NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Februari 2021  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
COVID-19 VACCINATIE
Recent hebben wij bericht van het RIVM gehad dat wij binnenkort de eerste Covid-19-vaccins van AstraZeneca ontvangen.
De volgende patiënten zullen als eerste uitgenodigd worden voor vaccinatie door de huisarts:
- alle patiënten geboren in 1956 en 1957
- alle thuiswonende patiënten met het syndroom van Down
- alle patiënten geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 met een BMI groter dan 40
Naar verwachting ontvangen de bovenstaande patiënten in week 9 een oproep voor de vaccinatie.
 
Omdat wij patiënten met een BMI>40 in de leeftijdscategorie van 18 tot 65 jaar niet kunnen selecteren uit onze patiëntendossiers, verzoeken wij deze patiënten om zelf even contact met de praktijk op te nemen, zodat zij op de vaccinatielijst worden geplaatst. U kunt uw BMI berekenen middels de BMI-calculator.
 
De patiënten die verblijven in een instelling (waaronder 't Zorghuus) zullen naar verwachting vanaf 22 februari gevaccineerd gaan worden met het Pfizer vaccin door mobiele medische teams.
 
ZELSTANDIGE PERIODE MAARTEN KRAMERS
Zoals u wellicht weet loopt Maarten Kramers 1 jaar stage in onze praktijk. Dokter Kramers is reeds afgestudeerd basisarts en specialiseert zich momenteel in de huisartsgeneeskunde. Een onderdeel van de huisartsenopleiding is het gedurende 2 weken geheel zelfstandig uitvoeren van alle werkzaamheden op de praktijk. Deze zogenaamde zelfstandige periode is van 8 tot en met 19 maart. Gedurende deze 2 weken zijn dokter Oude Luttikhuis en dokter Weijers afwezig.
 
BLOED PRIKKEN YSSELSTEYN
In verband met ziekteverzuim bij Viecuri werd aanvankelijk doorgegeven dat het bloed prikken in de maanden februari en maart op maandag zou komen te vervallen.
 
Omdat wij 1x per week bloed prikken in Ysselsteyn wel erg weinig vonden, is het aangepast en zal er toch 2x/week bloed geprikt worden. Wel is de tijd in de maanden februari en maart op maandag gewijzigd. U kunt in februari en maart bloed kunt laten prikken in Ysselsteyn op:
maandagochtend van 8.00 tot 8.30 uur en
woensdagochtend van 8.00 tot 8.30 uur.
 
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
 
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl