Dobbeltkoncert med cd release og ny kunstskole præmiere
 
 1. Torsdag 12 sep. k.l 18:30 : Release party på Rasmus Lyberths nye CD
 2. 12 sep. Kl.19.00 : Dobbelt koncert med Rasmus Lyberth + band og Bola Suriana (MX)
 3. Nyt kunstskole samarbejde  imellem Galschiøt og Pårup kunstskoler
 4. Skole i stress- traumebehandling og meditation

 

 

 

Kære

 

Vi har desværre ikke fået skrevet nyhedsbrev de sidste 3 måneder, fordi vi har haft ret travlt med at være på Folkemøde - Mexico- Frankrig- Kulturmøde Mors og meget, meget andet som jer, der følger Galleri Galschiøt facebook har fået et indblik i.
 
Men der er til gengæld 3 gode nyheder:
 
Dobbelt koncert med CD release
Torsdag d. 12. september laver vi en forrygende dobbeltkoncert med Rasmus Lyberth med band og det 6 mand store mexicanske orkester Bola Suriana. Oveni hatten har vi før koncerterne lavet et Release party for Rasmus Lyberths nye CD med taler, bobler og mulighed for at tale med både Rasmus og musikere bag CD’en. De splinternye numre fra CD’en vil selvfølgelig også præge Lyberth´s del af koncerten.
Så der er lagt op til en fed og helt unik aften. Du kan skrive til os på aidoh@aidoh.dk eller ringe på 6618 4058  for at reservere billetter til 150.-, som betales i døren. Er du fra pressen, kan vi arrangere interview med Lyberth og bandet før CD releasen og koncerterne går i gang. Ring til Galleri Galschiøt på 6618 4058.
Se mere om de to koncerter nedenfor.
Koncerten foregår på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N. Dørene åbnes kl 18:00.
 
Nye kunstskoler:
Vi laver nu kurser i både  bronze /sølv støbning, ler-, skulptur-, portræt-, keramik- arbejder.
Vores bronze/sølv støbekurser forsætter på kunstskolen på Galleri Galschiøt som sædvanlig, her har vi et samarbejde med Odense aftenskole: Tjek program ud her.
Ler-, skulptur-, keramik- og portræt skole: Vi er i mange år blevet spurgt, om vi ikke vil lave kurser i portræt modellering, ler-skulptur/ keramik og andre af de aktiviteter, som udgår fra værkstedet. Det har vi ikke haft plads til på galleriet, hvor vi har rigeligt med vores støbeskole, udstillinger, konferencer,  Galschiøts skulpturprojekter m.m.
Men nu har vi fået et samarbejde med kunstskolen Paarup Aftenskole, hvor det er lærerne fra Galleri Galschiøt  Niaz og Avan Bayati, der underviser på kunstkurserne.
Den ”nye” skole er indrettet i splinter nye lokaler på Pårup Kunstskole og er indrettet til både portræt modellering, skulptur- og keramikfremstilling. Kurserne starter allerede fra september. Tjek dem ud her  Keramik og skulptur,   Portrætmodellering
 
 
Stress- traumekurser
Jens Galschiøt har i mange år været involveret i en del aktiviteter omkring traume/stress behandling på grund af hans kone Colette Galschiøt Markus, der er gesalt- og stress/traume terapeut.  Jens Galschiøt har de sidste 30 år igangsat og været en del af internationale kunstprojekter. Disse projekter foregår ofte med samarbejdspartnere, der har været udsat for voldsomme overgreb og oplevelser, der har betydet en personlig traumatisering.
Da det er Colettes ekspertise, har det været naturligt, at hun har deltaget i disse sammenhænge og bidraget med undervisning i og håndtering af traumer og den stress, som disse oplevelser har bevirket.  Colette arbejder i denne sammenhæng især med en metode, der hedder TRE (Tension- and Traume Release Exercises), som er en enkel og virksningsfuld kropsorienteret traume/stress behandling, som hun bl.a. laver kurser og uddannelsesforløb i i Kurdistan/Irak og Mexico.
Dette er baggrunden for, at vi har lavet et samarbejde med Paarup Aftenskole omkring kurser i  TRE traume/stress forløb og meditation. Det er Galschiøts søn, Sofus Galschiøt Markus og svigerdatteren Anne Kerstine Rørbye Nielsen, der leder disse kurser, som foregår dels på Galleri Galschiøt og dels på Paarup Aftenskole. Info se Meditation   og  TRE træning
Colette Galschiøt Markus laver  kursus, individuel behandling og uddannelse i traume/stress TRE behandling i sit eget regi. Info på hendes webside og på Tre akademiets uddannelses webside.
 
Det var alt for denne gang. Måske ses vi til koncerten eller på galleriet.
Kærlige hilsener
 Galleri Galschiøt
 
 

 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2019

sep
 
Pladerelease og doppelt koncert
Torsdag den 12. September kl 18:30
 
Pladerelease for Ramuses nye album ” livet skal leves på ny”
og doppelt koncert med Rasmus Lyberth og Mexicanske Bolas Suriana,

Rasmus Lyberth er en grønlandsk sanger, sangskriver og skuespiller. Han har siden 1970'erne været en af de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene. Han har været med til at åbne ørerne for grønlandsk musik hos et publikum langt udenfor landets grænser, selv om han som regel synger på sit modersmål. Rasmus har en fantastisk stemme og har spillet mange fantastiske koncerter her på Galleri Galschiøt.

Bolas Suriana er en musikgruppe fra Michoacan. Mexicogruppen har taget deres navn til minde om Emiliano Zapata, helten fra den mexicanske revolution. Det 7 mand store orkester spiller smuk og opløftende mexicansk folkemusik. Bolas Suriana er gamle venner af Galleri Galschiøt, og det er en fornøjelse at have dem tilbage til endnu en fantastisk koncert.
 
Koncerten foregår på Galleri Galschiøt Banevænget 22, Næsby 5270 Odense N
 
Torsdag den 12. September kl 19:00
 
Galleriet er åbent fa kl 18:00
 
Album release kl 18:30
Koncerten starter kl 19:00
 
ENTRE: 150 kr.
 
TILMELDING: på mail aidoh@aidoh.dk eller på tlf: 66184058. Billeten betales ved ingangen, det er først til mølle princippet, så skynd jer at melde jer til
 
 
 
*****
 
Pressemeddelse udsendt af Rasmus lyberth´s pladeselvskab:
 
PRESSEMEDDELELSE
Inuunerup oqarfigaanga / Livet skal leves på ny
Ny CD med Rasmus Lyberth
 
Sange om tanker og drømme
Grønlands store sanger Rasmus Lyberth er i en alder af 68 år på banen med en ny CD, som han selv betegner som sin største nogen sindet. CD´en rummer 12 sange, hvoraf de to er på dansk.
 
Sangene forholder sig til livets store spørgsmål, såvel som til nutidige grønlandske problematikker som klima og ungdommens mulighed for at ændre tingenes tilstand.
 • Da jeg startede med at lave den nye CD, som har fået fik titlen ” Inuunerup oqarfigaanga / Livet skal leves på ny ”, havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg skulle føle, at den er det bedste, jeg har lavet igennem tiden. Jeg viste bare, at jeg havde nogen musik, som var meget alsidigt og tekstmæssigt havde et mere direkte budskab til publikum, end jeg før har haft. På en måde mere politisk men også meget personlig. Siger Rasmus Lyberth
   
  Rasmus Lyberth Har produceret CD´en selv sammen med musikerne fra hans faste band gennem flere år. Et band der tæller musikerne fra Ghana, Toga, England og Danmark. Dette internationale mix præger i høj grad lyden på den nye CD. Derudover optræder der flere musikere som gæster på CD´ens numre. For eksempler starter åbningsnummeret ”Pavani”, der betyder ”Uendelighed ”på dansk, med Christina Dahl på saxofon, i det dansksprogede nummer ”Livet skal leves på ny” understreges sangens grundstemning af Mia Engsager på trombone, og en af Grønlands kendte sangerinder Nina Kreutzmann Jørgensen synger kor på flere numre.
   
  Musikken skifter uproblematisk fra Afro inspireret danserytmer, til melodiske jazz prægede sange og over til det mere rockende. Men hele tiden er grundfølelsen af Grønland tilstede i musikken som det udefinerlige, der giver musikken kant. Dette gælder uanset om Rasmus Lyberth synger på grønlandsk, eller teksten er på dansk, for poesien er grønlandsk.
Rasmus Lyberths tekstunivers er personligt og drømmende. For ham er det vigtigt, at understrege at hans tekster ikke bare banalt handler om Grønlands storslåede natur, men snarere om eksistentielle problemstillinger, der gælder for alle. Som f.eks. i sangen ”Navarana hvor kvinden i hans liv, prøver at fortælle ham, at vi alle skal elske det liv, vi har fået, og danse igennem livet, hvad det end det sker, for når vi først har forladt den smukke verden, så er vi nemlig væk for evigt. Eller i genindspilningen af en af
 
Rasmus Lyberths kendte hits ”Nattoralik / Ørnen”, der handler om, at vores indsigt kommer fra et sted. Vi skal bare prøve at finde ud af hvorfra. Personligt har han altid hentet den, fra den smukke ørn, når den flyver over det land, hvor han kommer fra.
 
Er man ikke så heldig at høre til blandt de ca. 50.000 mennesker der behersker grønlandsk. Kan man roligt overgive sig til musikken alligevel og til Rasmus Lyberths store stemme, der til trods for der kun er få år til han fylder 70 stadig har sin styrke og fylde i behold.
 
”Inuunerup oqarfigaanga / Livet skal leves på ny ” er et værk der er helt sit eget både i en grønlandsk og dansk sammenhæng. Værket er en helstøbt oplevelse, der både kan bruges til stille og eftertænksomme øjeblikke og til mere festlige.
________________________
Rasmus Lyberths band består ud over Rasmus selv på vokal af:
 
Kristoffer Jul Reenberg på hammond orgel og würlitzer
Jane Clark på violin
Alain Apaloo på guitar
Ulrik Skytte Andersen på bas
Ayi Solomon på percission
________________________
 
CD´en er udgivet på Exlibris
________________________
 
Sponsor: johnieswineselection.com og backstagewine.com
_________________________
 
Yderlig information kan fås hos: Marianne Jul på musik@musang.dk
 
******
Homo  Sapiens er forsat opstillet i København
 
 De 21 store kobber skulpturer er opstillet foran LO bygningen på Islands Brygge.
 
Her har de nu stået i  mange måneder i forbindelse med sammenslutningen af de 2 hovedorganisationer LO og FTF.  Udstillingen er en slags velkomst til FTF der flyttede ind i den smukke LO bygning allerede fra 1 januar , hvor de to hovedorganisationer fusionerede til et samlet forbund der fik navnet FH (Faglig hovedforbund).
 
 Denne begivenhed blev også en enestående mulighed for københavnerne til at opleve denne smukke meditative og tankevækkende skulptur/lys installation på Island Brygge.
 
 
*****
Viborg Gågader
 
Galschiøt udstiller sine Hjemløse skulpturer
 
 
******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
 
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer
 

 
 
16-20/9 2019   Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
Kurses i samarbejde med Pårup kunst : Keramik og skulptur,   Portrætmodellering  Meditation   og  TRE træning
 
 
Oktober

14-18/10  2019: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
28/10 – 1/11 2019: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
****
 
Kurses i samarbejde med Pårup kunstskole : Keramik og skulptur,   Portrætmodellering  Meditation   og  TRE træning
 
****
 
Jens Galschiøt udstiller i Tawan og i Hongkong
 
 
November
 
11-15/11 2019:Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
25-29/11 2019: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
 
***
Kurses i samarbejde med Pårup kunstskole : Keramik og skulptur,   Portrætmodellering  Meditation   og  TRE træning
 
 
 
December
 
Kurses i samarbejde med Pårup kunstskole : Keramik og skulptur,   Portrætmodellering  Meditation   og  TRE træning
 
 
***
Julemarked på galleriGalschiøt
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Orgasme piloten" Bronze ,
 
 
" Homo Sapiens serien" alle 21 skulpturer med lyssætning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste