Et kunstværk siger mere end 1.000 ord!
"I GUDS NAVN"
  Foto: I guds navn ,2006   Mål: 160 x 160 x 40 cm   Materialer: Kobber, stål   af Jens Galchiøt.
 
Kære 
 
Som led i ”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord”-kampagnen har vi denne gang valgt et af Galschiøt’s mest kontroversielle værker: "I Guds Navn". 
 
Et kunstværk>1000 Ord er et projekt, hvor vi med ujævne mellemrum sætter fokus på et af Jens Galschiøts mest ikoniske kunstværker, deler foto og stiller værket til fri afbenyttelse. Oven- og nedenstående billeder i høj opløsning og andre billeder af kunstværket og info her og her. 
 
Her er det et værk helt tilbage fra 2006, men som stadig er forbløffende aktuelt i 2021 b.la i Polen og USA, hvor biblens kvindesyn bruges til at fratage kvinderne ligestilling og muligheder for abort og seksualoplysning. 
 
Med kærlig hilsen 
 
Galleri Galschiøt
 
 
 
I GUDS NAVN
 
 År:2006   Mål: 160 x 160 x 40 cm   Materialer: kobber, stål
 
Skulpturen gengiver i naturlig størrelse en gravid teenager hængende på et 5 meter højt krucifiks.  Der findes 5 eksemplarer af skulpturen, hvoraf af to har tøj på, der dækker bryster og køn
 
Den er lavet som en kommentar til indflydelsen fra den katolske kirke, der med den polske Pave Johannes Paul i spidsen, forbød brugen af prævention og seksuel uddannelse i Guds navn.
 
Dette forbud gælder stadig for alle katolikker. Den fundamentalistiske del af de protestantiske kirker har siden bakket op omkring forbuddet med støtte fra b.la. de republikanske amerikanske præsidenter.
 
Skulpturen sætter fokus på, at forbuddet betyder endnu flere uønskede graviditeter og flere HIV-positive pga. ubeskyttet samleje. Hermed bærer kvinderne og især de helt unge teenagepiger hovedparten af de katastrofale konsekvenser af forbuddet mod prævention og abort.
 
 
 
Udstillinger:
 
I Guds  navn blev indviet til International AIDS-dag i 2006 foran Københavns Domkirke i samarbejde med menighedsrådet og dekanen Anders Gadegaard. 

Den er siden blevet brugt af mange kvindeorganisationer og i mange publikationer. Den har været udstillet på et utal af museer og udstillingssteder bl.a. på World Social Forum i Nairobi, Kenya 2007;  i Nicaragua 2007, hvor den var og stadig er frontfigur til kvindernes kamp mod den ekstremt restriktive abortpolitik; Kvindemuseet i Århus og i  2012 ved miljøkonferencen Rio+ 20 i Brasilien.
 
 

 
 
 
”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord” kampagnen
 
 
Et billede siger mere end 1.000 ord, siger et gammel mundheld. Det mener jeg også et kunstværk gør!
 
Jeg bliver ofte kontaktet af organisationer, journalister, debattører, ildsjæle, samfundsrevsere, forskere, forfattere og andet godtfolk fra hele verden, der spørger, om de må bruge billeder af mine kunstværker til at illustre deres skrevne ord eller som symbol på en samfundsdebat, de ønsker at rejse. Nogle gange også af lande, hvor ordet ikke er frit, og hvor kunstværker i stedet kan bruges som symbol på noget, der er strafbart at sige. 
 
Og fordi billeder og kunstværker siger mere end 1000 ord, giver jeg hermed kunstværkerne fri, så de kan tale for sig selv. Alle billeder af mine kunstværker kan således downloades og frit bruges til alle ikke-kommercielle formål uden copyrights. 

 
Jens Galschiøt (17.11.2020)

Med ”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord” kampagnen vil vi med jævne mellemrum sætte fokus på et af Jens Galschiøts mest ikoniske kunstværker og dele billeder af værket til fri afbenyttelse. 
 
Oven- og nedenstående billeder i høj opløsning her
og tusindevis af andre billeder af Galschiøts kunstværket kan hentes her
 
 
Aktiviteter 2021
 
Vi har en masse nye aktiviteter i 2021, men alt er fortiden udskudt p.g.a. corona opblussen.
 
Vi arbejder på fuld tryk på værkstedet med at lave en masse store skulpturer, som vi skal levere inden sommerferien- så vi dør ikke af sult.
 
Men vi har lukket for alle vores kurser, for besøgende, møder, koncerter m.m.  L i første omgang indtil midt i februar 2021.
 
Vi glæder os til at se dig når vi åbner igen J
 
 De kærligste hilsener Jens Galschiøt feb 2021
 
 
 
******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
P.G.A Corona situationen har vi lukket midlertidigt for kurser og vi åbner igen tidligst midt i februar. Men sørg for at melde dig til,  så du sikre dig en plads når vi åbner- der bliver nok hurtigt optaget:
 
 
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
 
Vi overholder naturligvis myndighedernes regler og anvisninger.
 
*****
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 17
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste