Nieuwsbrief
Mei 2017
 

 
Voorjaar
   
De vorige nieuwsbrief is eventjes geleden. Tijd om jullie bij te praten over het leven op onze ranch. Het seizoen is alweer ruim twee maanden bezig. De paarden zijn door de zware winter en de slechte kwaltiteit van het hooi een beetje mager de winter uitgekomen. Gelukkig zijn ze wel in vorm. Ze hebben er weer zin in! Ze zijn voorwaarts, maken hier en daar een klein vreugde sprongetje, maar zijn verder best braaf. Nog even wachten tot het gras wat meer gegroeid is en dan kunnen ze weer lekker de weilanden in.
 
Wij vermaken ons tussendoor met de dagelijkse klussen op het erf en met het inrijden van de nieuwe paarden die we eind vorig jaar gekocht hebben. Monique heeft zoals elk jaar de ranch opgefleurd met bloemen. We zitten natuurlijk ook weer vol plannen voor verbouwingen voor dit jaar. Op de planning staan in ieder geval het opknappen van onze buitenbak, het voegen van de gevels en verven van al het hout op het erf. Daarnaast moet hier en daar een hek van een weiland vervangen worden en willen we de stallen nog aanpassen om makkelijker machinaal te kunnen uitmesten. Genoeg te doen dus, dit voorjaar.

 
 
 
 
Met pensioen: Carlos
 
Het blijft iedere keer moeilijk als er een paard vertrekt naar zijn nieuwe eigenaar, omdat het werk bij ons te zwaar wordt. Een paar weken geleden hebben wij Carlos uitgezwaaid. We hebben voor hem een fijn nieuw huisje gevonden, waar hij minder hard hoeft te werken.
 
Elf jaar geleden kwam Carlos bij ons. Hij was toen nog een jonge brutale Criollo met heel veel temperament. Rijden op hem was in het begin een uitdaging: hij sprong alle kanten op en wilde vooral galoperen. Maar, hij voelde nooit onveilig aan en was een heel betrouwbaar paard. Hij was het oogappeltje van Margreet.
 
Na verloop van tijd werd hij rustiger en liep hij meestal in zijn eigen tempo in de achterhoede. Zijn echte fans die de juiste knopjes wisten te vinden, reden hem in de voorhoede en haalden dan het Argentijnse temperament weer bij hem boven. 
 
Carlos heeft in de elf jaar bij ons heel veel mensen veilig door de Ardennen gedragen. We gaan hem enorm missen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ouwe kanjer: Lister

Wie kent hem nog: Lister? Ons kleine fanatieke dravertje. Hij was al bij ons op de Rock River Ranch en ging met ons mee toen wij naar Vielsalm verhuisden. 
 
Lister was een kanjer. Hij was razendsnel en superfanatiek. In de kudde stond hij hoog in rang. Met zijn losse en snelle achterbeentjes wist hij alle lastpakken op een afstand te houden, ook Goliath. Onder het zadel was hij heerlijk te rijden, maar wel heel bang voor ezels. We reden hem vaak voorop. Soms was er wat extra overredingskracht nodig om hem ergens langs te krijgen. Hij kwam van alles tegen onderweg: asfaltpiranhas, boomstamtijgers en boskabouters. 
 
Met Lister hebben we de nodige avonturen beleefd. We hebben hem een keer uit de Ourthe moeten redden toen hij onderwater vast was komen te zitten in het prikkeldraad. Ook hebben we hem een keer met de kettingzaag uit moeten zagen, toen hij het tussenschot van zijn stal kapot geschopt had en bekneld zat met een achterbeen. Beide keren liet hij zich heel gewillig door ons redden. Lister was ook niet zo dol op waterplassen. Als hij voorop liep kon het gebeuren, dat hij tijdens een galop vol in de rem ging om net voor de waterplas tot stilstand te komen. 

Toen hij te oud voor het werk bij ons begon te worden, vroegen we aan onze toenmalige dierenarts of zij een goed huisje voor hem wist. Het paardenrusthuis kwam ter sprake, maar ze had nog een betere oplossing: met haar mee naar huis. Daar heeft hij nog jaren van zijn pensioen kunnen genieten.
 
 
 
Paarden trainen
 
De afgelopen week hebben Koen en Melinda onze drie jonge paardjes Cody, Gino en Luigi verder doorgereden. Van net zadelmakke paarden zijn het nu drie fijne paarden die bijna klaar zijn om mee te gaan met onze buitenritten. Nog een paar oefenritjes en dan zijn ze er klaar voor.
 
Als je op zoek bent naar iemand om je paard zadelmak te maken of verder door te rijden, of als je wilt leren om met dubbele longe te werken, neem dan eens contact op met Melinda. Haar email adres is mschaafsma2@gmail.com.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Wil je op de hoogte blijven onze activiteiten, kijk dan zo nu en dan eens op onze Facebook pagina.
  
Groeten,
Koen en Margreet
 
 

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.