Nieuwsbrief Schaatstraining advies & begeleiding - december 2019
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
 
27-31 december
Kerstweek Inzell
 
9-14  januari
Sprintweek Inzell
 
16-20 januari
Coaching WWMG Innsbruck

24-26 januari
Coaching MAG2020 Collalbo
 
15-16 februari
Coaching NK Masters Utrecht
 
29feb-1mrt
Coaching MSG2020 Calgary
 
9 mei
Jubileum Relatie Trainingsdag
 
31 mei - 5 juni
Droogtrainingsweek Inzell
 
12-31 juli
Techniekweken zomerijs Inzell
 
 

TIP - TIP - TIP
 
 
ONTSPANNEN HARD RIJDEN!
 
 
Enige mate van wedstrijdspanning voor je race is natuurlijk gezond. Maar hoe zorg je nou voor het juiste spanningsniveau?
 
Te veel spanning tijdens je race kost energie en zorgt voor verkrampt rijden, waardoor je je kracht niet kwijt kunt op het ijs. Te veel ontspanning kan ervoor zorgen dat je geen focus hebt.
 
Vooraf aan je wedstrijd kun je diverse dingen doen om in de juiste balans te komen. Een paar voorbeelden:
  • Fysieke warming-up: zorgt voor een betere bloedsomloop en spierontspanning en maakt dat je ook mentaal klaar bent voor de wedstrijd.
  • Train je ademhaling: als je gespannen bent, ga je vaak sneller ademhalen met als gevolg dat je steeds maar weinig zuurstof binnenkrijgt; zoek een rustig plekje en word bewust van je ademhaling, adem rustig in en uit. 
  • Muziek: naar je favoriete muziek luisteren kan helpen in jouw juiste spanningsniveau te komen (uiteraard niet op het ijs).
 
Succes met je wedstrijden!
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA
 

   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
 
Mooie techniekweken achter de rug, nog 2 te gaan!
Een drukke periode achter de rug, maar wat waren ze mooi, al die Techniek Trainingsweken dit najaar!
 
7 techniekweken met in totaal 88 deelnemers, uit Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland. Met dank aan Piet en Leen die mij een aantal van deze week assisteerden zodat we ondanks de grootte van de groep kwaliteit konden blijven bieden!
 
 
Nog twee weken te gaan, de traditionele 'Kerstweek', oftewel de week tussen Kerst en Oud&Nieuw, en de Sprintweek, te weten de week rondom de IMSSC Masters' Sprint Classics.
 
Trots op begeleiding Beau Snellink
Wat zijn wij er trots op Beau Snellink een duwtje in de rug te hebben mogen geven op weg naar zijn debuut in de junioren World Cups dit seizoen én nu ook zelfs in het senioren-circuit, te weten de World Cup in Nagano (Japan) dit weekend!
 
In januari 2016 klopte de toenmalige 14-jarige junior bij Schaatstraining advies & begeleiding aan voor hulp. “Ik word in geen enkele selectie opgenomen, want ik kan niet sprinten, maar ik wil de beste worden op de langere afstanden en ik weet dat ik dat kan”. Zo ongeveer luidde de boodschap van de jonge maar vastberaden sporter.
 
Zo zijn we een traject gestart waarbij we Beau begonnen te begeleiden met een persoonlijk trainingsplan, met trainingsvormen en trainingstijd die bij hem pasten en waarbij hij bij zijn eigen vereniging op het ijs kon trainen. Daarnaast kwam Beau ook diverse keren naar Inzell om een week lang aan zijn techniek te werken.
 
Fysiek en mentaal zagen we Beau steeds sterker worden. Zijn techniek ging vooruit. Zijn tijden gingen elk jaar met sprongen vooruit, zelfs ook zijn sprintafstanden. En dit leverde hem de vraag van diverse teams op om bij hen aan te sluiten. Fantastisch dat we Beau niet alleen fysiek en qua techniek naar een hoger niveau mochten helpen, maar vooral ook het vertrouwen konden geven om zijn dromen niet op te geven en er voor te gaan. Waar een wil is, is een weg.
 
Succes in Nagano, Beau!
 
Zomerijs in Inzell!
Jaaah! Komende zomer is de Max Aicher Arena in Inzell weer open! Van 11 juli tot 1 augustus 2020 is er weer zomerijs!
 
En dat betekent natuurlijk dat we weer een aantal Techniek Trainingsweken op dit mooie ijs organiseren!
 
Zoals het er nu uitziet, is de planning van die weken:
  • Week 1: Zondagavond 12 tot vrijdagmorgen 17 juli
  • Week 2: Zondagavond 19 tot vrijdagmorgen 24 juli
  • Week 3: Zondagavond 26 tot vrijdagmorgen 31 juli
 
De weken zijn gericht op de schaatstechniek en voor wedstrijdschaatsers van alle niveau. Meer informatie volgt later, maar wil je nu vast een plek reserveren in een van de weken, of wil je meer informatie, stuur ons dan even een mail.
 
 
Coaching wedstrijden
Er komen nog flink wat wedstrijden aan, waarbij ik zal coachen. De Winter World Master Games (WWMG) in Innsbruck (Oostenrijk), de Masters' Allround Games (MAG2020) in Collalbo (Italië) en de Masters' Sprint Games (MSG2020) in Calgay (Canada) ben ik namens MCLN als hoofdcoach and teamleider aangesteld en zal daar dus de coaching en begeleiding van alle Nederlandse deelnemers op mij nemen.
 
Daarnaast ben ik ook bij het NK Masters in Utrecht als coach paraat om je te coachen. Wil je daar gebruik van maken, stuur mij dan een mailtje met je wensen, dan kan ik mij daarop voorbereiden.