Nieuwsbrief 
 
Energy4All Jubileum Nieuwsbrief 
Het is bijna zover! Zaterdag aanstaande, 3 april 2021 bestaat stichting Energy4All 15 jaar! We zijn trots dat we de afgelopen 15 jaar zoveel geld hebben mogen inzamelen voor het medicijnonderzoek. Zaterdag 3 april om 16.00 hebben we de aftap van  het jubileumjaar in een online meeting. In deze meeting staan we stil bij alle ontwikkelingen van de afgelopen en aankomende tijd en willen we natuurlijk proosten op de goede afloop. Kom je ook? Opgeven kan nog steeds via info@energy4all.nl

 
 
Energy4All Wensboom
In ons jubileum jaar organiseren wij diverse acties, één daarvan is de Energy4All Wensboom. Alle Mito patiënten mogen een wens doen en wij proberen de wens te laten uitkomen. Natuurlijk hebben we allemaal 1 hele grote wens, namelijk een medicijn. Professor Smeitink is samen met zijn team druk bezig deze wens in vervulling te laten gaan, maar tot die tijd hopen we een paar Mito kanjers in het zonnetje te ze zetten. Er zijn al mooie wensen binnengekomen. De wensen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld een ritje met een mooie auto of motor, een bekende Nederlander of Youtuber ontmoeten, een sportwedstrijd bijwonen, speelgoed, een uitje, noem maar op. Wij zoeken een paar wensen uit en gaan ons best doen om deze wensen in vervulling te laten gaan. Natuurlijk hopen we meerdere wensen te kunnen vervullen, zodat wij mooie lichtpunten kunnen brengen in de levens van onze Mito kanjers. Stuur je wens vóór 15 april naar Wietske: wietske.meijer@energy4all.nl
Wil je meer informatie of wil je ons helpen bij het vervullen van de wensen? Neem dan contact op met Wietske Meijer: 06 31294152.

Wie maakt er met ons een mooi schilderij? 
Al jarenlang zet professor Smeitink en zijn team zich in om een medicijn tegen Energiestofwisselings-ziekten te ontwikkelen. Wij zouden het leuk vinden,  hem en het onderzoeksteam een mooi bedankje te geven voor al hun energie die ze hierin stoppen. Maar hier hebben we jullie hulp bij nodig. Het idee is om een mooi schilderij te creëren door allemaal kleine schilderijtjes samen te voegen. Op zo'n schildersdoekje kan bijvoorbeeld een mooi gedicht, een tekening of een brief geschilderd worden. Wat je maar wilt om professor Smeitink te bedanken voor zijn inzet. Wij maken van al deze schilderijtjes 1 geheel. Dus wil jij mee werken aan dit bijzondere cadeau: stuur dan een mailtje naar Marina en Bianca: mijndag@energy4all.nl. Vervolgens krijg je alle informatie over dit cadeau en een klein schildersdoekje toegestuurd. 
 

 
Het nieuwe magazine komt eraan!
Het 12e Energy4All magazine wordt op zaterdag 3 april a.s. gelanceerd tijdens het online jubileum. Donateurs ontvangen binnenkort het magazine in de bus. Ben je geen donateur, maar wil je wel graag het magazine ontvangen? Mail dan naar info@energy4all.nl en je ontvangt tegen een vergoeding van €5,00 aan verzendkosten het magazine.

 
 
Hoe gaat het nu met Opa Tikkie Tikkie en Oma Willem?
Al jaren verkopen wij tweedehands spullen, die we krijgen van: scholen, bedrijven en particulieren om geld in te zamelen voor Energy4All. Via marktplaats en volgens afspraak krijgen veel dingen een tweede leven. Alles wordt nagekeken, gesorteerd en schoon gemaakt indien nodig. Wat kapot is zoals: radio's, PC's en elektrische apparaten wordt gedemonteerd en verkocht aan de ijzerhandel.
Mees Strik, onze kleinzoon,  is geboren op onze trouwdag, een mooier cadeau kan je niet wensen! Na 1,5 jaar werd duidelijk dat Mees niet gezond was. Hij had een energiestofwisselingsziekte 't syndroom van Leight. Hij zou overlijden omdat er geen medicijn is! Deze kinderen hebben geen schijn van kans, niets, nada, noppes! Er MOET een medicijn komen en daar is héél véél geld voor nodig. Onze Mees is op 5-jarige leeftijd overleden, voor hem is het te laat, maar er worden nog steeds kinderen geboren met deze ziekte en daarvoor zetten wij ons in. Nogmaals, omdat wij weten wat deze ziekte inhoudt, MOET er een medicijn komen!
 
Samen staan we sterk en
stoppen we energistofwisselingsziekten.
 
 

 
Stichting Energy4All
Postbus 197,
6640 AD Beuningen,
Nederland
(bezoek op afspraak)
   
024 - 324 92 72
 
ING NL96INGB0000004403
RABO NL12RABO0117041203
 
 
Van Eric Oomen, oprichter en
lid Raad van Toezicht Stichting Energy4All
 
 
Hopelijk hoeven we niet het 30-jarig jubileum te vieren
Het is alweer 15 jaar geleden dat Energy4All is opgericht. Wat was de wens, toen ik op 3 april 2006 bij de notaris zat om de oprichtingsakte te ondertekenen? Die vraag heb ik mij de laatste dagen weer eens vaker gesteld. Het antwoord is meerledig. In de basis wilde ik uiteraard Jan Smeitink helpen met zijn ambitie om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziekte. Daarom moest er meer aandacht komen voor deze ziekte. En daarom moest er ook meer geld komen voor het onderzoek. Alle beetjes zouden helpen, en misschien zou het wel mogelijk zijn om ieder jaar tussen de 100.000 en 200.000 euro bij elkaar te brengen.

Nu we 15 jaar verder zijn weten we, dat het zeker is gelukt om de bekendheid voor de ziekte onder de aandacht van veel meer mensen te brengen. Sterker nog, Energy4All is een merk geworden, dat veel mensen koppelen aan de ziekte. Je komt steeds meer mensen tegen die Energy4All kennen. En daarom bereid zijn financieel bij te dragen. Of graag meedoen aan een activiteit die Energy4All organiseert.

We weten na 15 jaar ook, dat het mogelijk was om jaarlijks meer geld bij elkaar te brengen dan 200.000 euro. En dat is ieder jaar weer mogelijk dankzij ongelooflijk veel vrijwilligers. Want dat is een van de kernwaarden van Energy4All. We willen geen grote professionele organisatie maar een grote groep heel enthousiaste mensen, die graag bereid zijn om in gezamenlijkheid een steen(tje) bij te dragen. We hebben een harde kern van vrijwilligers met daaromheen veel mensen, die altijd klaar staan om mee te helpen als er iets georganiseerd moet worden. 

Mede daarom is elke activiteit, die georganiseerd wordt, een feest. Een feest met een trieste ondertoon, omdat we weten, dat het medicijn voor heel veel kinderen niet op tijd gereed kon zijn. Maar ook een feest met veel passie en saamhorigheid voor het beoogde doel. Persoonlijk heb ik dat gevoel bij diverse activiteiten mogen ervaren. Maar dat gevoel heb ik nooit zo intensief ervaren als tijdens de dagen dat ik mee was met Forza4Energy4All in Bormio. Na die paar dagen realiseerde ik me dat ik bij het ondertekenen van de akte van oprichting niet had kunnen bedenken, dat Energy4All zo veel mooie emoties los zou kunnen maken bij mensen.
 

 
Acties binnenkort op de agenda: 
 
17 februari 2021       
 
juni 2021       
 
5 juni 2021       
Kiekendief Marathon
 
6 juni 2021       
 
 
 

 
Volg ons