Nieuwsbrief #52 - November 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Gevelafdichting met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Een gevel heeft te maken met zowel water- als luchtdichting en Liquid Rubber voorziet in beide gevallen de juiste oplossing.

Deze gevel is opgebouwd uit prefab elementen in een staalconstructie. Liquid Rubber heeft de unieke kracht dat het probleemloos hecht op beide ondergronden. Liquid Rubber HBS200 is aangebracht aan de binnenzijde van de gevel op de diverse elementnaden om zo een luchtdichting te realiseren.

Aan de buitenzijde is Liquid Rubber HBS200 aangebracht op de volledige staalconstructie en de aansluiting van en naar de elementen. Op deze manier wordt al het vocht buiten gehouden.

Dit gebouw staat in het havengebied en is dankzij Liquid Rubber beschermd tegen weer en wind.
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Dorpelaansluiting met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
De onderzijde van een raam- of deurdorpel heeft veel te maken met vochtinslag. Regenwater kan omhoog spatten en zo een ingang vinden aan de onderzijde van de dorpel als deze niet goed is afgedicht.

Liquid Rubber HBS200 zorgt voor een duurzame afdichting van de aansluiting van de diverse dorpels. HBS200 kan aangebracht worden direct op de dorpel en op de overgang naar het andere materiaal. In de eerste laag HBS200 kan een geotextiel geplaatst worden om een goede overbrugging tussen de materialen te realiseren. Vervolgens kan het geheel afgesmeerd worden met een tweede laag Liquid Rubber HBS200.

Een eenvoudige manier om al het vocht buiten te houden. Liquid Rubber HBS200 hecht op vrijwel alle dorpels zo ook op die van DTS (Kreunen kunststoffen)

Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Betonafdichting met Liquid Rubber BelowGrade  
Beschrijving:
Liquid Rubber staat bekend om haar constructieve afdichtingen. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bij de bouw van deze nieuwe parkeergarage wordt Liquid Rubber BelowGrade rechtstreeks aangebracht op het beton. Dit zorgt ervoor dat de gehele verdieping vloeistofdicht is, dat een eis is vanuit de norm. Het project bevat in totaal 15200m2 en de grote kracht van Liquid Rubber zit in de applicatiesnelheid. De verwerker krijgt het voor elkaar om gemiddeld 1000m2 per dag waterdicht af te dichten. 

Nadat het Liquid Rubber uitgehard is wordt er een nieuwe betonvloer overheen gestort. Dit zal dan het dek zijn waar uitendelijk de auto's overheen zullen rijden.

Wij zijn zeer trots op deze verwerker en dit project. Het laat wederom maar weer zien hoe functioneel Liquid Rubber is.

 
  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Vorst in het land
De winter is nu toch echt in het land. Het kwik is al verschillende keren onder het nulpunt gedoken. Dit is voor de bouw altijd een lastige tijd om werk gedaan te krijgen.
 
Gelukkig is er Liquid Rubber WinterGrade uitgevonden om ook tijdens de vorst door te kunnen werken. De flacons WinterGrade kunnen toegevoegd worden aan de HBS200. Het product kan op deze manier verwerkt worden tot -10˚C. Dit zorgt ervoor dat Liquid Rubber ook tijdens de vorst flexibel toegepast kan worden.
 
Mocht u vragen hebben over de applicatie mogelijkheden met Liquid Rubber tijdens de vorst, of wilt u het product WinterGrade bestellen, neem dan contact op met info@liquidrubbereurope.com of via +31297 58 78 66.
 

 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht