MDT

View in browser
Pressmeddelande 23 februari
 
 

Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir 

"Bitch" 

 

 

Urpremiär: “Bitch” av Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir

3 mars - 6 mars 2021 på MDT, Slupskjulsvägen 30-32, Skeppsholmen

 

“Bitch” är en föreställning som sker för en publikmedlem i taget, i ett så kallat “one-to-one” format. 

 

“Bitch” är uppföljaren till dansföreställningen “BITCHCRAFT” (2017) och bygger på praktiker som konstnärerna själva kallar för bitchcrafting. Koreograferna Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir ser teatern som en plats för ritualer och vill förkroppsliga hur kvinnor har använt sig av magi för att utöva den sociala och kulturella makt de annars varit berövade.


En Bitch kommer att ta hand om dig och ta dig på en resa som förvandlar nutida dans till ritualer inspirerade av häxkonstens historia. Bitchen blir en medlare av en läckande historia som omorganiserar vår värld med förvrängda ljud, rörelser och en porös kropp. “Bitch” är en föreställning som klär av sig samtidigt som den klär upp sig och undersöker blickens makt mellan scenen och publiken. 

 

Av: Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir. Dansare: Cajsa Godée, Emma Strandsäter, Gry Tingskog, Maia Means, Tarika Wahlberg och Vanessa Virta. Musik och ljuddesign: Shida Shahabi. Ljusdesign: Emily Lavebäck. Kostym: Hanna Kisch. Praktikant: Wilma Seppälä. Producent: Mariana Suikkanen Gomes, MDT. Producerat i samarbete med MDT och Turteatern. Administration: Interim Kultur. Med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Stockholm, Stockholm stad. Särskilt tack till: Teater Galeasen.

 

Mer information:

https://mdtsthlm.se/sv/program/8456/

 

 

MDT har släppt vårens program. Vi lyssnar in restriktioner och tar beslut om och hur vi kan aktivera programmet publikt allt eftersom, och släpper upp biljetter till försäljning efter hand.

 

 

 

 

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Mariana Suikkanen Gomes 

mariana@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT (fd Moderna Dansteatern) är en plats för dans och koreografi med en teater och studios på Skeppsholmen i Stockholm. MDT samproducerar och presenterar internationella och Sverigebaserade danskonstnärer och önskar vara en plats för utveckling, diskurs och experiment inom dans och koreografi.

 
FacebookTwitter