of zakelijke processen zijn. Daarnaast is er ruimte om voor een nadere kennismaking en de mogelijkheid om vragen te stellen over de opleidingen en workshops die Coach-Inn op dit gebied verzorgt.

4 NOVEMBER: WAARNEMEN-INN-BEDRIJFSENERGIE
Tijdens de 1-daagse workshop Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie maak je kennis met energetische waarnemingstechnieken die het mogelijk maken om meer inzicht te krijgen in datgene wat er zich werkelijk systemisch en energetisch afspeelt in organisaties en bij bedrijfsprocessen.

15 NOVEMBER: SYSTEMISCHE WERKVORMEN IN DE 1-OP-1 PRAKTIJK
Voor diegene die vooral met 1-op-1 opstellingen willen werken in hun dagelijkse pratkijk start op 15 november de 3-daagse opleiding Systemische werkvormen in de 1-op-1 praktijk. In 2 dagen komen de belangrijkste 1-op-1 werkvormen, systemische voorwaarden en vaardigheden aan de orde, waarbij Nienke Binkhorst de docent zal zijn. De derde dag is een keuzedag die door verschillende (gast)docenten gegeven zal worden: systemisch werken met kinderen o.l.v. Leontien Braakman, opstellingen, kleuren en aurasoma met Cornalien Stolker of het waarnemen van energie in opstellingen o.l.v. Nienke. Het is ook mogelijk om de keuzedagen los te volgen.

18 NOVEMBER: OPLEIDING COACH-INN-SYSTEMEN
Op 18 november start er na de succesvolle zomereditie weer een reguliere opleiding van de opleiding Coach-Inn-Systemen. Tijdens deze 5-daagse leer je de basisprincipes en vaardigheden die nodig zijn om zelf een familie- of organisatieosptelling te begeleiden.

26 NOVEMBER: WORKSHOP ZO MOEDER, ZO DOCHTER
In de workshop "Zo moeder, zo dochter" op 26 november a.s. verricht je op een creatieve en systemische manier onderzoek naar de kwaliteit van jouw moeder-dochterrelatie en heelt samen òf alleen die aspecten die daar aan toe zijn.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Alle antwoorden zitten in onszelf, dus ook als het gaat over de betekenissen en boodschappen in bijvoorbeeld de behoefte aan bepaald voedsel, het krijgen van ziekten/fysieke klachten of de speciale ontmoetingen met dieren. Toch is het soms handig om daar boeken over te kunnen raadplegen. Christiane Beerlandt heeft daar drie mooie naslagwerken over geschreven. Soms zijn de teksten door het channelen wat "hoekig" maar als je openstaat voor de psychologie van het onderliggende, dan kun je veel inzicht verkijgen. Het gaat over De hoorn des overvloeds (voeding), De sleutel tot zelfbevrijding (ziekten) en Als de dieren spreken konden (dieren). Wat mij betreft onmisbaar in de praktijk waar symboliek en associatieve technieken centraal staan.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.