HOE VIND JIJ DE VREDE IN JEZELF?


In de maand februari laat de zon zich zien ter ondersteuning van een wezenlijke transformatie. Eerst schijnt hij nog wat flauwtjes, maar hij is krachtiger dan verwacht in deze tijd van het jaar. Zo spiegelt Vader Zon niet eens zo zeer warmte, maar doet zijn best om helderheid, vastberadenheid, overtuiging en meeslependheid uit te stralen. Er zwelt iets aan. Je wordt gedwongen om er naar te kijken en je mening te herzien. Dat wat lange tijd gewoon gevonden werd omdat iedereen het zo deed, roept nu vragen van twijfels op die gaan over moraal en of het ethisch wel verantwoord is.

De grootste uitdaging in deze periode is om de vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht te brengen. Dit klinkt best eenvoudig. Echter om de gewenste beweging te kunnen maken, is omdenken nodig en ook een aanschouwing van het vraagstuk op een diepere laag dan ooit tevoren. Waar iedereen zich in elk geval bewust van mag worden, is dat de mannen hierin iets heel anders te doen staat dan de vrouwen. Hiervoor is het belangrijk om de overeenkomsten even los te laten, zodat er gewerkt kan worden aan de verschillen. Als de bedoelde beweging eenmaal in gang gezet is, dan wordt de eeuwenoude dualiteit opgeheven en kan er opnieuw een samensmelting tot een (onzijdige) eenheid plaatsvinden.

De start van deze beweging komt in deze fase vooral vanuit de mannelijke hoek. Dat is zichtbaar in het fallussymboliek in de tekening. Deze doet ook wel denken aan Staven Aas uit de Tarot. Deze staat voor het aanspreken van de in jou aanwezige potentie. Er is moed en dapperheid nodig is, voordat je de geboden kansen ook daadwerkelijk kunt omarmen. In de onderstroom kent deze kaart de betekenis van vernieuwing, hoop en vrede. Dit gaat niet over strijd. De knuppel, die voorzien is van kleine takjes met groene blaadjes en her en der een rode knop staat juist voor het loslaten van het gevecht. Het vizier gaat omhoog, de helmen mogen af, de zwaarden, strijdbijlen en schilden worden op de grond gelegd. De mannen verenigen zich. De kleuren veranderen van bruin naar paars, roze en wit. Vanuit de zon komt een nieuwe stroom levensenergie op gang. De zachte mannelijke energie wil niet meer onderdrukt worden. Het kent een domino-effect. De mannen omarmen elkaar in een grote cirkel; krachtig en ook soft. De echtheid straalt veiligheid en betrouwbaarheid uit. Soms zullen zij onderling nog vechten, maar dan is het meer een speelse krachtmeting met als doel dat hun beschermende energie op peil blijft. Deze is nodig om de voortplanting veilig te stellen, zodat zowel de mannelijke en vrouwelijke energie ook in de toekomst doorgegeven wordt. In deze omwenteling worden de innerlijke jongetjes ineens meer zichtbaar. Dit heeft iets aandoenlijks en puurs waardoor zij hun omgeving zullen ontwapenen. Als zij de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, dan gaat de wereld er echt een heel stuk leuker en vrediger uitzien.

Van dit masculiene proces kunnen de vrouwen zich beter even afzijdig houden. Voor deze verzachting hebben zij in een eerdere fase de zaadjes al geplant. Als zij toch nog graag iets bij zouden willen dragen aan deze evolutionaire beweging, dan kunnen zij zichzelf afvragen waar zij tijdens de conceptie, de zwangerschap of in andere vormen van samenwerking mannen ontkracht hebben door het vasthouden of afnemen van de mannelijke energie. Door dit (ritueel) terug te geven kan er meer balans komen. Als dat vanuit een verenigd vrouwencollectief gebeurt, is het effect nog krachtiger en sterker. Daar waar de emancipatie beweging soms wat onnatuurlijk is doorgeschoten, worden dingen nu weer meer in een natuurlijk evenwicht gebracht. Dit maakt ontvankelijker en maakt de tijd rijp voor het (her)openen van eerder gesloten harten.

Nadat zowel de mannen als vrouwen hun eigen verantwoordelijkheid hebben genomen, wordt de mannelijke en de vrouwelijke energie opnieuw verbonden. Dit zorgt voor een harmonische eenheid waarin de dingen op een andere manier samen gedaan gaan worden. Vanuit een afstemming op een diep niveau, vervult ieder als vanzelf de taak waar hij of zij goed in is. Het is alsof er meer gekozen gaat worden voor bewuste zwangerschappen voor het zowel letterlijk als ook figuurlijk doorgeven van nieuw leven.

Dat is het moment waarop de tekening op zijn kant bekeken mag worden. Het zijn dan twee wielen die met een as met elkaar verbonden zijn. Verrassend genoeg is het grote wiel voor en het kleine achter. Een tantrische beweging komt op gang waarbij de vrouw de man bevrucht met nieuwe energie. De mannen gaan op hun beurt nieuwe spirituele concepten in de wereld neerzetten, die beter passen bij hun mars-energie. Dit zal zorgen voor een massaal ontwaken waarbij er nieuwe geluiden en nieuwe klanken voortgebracht gaan worden. Het is ontroerend mooi als al die stromingen in een vrije expressie, al improviserend door elkaar heen gaan lopen. Een verbindend verlangen waar invulling aan gegeven kan worden, door elkaar te verleiden om in een unieke manier van samenwerking nieuwe schoonheid te creëren. In het anders dan anders doen acteert een ieder vanuit een voorbeeldfunctie. Woorden als slaafs en onderdanig gaan tot het verleden behoren. Het gaat nu over liefdevol, verbonden en evenwichtig. Het heeft bijna iets van een sprookje dat werkelijkheid wordt: "Ze leefden nog lang en gelukkig met een heel groot bereik, niet alleen op aarde, maar ver reikend het universum in".

Natuurlijk zal aan het einde van februari de wereld niet compleet veranderd zijn, daarvoor is de koerswijziging die gemaakt moet worden te groot. Het is echter wel een uitnodiging om alert te zijn waar nieuwe bewegingen op gang komen, zodat je er voor kunt kiezen om je daar bij aan te sluiten. Je draagt dan op een mooie manier bij zodat het script eindelijk herschreven kan worden.

Een maand toegewenst waarbij in jouw binnenwereld de woorden resoneren "It's time to fly high in freedom" en let daarna vooral op de wondertjes.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:
14 FEBRUARI ADEM-INN - AVONDWORKSHOP

23 MAART KARAKTERSTRUCTUREN SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN - OPLEIDING 4 DAGEN LEVEL 2


12 APRIL VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN - ENERGIEWERK EN ENERGIELEZEN - OPLEIDING 8 DAGEN LEVEL 1


ADEMLIJST TIP
Inmiddels weten meerdere lezers dat ik erg blij ben, dat ik sinds 2017 mijn processen kan ondersteunen met de verbonden adem. Omdat ik zo resoneerde op het thema van deze maand, besloot ik voorafgaande aan het schrijfproces een ademsessie te doen. Ik gebruikte daar ad random een van mijn afspeellijsten voor. Graag deel ik die deze maand met jullie. Het is niet persé mijn mooiste afspeellijst, maar hij zette op een prettige en indringende manier mijn eigen transformatie kracht bij. Je kunt deze beluisteren op Spotify. En ben je benieuwd wat de adem jou kan brengen? Kom dan vooral een keer naar de Adem-Inn.


RECEPT VAN DE MAAND
Deze maand deel ik graag het recept van Gekruide knolselderij uit de oven met kappertjes-mayonaise. Verrassend lekker en weer eens wat anders!


CONSULTEN
Op dit moment is het nog steeds erg druk bij Coach-Inn. Wil je een afspraak maken voor een individueel consult? Maak dan tijdig een afspraak via info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan van mij wat datavoorstellen in je mailbox. Kan je niet zo lang wachten, dan heb je wellicht iets aan een energieboodschap. Deze is inzicht gevend en werkt ondersteunend bij transformatieprocessen. Je kunt deze bestellen in de Energiewinkel


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.