Banner Gomde Denmark

Nyhedsbrev - Maj 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Sommeren er langsomt på vej, og vi glæder os utroligt meget til at modtage besøg af to eminente lærere: Chökyi Nyima Rinpoche i slutningen af juni og Tsikey Chokling Rinpoche i september. Læs mere om det nedenfor.


Chökyi Nyima Rinpoche
 
På årsdagen for det store jordskælv i Nepal, som fandt sted d. 25. april 2015, udsendte Chökyi Nyima Rinpoche en appel for hjælp til genopbygning af Ka-Nying Shedrub Ling klosteret i Kathmandu. Planerne for det omfattende genopbygningsarbejde er næsten færdigudviklede, og der er brug for finansiel og praktisk støtte til at realisere projektet. Læs mere her.  


 Nyt fra Gomde

Besøg af Tsikey Chokling Rinpoche, d. 8.-18. september 2016

Chokling RinpocheDet er med stor glæde at vi kan meddele, at Tsikey Chokling Rinpoche har accepteret vores invitation til at undervise på Gomde Danmark igen i år.  

Chokling Rinpoches undervisning vil omfatte et kort Padmasambhava retreat med Hayagriva, Vajrapani og Garuda indvielser, et 5-dages Guru Dewa Chenpo (Master of Great Bliss) retreat, og et 2-dages Dzogchen seminar om "The Triple Sky". Mere information og tilmeldingslinks vil snart være tilgængelige på Gomdes hjemmeside – sæt allerede kryds i kalenderen!

Du kan læse mere om Tsikey Chokling Rinpoche her.


Individuelt retreat på Gomde

HelgenaesHvad enten du har brug for et par dage til at geare lidt ned eller vil bruge noget tid på at fokusere på din meditations-praksis, er tiden indtil summer camp en oplagt periode for individuelle retreats på Gomde.
 
Nyd godt af naturen på det smukke Helgenæs, mediter i Gomdes skønne tempel, og få ro til at gå i dybden med din dharma-praksis. Du kan komme bare for et par dage eller flere uger, som det nu passer dig bedst.

Læs mere om muligheder for individuelt retreat på Gomde her.
 

  Nyt fra Sangha-foreningen
 
Foreningen Rangjung Yeshe Sangha afholder dens generalforsamling under den årlige sommerlejr på Gomde. Indkaldelse til generalforsamlingen vil blive sendt ud til foreningens medlemmer sidst i maj måned.

Emner på dagsordenen vil i år bl.a. inkludere en drøftelse om fordele for foreningens medlemmer. Vi skal også tale om visionsoplægget - samt mission og organisation - som har været sendt rundt i høring tidligere på året. Vi fremlægger det hele for Rinpoche når han kommer og håber at få hans godkendelse, så vi kan komme videre med realiseringen af visionen og de mange gode forslag og ideer, der ligger i den. Herudover får vi på mødet en grundig opdatering om byggeprojektet.

Endelig skal der under generalforsamlingen vælges 2 bestyrelsesmedlemmer for en periode af 2 år. Vi vil gerne opfordre alle til at overveje, om de har lyst til at være med i bestyrelsen i den næste fase af visionsarbejdet, hvor der både skal tænkes tanker, men ærmerne også skal smøges op.

Endnu ikke medlem af sangha-foreningen? Se hvordan du kan blive medlem her.


Arbejdsdag på Gomde lørdag d. 14. maj

Vil du være med til at gøre Gomde klar til sommerlejr? Vi mødes lørdag d. 14. maj fra 9:00 til 18:00, for at klargøre udearealerne og andet (fx indrette overdækket terrasse til børnene, gøre bålplads klar, male bænke).

Der er fri forplejning og du er velkommen til at overnatte på Gomde. Skriv til bernicetilly@gmail.com for at tilmelde dig.
 

Ny fælles hjemmeside for alle Gomder

En ny hjemmeside med information om alle Gomde-centre rundt om i verden er blevet lanceret. Den indeholder bl.a. en fælles kalender hvor man kan finde kurser og arrangementer for alle centrene, fra Californien til Kuala Lumpur. Se den nye hjemmeside her: http://gomde.org/


Kurser og arrangementer
 
Sommerlejr 2016 med Chökyi Nyima Rinpoche

25.-29. juni 2016: "Meditation - Indsigt med hjertet"

I dette seminar vil Chökyi Nyima Rinpoche forklare hvad meditation er ifølge den buddhistiske tradition og give direkte anvisninger til personlig træning. Ved at meditere sammen med deltagerne vil Rinpoche guide os i et autentisk træningsforløb. Samtidig sættes meditation ind i den større livssammenhæng, som den for buddhismen er dybt forankret i: liv og død, bundethed og befrielse, selviskhed og medfølelse.  Dette seminar er for alle. Læs mere eller tilmeld dig her.

29. juni - 3. juli 2016: "Sindets natur"

Indsigten i sindets natur er kernen i den tibetanske buddhistiske visdomstradition. Ved at erkende sindets natur har utallige udøvere opnået befrielse og oplysning. Dette seminar bygger på det fundament som er skabt under det foregående meditationskursus. Her vil Rinpoche fortsætte undervisningen i meditation, denne gang med fokus på at erkende sindets natur. Læs mere eller tilmeld dig her.

Chokling Rinpoche, 8.-18. september 2016

8.-11. september:  
Padmasambhava Retreat, inkl. Hayagriva, Vajrapani og Garuda indvielser

11.-16. september:  
Master of Great Bliss - Guru Dewa Chenpo Retreat

17.-18. september:  
Dzogchen Seminar - The Triple Sky

Mere information og tilmeldingslinks vil snart være tilgængelige på www.gomde.dk
 
itel)(tel)

Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Hvis du donerer til Gomde via Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer (den øvre grænse for fradrag er 15.200 kr. i 2016). For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk