Nieuwsbrief
Juni 2011
  ___________________________________________________________________________
 
Enkele nieuwtjes voor de verlofperiode 
 
 
1. Onze website in een nieuw jasje
We hebben je hulp nodig. De website www.vision4dynamics.com is in een nieuw jasje gestoken. Wij horen graag wat je ervan vindt. Geef ons feedback. Wij willen eruit leren om je nog beter te kunnen dienen. De 'home page' is vernieuwd en op de pagina 'opleidingen' kan je nu ook gemakkelijker de inhoud en de data terugvinden van al onze open vormingsmodules tot eind december 2011. Wat mis je? Wat vind je overbodig? Hoe zit het met de leesbaarheid? Laat het ons weten.
 
2. Resultaat behalen door te werken aan de cultuur
Iedere leidinggevende kent de strategie piramide om vertrekkende vanuit een visie resultaten te behalen. Iedere leidinggevende heeft al ondervonden dat deze resultaten niet altijd behaald worden. Zeker wanneer het om het doorvoeren van een verandering- of transformatieproces gaat. Je mag dan nog zo hard je best gedaan hebben met  heel veel aandacht voor het communiceren van het belang, het hoe en waarom het traject moet doorlopen worden, enz… . Het schijnt maar niet te lukken. Je krijgt de mensen niet mee. Zelfs niet met een goed opgebouwd veranderverhaal. Wat nu?
 
Coach en trainer Jan Bommerez geeft hierop het antwoord: tegelijkertijd werken aan de cultuur van je organisatie of bedrijf. Als je dit niet doet dan kan je hopeloos gefrustreerd achterblijven. In de figuur hieronder zie je onmiddellijk waarom het belangrijk is dit principe niet uit het oog te verliezen. Zonder te werken aan de cultuur van je organisatie en zonder duidelijke communicatie hierover wordt het heel erg moeilijk om het beoogde resultaat te behalen. Hier is een belangrijke taak weggelegd voor iedere leidinggevende.


Maar hoe doe je dat? Hoe kan je vaststellen welke waarden, de feitelijke kern van iedere cultuur, er echt in je organisatie leven? De 'Cultural Transformation Tools®' kunnen je hierbij helpen. Joan De Winne is na het volgen van een training gecertificeerd door het
'Barret Values Centre' om dit instrument te gebruiken. Je kan dus vanaf nu ook beroep doen op 'Vision 4 Dynamics' om naast het faciliteren van een Visie-Missie-Waarden creatie ook de nodige hulp te krijgen om met dit beleidsinstrument de implementatie van de Visie te verzekeren. Contacteer ons als je hierover meer wilt weten. Wij komen graag bij jou langs om je meer informatie te geven.
 
3. Leiders bepalen de toekomst
Het zijn de leidinggevenden op elk niveau die bepalen hoe de wereld van morgen er voor eenieder zal uitzien. De manier van leiding geven, heeft een niet te onderschatten invloed op medewerkers, hun (privé)omgeving en jouw organisatie. Leidinggevenden die het leiding geven zien en beleven als een persoonlijke bijdrage aan het welzijn van zowel de individuele medewerker, het bedrijf en de maatschappij beseffen dat ze hun kennis en vaardigheden moeten bijstellen aan de snel evoluerende externe omgeving. Zeker wat 'people management' betreft. Je zou toch ook niet bij een dokter willen gaan waarvan je gehoord hebt dat hij zijn kennis en kunde niet up to date houdt. De vormingsmodule 'Leiderschap is Vakmanschap' geeft je de inzichten die je zullen helpen om door alle generaties medewerkers X, Y of Z aanvaard te worden als iemand die zijn persoonlijk leiderschap optimaliseert en permanent zorg draagt voor een motiverende werkomgeving. Je zult dus niet enkel en alleen nog maar gezien worden als de formele manager of chef. Je zult aanvaard en erkend worden als een inspirerende persoonlijkheid. Deelnemers die je zijn voorgegaan vertellen het volgende over onze trainingen:
  • "De workshop 'Leiderschap is Vakmanschap' is een sterke aanrader die mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Beide lesgevers vullen elkaar zeer goed aan en kunnen terugvallen op een uitstekende didactische, theoretische en vooral praktische ervaring. De aangeleerde werktuigen zijn weloverwogen geselecteerd en direct in de praktijk toepasbaar. Tijdens de terugkomdagen wordt feedback gegeven op de opgedane ervaringen en waar nodig professioneel bijgestuurd. Kortom een interactieve workshop die geen minuut verveelt en direct rendeert op de werkvloer."
    Prof. Dr Guy Detré - Vakgroep Informatie en Telecommunicatieverwerking Universiteit Gent
  • “Het is fijn te ervaren dat enkele dagen/uren intens interactief bezig zijn zo positieve langdurige gevolgen kan hebben op de werkvloer!"
    Joris Rombaut - Algemeen Directeur WZC Sint Elisabeth Eeklo
Op onze website kan je nog meer reacties van cursisten lezen.
 
Voor de volgende open module die start op 21 september 2011 zijn nog plaatsen beschikbaar. Gewoon even aanmelden en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. De deelnamevergoeding bedraagt € 345 + 21% BTW. Indien je een 'in company' training wenst voor meerdere leidinggevenden uit je bedrijf of organisatie geef ons een seintje zodat we een afspraak kunnen maken. 
 
Telefoon: 0475 755 696
 
Prettige vakantie! 
 
P.S.: Onze wekelijkse quote blijft ook tijdens de verlofperiode gewoon doorlopen.
        
 
Deze informatie met je vrienden en contacten delen.