NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Maart 2020  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
UPDATE CORONAVIRUS
Graag brengen wij u op de hoogte van de meest recente wijzigingen in uw huisartsenpraktijk vanwege het Coronavirus.
 
Momenteel is het dringende advies om alle patiënten met luchtwegklachten gescheiden te houden van de overige patiënten. Daarom zijn wij genoodzaakt om verdere maatregelen door te voeren.
 
Vanaf woensdag 18 maart worden alle patiënten met luchtwegklachten (hoesten, niezen, keelpijn) uit de gemeente Venray op een andere locatie dan de eigen huisartsenpraktijk gezien, namelijk op de huisartsenpost Venray.
 
Wat betekent dit voor u?
Indien u ernstige luchtwegklachten heeft, waarvoor u graag door de huisarts gezien wilt worden, belt u gewoon naar uw huisartsenpraktijk in Ysselsteyn. De doktersassistente kijkt dan, in overleg met de huisarts, of u inderdaad gezien moet worden of dat er volstaan kan worden met een telefonsich advies. Patiënten met luchtwegklachten die gezien moeten worden, krijgen van de doktersassistente een afspraak op de huisartsenpost Venray. U wordt dan gezien door één van de huisartsen uit de gemeente Venray, hetgeen dus vaak niet uw eigen huisarts zal zijn. Wij nemen deze maatregel om de overige, vaak kwetsbare patiënten en ons personeel te beschermen, maar ook om zo efficiënt mogelijk om te gaan met beschermende materialen, zoals mondkapjes, omdat deze momenteel zeer beperkt beschikbaar zijn. Tevens zijn er reeds diverse collega huisartsen ziek thuis, waardoor we genoodzaakt zijn om samen te werken om de continuïteit van zorg in de regio te garanderen.
 
Vanaf aanstaande donderdag sluit het apotheekservicepunt in Ysselsteyn tijdelijk om de patiëntenstroom in de praktijk te beperken. Uw medicatie kunt op ophalen bij apotheek Veltum te Venray in de achterste tent, dagelijks tussen 8.00-12.00 en 14.00-17.30 uur.
 
In de praktijk leveren wij momenteel alleen nog de noodzakelijke zorg. Veel tijd gaat momenteel zitten in het waarnemen voor zieke collega's, het goed organiseren van alle patiëntenstromen en het werken op locatie huisartsenpost Venray. Afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld, of indien mogelijk uitgesteld. Indien u een afspraak heeft, vragen wij u alleen of met maximaal 1 begeleider te komen.
 
Wat voor u heel belangrijk is om te weten is dat u met luchtwegklachten en/of koorts geen toegang heeft tot de huisartsenpraktijk in Ysselsteyn (ook niet voor bloed prikken of het ophalen van een labbriefje) zonder vooraf telefonsich overleg. Kom ook niet naar de huisartsenpost Venray zonder telefonisch overleg vooraf. Patiënten worden daar alleen op afspraak gezien en moeten in de auto blijven wachten totdat ze aan de beurt zijn.
 
Excuses voor al het ongemak dat de genoemde maatregelen ongetwijfeld met zich mee zal brengen. Wij hopen op uw begrip en doen er alles aan om de noodzakelijk zorg te kunnen blijven leveren.
 
Indien u milde luchtwegklachten (hoesten, keelpijn, niezen, neusverkouden) en/of koorts heeft is het advies om thuis te blijven. Indien u niet erg ziek bent, vragen wij u geen contact met de praktijk op te nemen. Heeft u meer dan 24 uur geen klachten meer? Dan mag u weer naar buiten en naar uw werk.
 
Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM 0800-1351. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:
 
 
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl