Quote
Week 3
Jaar 2014
 
 
Een organisatie aansturen zonder visie is als
knipogen naar een meisje in het donker.
 
 
Wanneer wij ons voorbereiden op een vorming voor de leidinggevenden van een bedrijf of organisatie dan gaan wij altijd even op hun website kijken. Wij zoeken dan eerst naar hun visie, hun missie en de waarden waar zij achter staan.
 
Soms hebben we geluk en ligt deze belangrijke informatie voor het rapen. Op sommige websites vinden we niets. Op de meeste moeten we soms lang grasduinen om erachter te komen waar het bedrijf voor staat, waar het voor gaat en vanuit welke waarden zij werken.
 
Bij het begin van het vormingstraject is één van de eerste vragen aan de leidinggevenden om ons de visie, missie en waarden van hun bedrijf te geven en hoe zij dit vertalen naar de dagdagelijkse praktijk.
 
Van de honderden leidinggevenden die we tot nu toe al hebben mogen begeleiden zijn er slechts enkelen die daarin slagen…
 
Het is voor ons dan ook niet verwonderlijk dat juist die leidinggevenden die wel een duidelijk antwoord kunnen formuleren, aan het hoofd staan van de  best presterende diensten binnen de organisatie. Want voor hen is een VMW–verklaring geen vodje papier dat voor de show aan de muur hangt of weggemoffeld zit in één of andere klasseermap. Neen. Zij leven ernaar en maken er gebruik van om hun mensen te inspireren en te richten op de doelstellingen.
 
Waarvoor staat en gaat jouw bedrijf? Welke zijn de waarden van je organisatie? Hoe vul jij deze dagdagelijks in?
 
Jeff Weiner, de CEO van Linkedin legt haarfijn uit hoe belangrijk het is te weten wat de ‘kern’ uitmaakt van je bedrijf en er daarna ook naar te handelen. In de blogpost van Andrew McFarlane op KnowledgeNet krijg je enkele pertinente tips om deze ‘kern’ te ontdekken.
 
 
P.S.: met dank aan Fred Gerarts om ons zijn citaat over te maken. Heb je er zelf één of is er een citaat dat je graag zou willen behandeld zien? Laat het ons weten. Wij zoeken dan voor een o.i. interessante bedenking of toepassing ter illustratie.
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.