Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Oktober 2015 nr 025 

Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
 
Vanavond de premiere
 
Zaterdag Open huis
 
Zondag opening kerkelijk seizoen
 
Catechese en stercafé
 
Als je reis een vlucht is
 
Najaarsactie diaconie: voedselbank
 
Lustrum Verhaal Kerkelande
 
 
 
 
 
Zondag 4 oktober

Na vijf maanden verbouwing is het zo ver: de eerste eredienst in onze geheel vernieuwde kerkzaal!
 
Thema van de dienst: "Startzondag"


Lezing
 Marcus 10:13-16
 

Als u vanaf 9.30 uur binnenkomt kunt u eerst de nieuwe ruimte op u in laten werken, en wordt er ook thee en koffie geschonken. De dienst zelf begint om 10:30 uur.
 

Voorgangers:
 
 
 
 
 
 
 
 

BEZOEK ONZE SITE
 
Vanavond de premiere
 
 
 


Vanavond de premiere met een openingsconcert, de kroon op maanden noeste arbeid. 

Hiernaast ziet u alvast de stoel opstelling, beloofd een mooi kleurenspel.
 
Vanavond is er een afwisselend, verrassend en avondvullend programma voor onze eigen gemeente met solisten, koor, samen- zang, orgel en diverse gelegenheidsensembles met medewerking van onder andere de gospelband Sound4live, het interkerkelijk koor IKK, Henk Koster, Marlene Erdmann, Wim en Gert Jan Dral, Linda Vrolijk en Jessica van den Tol. U komt in stijl en wordt in stijl ontvangen. In verband met de verwachte belangstelling is aanmelding vooraf noodzakelijk.
 
Zaterdag Open Huis


Officieel, maar feestelijk en toegankelijk voor de hele buurt en iedereen die ook maar iets heeft bijgedragen aan de verbouwing. Met spelletjes, een spring-kussen en suikerspinnen voor de kinderen, een informatiemarkt, een fototentoonstelling over de verbouwing, een stijl- volle high-tea op het terras, dans, muziek en natuurlijk een verras- sende en hoorbare openingshandeling door…?

Zondag opening kerkelijk seizoen
Onze predikanten Jetty Scheurwater en Erik van Halsema vergasten ons op de hun vertrouwde manier en op het ons vertrouwde moment op de eerste, aangepaste eredienst die om 10.00 uur begint. Vanaf 9.30 uur, en natuurlijk ook na de dienst, heeft u uitgebreid de gelegenheid op de verbouwde kerk te bezichtigen.
Kortom, een weekend om naar uit te zien en om nooit te vergeten, lees meer ...

 
Catechese en stercafé


Op vrijdag 9 oktober begint het nieuwe seizoen van catechese en stercafé. Alle bij ons bekende jongeren van 12-15 jaar krijgen nog een uitnodiging per mail. Lees meer ...
 
Van harte welkom bij de kinder-catechese op zondag 1 en 15 november.
In de Bethlehemkerk en ook in andere kerken hoor je de verhalen over de geschiedenis van het volk van God; over de Israëlieten en je hoort de verhalen over Jezus. Lees meer ...
 
Als je reis een vlucht is ...
De kerken en geloofs-gemeenschappen zijn de samenwerking in de hulp aan vluchtelingen aan het voorbereiden. Eén van de initiatieven is het toerusten van aankomende vrijwilligers. In dat kader willen wij u/je attent maken op de bijeenkomst van a.s. dinsdagavond in de Morgenster met als thema “Als je reis een vlucht is....”
Een tweede avond volgt in de komende weken, waarschijnlijk bij de 1000hills aan de Neuweg. Op de achtergrond wordt overleg gevoerd met de gemeente en de samen-werking verder vorm gegeven. Daarbij is het centrale thema “gastvrije menselijke aandacht”.
 
Najaarsactie diaconie: voedselbank

Zaterdag7 november organiseert de diaconie van de Bethlehemkerk weer de najaarsactie.
Ook dit jaar is weer gekozen voor de Voedselbank.
Op zaterdag 7 november zullen er in de winkelcentra rondom de Bethlehemkerk inzamel acties georganiseerd worden. Meer informatie volgt.
 
Lustrum Verhaal Kerkelande
 In het tiende programma in de serie "Het verhaal van Kerkelanden" staat Teresia van Avila centraal. Dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat deze mystica en schrijfster werd geboren. Teresia's geschriften hebben grote invloed gehad en in 1622 werd ze al door paus Gregorius XV heilig verklaard.
 
Paus Paulus VI riep haar als eerste vrouw in 1970(!) uit tot kerkleraar.

 
Insturen copy naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl