ART in juli-augustus
27 juli 2021

Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Beste kunst-liefhebber,
 
Een nieuwsbrief voor zomerse maanden: het staartje van juli en de maand augustus. Ook alvast cursussen die starten in september.
 
Op de foto rechts: voor 'Window of Opportunity' worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater van Singer Laren een werk te maken.
De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers van Singer Laren als voor voorbijgangers te zien is. Zonder museum- of theaterkaartje te bezichtigen. Werk van Ana Oosting. 
Lees verder.
 
Een zomergroet van ART Hilversum
     


 
 
Fiets-atelier-route op 4 augustus
Samen met de Zomerschool-commissie van Senver Hilversum organiseren we een mini-atelier-route op woensdag 4 augustus. Zes kunstenaars doen mee.
Je kunt met een ploegje meefietsen, of op eigen houtje gaan. Lukt het niet om de route op de fiets af te leggen, dan kun je ook met de auto gaan. Er doen zes kunstenaars mee, ze gaan met ons in gesprek over hun werk.
 
 
     

Edith van Eijden
Giel Cliijsters Mattijs Wolthaus
      
     
Loes Koopman Vincent van der Geest Elganan Jelsma
 
De fietsploeg die de kunstenaars opzoekt vertrekt om 10.30 uur vanaf een af te spreken plek in het centrum. We bezoeken ’s morgens twee of drie kunstenaars, lunchen onderweg, en ’s middags nog enkele. Rond 16.00 uur zijn we weer terug.
Datum woensdag 4 augustus 10.30 uur
Kosten  € 5,00. De lunch onderweg is voor eigen rekening.
Aanmelden  via inschrijving@senver.nl. Of bel naar Ike Heerschop, tel. 035-6857016. Voor meer informatie over de route: i.vanderotte@chello.nl of 06-24866749.
 
 
Exposities

Kasteel Groeneveld: Ode aan de natuur

Vier kunstenaars, gefascineerd door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur maar tevens door de pure kracht en schoonheid hiervan, brengen ieder op een eigen manier een ode aan de natuur. In schilderijen, tekeningen, keramiek en recycle design.
De talloze wandelingen in coronatijd door het bos, in het park en langs het strand zijn de eindeloze inspiratiebron geweest.

Irene van den Bos - schilderijen
Esther van Keulen - keramiek
Kien Hertoghs - recycle design
Sigrid van der Mersch – tekeningen

KasteelGroeneveld, Atelier t/m 5 september

Herontdekking: ook in Kasteel Groeneveld

    
Kunstenaarsvereniging Laren-Blaricum blikt terug, had Covid 19 invloed op het werk van kunstenaars? Wat deze periode opleverde.... herinneringen en Herontdekkingen in beeld en tekst. In de Eemnesserzaal van Kasteel Groeneveld, tot en met 5 september.
   
Singer Museum - Ontdekking van het heden
In de 20ste eeuw is meer gebeurd dan in de twee voorgaande millennia samen. Maatschappij, technologie, politiek maar ook het intellectuele debat zouden nooit meer hetzelfde zijn.
En de kunst was er getuige van. Aan de hand van een verzameling modernistische meesterwerken vertelt De ontdekking van het heden over de ontwikkelingen die rond 1900 zijn ingezet en nog steeds onze wereld kleuren.
 
   

Het werk van Picasso, Dalí, Brancusi, Mondriaan, Miró, Klee, Léger, Delaunay, Van Dongen, Daniëls en vele anderen is niet historisch maar hoogst actueel. Vanaf 17 augustus

 
Cursussen na de zomer
 Pottenbakken het nieuwe yoga?

Op een draaischijf je eigen kommen en schalen maken en vervolgens glazuren en bakken, is een inspanning met ontspanning als effect.
In september gaan de najaars-cursussen pottenbakken van Atelier April van Brigitte van Mechelen weer van start. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Kijk op www.atelierapril.nl voor meer informatie
 
   

        
   
Tekencursus Claudia Spruit (foto rechts)

In september start er een leuke tekencursus in haar nieuwe atelier, Beethovenlaan 49. Voor beginners en gevorderden, op woensdagochtend in Hilversum op een bijzondere locatie aan de rand van het bos. Heb je interesse kijk dan op www.claudiaspruit.nl
 
Beeldhouwen bij Giel Clijsters

Cursussen beeldhouwen starten weer vanaf 23 september. Giel heeft nog een paar plaatsen vrij op vrijdagmorgen. www.gielclijsters.nl
 
NIEUW WERK KUNSTENAARS HILVERSUM
Irene van den Bos - Reflections

Reflections 2, 100 x 70 olie op doek
 
Irene: De allernieuwste reeks olieverfdoeken die ik maak hebben als uitgangspunt de weerspiegelingen van takken en bladeren van bomen in het water.
De patronen en vormen zijn boeiend en leiden tot een expressionistische abstractie. Wat ook interessant is, is de verfbehandeling. Ik experimenteer met dikke en dunne lagen, met veel verdunning of juist alleen maar dikke olieverf.
Ook keer ik soms de kleuren om: van groen gebladerte naar rood - complementairen van elkaar. Grotere weergave, zie hier.

Ozlem Tas - The Shen
    
Ozlem: The Shen is a part of the series 'Symbols of life' which I recently started to work on it.

It is a journey to the inner places of our hearts.

I am making researches on the symbols which are existing since ancient times. I met a lot of meaningful signs and The Shen is one of them. I feel the protection and the eternity with it.

The Shen / Shenu Ring gets its name from the Egyptian word "shenu", that literally means to encircle. This symbol was used in text and inscriptions to protect the subject within the ring. It was believed that the ring offered an eternal divine protection for its contents.””

 
Gerard van Santen - Een nieuwe Icarus
    
Gerard: Het trieste verhaal van Icarus vindt zijn oorsprong in de Griekse mythologie.
Icarus wordt samen met zijn vader Daedalus gevangen gehouden door koning Minos van Kreta. Zijn vader heeft voor deze koning het labyrint gebouwd waar een enorme wilde stier, de Minotaurus is opgesloten: en weet als enige de uitweg uit het labyrint te vinden. Om duistere redenen wil deze koning niet dat dit geheim in handen van zijn vijanden valt. Daedalus probeert echter om samen met zijn zoon Icarus te ontsnappen en construeert voor hen beiden een paar vleugels van hout en linnen om deze zo licht mogelijk te maken. Ook smeert hij ze nog eens in met was, om de fragiele constructie met elkaar te verbinden.

 
Ems Willems - Frozen Flowers
    

 
Ems: In de maand mei ben ik als 'artist in residence' in Spanje geweest. De overweldigende wilde-bloemenpracht heeft mij geïnspireerd tot foto's van complete boeketten en van foto's van boeketten met daarin een item wat wandelaars in de natuur achterlaten. Het ijs smelt, de bloemen verwelken maar helaas blijft er dan een voorwerp in de natuur achter wat er niet hoort. En nu, in coronatijd, gebeurt dat meer dan ooit.

Met deze foto's wil zij dat laten zien. Op Instagram staat een verder verslag.
 
Mark van Praagh - Zeegrappen
    

 
Mark:Tijdens mijn 'werkvakantie' op een klein Grieks eiland schilder ik veel op gevonden plankjes drijfhout. Lange wandelingen langs de zee inspireren me enorm en de nerven of vormen in het hout  prikkelen mijn fantasie en brengen me op ideeën voor deze zeegrappen.... Bekijk een grotere afbeelding.
 
Hans Almekinders - Hoofdpijn
    
Hans: Dit beeld, Hoofdpijn, uit marmer en ijzer is te zien in het atelier van Hans Almekinders, Vliegdenlaan 17 in Bussum

Grotere weergave
 
 
Mooie series kunstkaarten
werk van Hilversumse kunstenaars
Maak kennis met werk van Hilversumse kunstenaars, of geef ze aan anderen cadeau.
We hebben twee mooie sets kunstkaarten samengesteld. Zie hier welke kunstenaars meedoen.

Het zijn elk sets van 10 kaarten, maat A5, met 10 enveloppen. En dat voor maar 10 euro.
Leuk om te sturen, fijn om te krijgen.

Hoe te bestellen?
Stuur een e-mail naar info@arthilversum.nl of stuur een appje naar 06-24866749. Dan brengen we ze langs of sturen ze op. Buiten Hilversum rekenen we portokosten.

   

 
Contact over deze nieuwsbrief