Nieuwsbrief maart 2013
  
In de laatste nieuwsbrief begon uw auteur dapper met "nu de laatste sneeuw is verdwenen...". Intussen kan hij vaststellen dat we al zomertijd hebben, maar er gisteren in Hardenberg een dik pak sneeuw uit een bij tijd en wijlen toch zonnige hemel viel!

Enfin, het is nu Pasen en dan is de lente toch echt officieel begonnen. De rest verzinnen we er gewoon bij en getrouw ons motto "Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding" wensen wij u een mooi voorjaar toe!
 

Motorbeurzen Berlare (B) en Hardenberg
Op 10 maart j.l. opende de Oldtimerbeurs BOM Berlare voor het eerst haar poorten en MOTORWERK was er bij. Een uitstekende opkomst van het publiek, bijna alle standruimtes ook inderdaad gevuld en wij zelf mochten een aantal Belgische klanten weerzien. Er waren een paar heel interessante veteranen te vinden, waaronder een complete Opel Motoclub. Ook waren de Belgische merken zoals Sarolea en FN goed vertegenwoordigd.
 
De Motormarkt Hardenberg werd dit jaar een complete verrassing. Door de intense kou bleven een aantal handelaren weg, ondanks die kou wisten de liefhebbers Hardenberg uitstekend te vinden want de organisatie wist 5.300 betalende bezoekers te melden. En daarbovenop was voor MOTORWERK deze beurs zowel vanuit commercieel als vanuit promotioneel standpunt een groot succes! Misschien sloeg de balans op het buitenterrein dit keer wat door naar de brommers, maar er waren genoeg interessante motoren te vinden.
 
In elk geval tot ziens op de 1e zaterdag van oktober in Hardenberg.
 

Een bijzondere Chang Jiang 750 van Harmen Jaarsma
"Harmen Jaarsma, die naam ken ik toch ergens van?" Klopt! Harmen Jaarsma en Willem Vermeulen zijn in 2011 op hun Chang Jiang 750 vanuit Shanghai naar Nederland gereden waar zij begin juli van dat jaar zijn aangekomen.
 
Hun spannende reisverslag is hier na te lezen.
 
Harmen is reuze in zijn sas met zijn Chang Jiang 750 die inmiddels een Nederlands oldtimer-kenteken heeft. In Hardenberg hebben wij met Harmen en zijn technische specialist kennis kunnen maken. Voor het noodzakelijke onderhoud aan zijn motorfiets konden de al bestelde onderdelen meteen worden meegenomen. Maar, niet nadat er samen met MOTORWERK en de tentoongestelde CJ750 M1+ eerst rustig werd bekeken hoe e.e.a. het beste kon worden vervangen. En die service is gratis bij MOTORWERK.
 
Na hun geweldige China-Nederland reiservaring worden er al weer plannen gesmeed voor een volgende wereldreis en wel naar Zuid-Afrika!

Voorjaarsaanbiedingen!
Omdat wij inmiddels weer nieuwe Jialing voorraad hebben binnengekregen en onze voorraadruimte ook zijn grenzen kent, staan twee gloednieuwe machines in de aanbieding.
 
Jialing JH600 Solo € 4.950,- : Uw voordeel van € 1.493,- (catalogusprijs+BPM)! Gekentekend, als testmachine gebruikt om de - naar gebleken uitstekende! - kwaliteit te testen. Verder spiksplinternieuw. De machine is ingereden en heeft zijn voorgeschreven servicebeurt na inrijden gehad.
 
Chang Jiang 750 M1+ Ordonnansmotor
€ 4.125,-
: Uw voordeel van € 770,-!
De machine is gebruikt voor beursdoeleinden, is netjes gepoetst maar verder nog in de toestand zoals uitgepakt uit het krat. Deze machine heeft een bijzondere M1+ motor, vraag ons om nadere informaties.
 
Nieuwe rubriek: Tips & Tricks
Vanaf deze uitgave van onze Nieuwsbrief beginnen we met een nieuwe rubriek Tips & Tricks met daarin de nadruk op sleuteltips voor de Chang Jiang 750.
 
Die arme kruiskoppeling....
Als je het niet weet of als je het onderhoud te veel moeite vindt dan is de kruiskoppeling in je achterwielaandrijving toch maar een arm ding. Altijd staat ie klaar om het motorkoppel aan je achterwiel door te geven en vaak in bedroevend slecht gesmeerde toestand. En dan gebeurt altijd op het meest vervelende moment het onvermijdelijke: de cardankoppeling geeft de geest. En dat ligt echt niet aan de kwaliteit van dat ding, want die is prima.
 
Als je weet hoe, is de hoeveelheid werk gering en je kruiskoppeling heeft dan het eeuwige leven. In telegramstijl, kijk ook goed naar de exploded view tekeningen in het onderdelenboek (download hier):
- Achterspatbord opklappen
- Splitpen verwijderen, asmoer los en as eruit
- Achterwiel eruit nemen
- Afdekklok van cardankoppeling heeft linkse draad, dus met de klok mee is los!
- Klok met afdichtrubber een eind de as op schuiven (beetje WD40 bij het rubber)
- Kruiskoppeling zó draaien dat de smeernippel in de rijrichting op 8 uur staat
- Vetpers erop en zo lang vet erin totdat het uit alle 4 de lagers kruipt
- Nu je toch het wiel eruit hebt, de meenemers smeren met Molykote pasta (naaf en aandrijving)
- Alles in omgekeerde volgorde monteren


Bij de RDW blijft alles zoals het was...
Voor een klantuitlevering met alles er op en eraan is het sluitstuk van deze uitlevering de RDW keuring en het aanbrengen van de kentekenplaat. De RDW keuring netjes via de website www.rdw.nl ingeboekt en toen bleek dat wij niet meer naar Veldhoven, maar de oldtimerkeuring gewoon weer in Venlo kunnen doen.
 
Tijdens de op zich zoals altijd succesvolle goedkeuring hebben wij het nog even nagevraagd: "Jawel, de door de FEHAC en de RDW geplande veranderingen zijn teruggedraaid en alles blijft bij het oude", aldus de RDW keurmeester.


MOTORWERK cursus zijspanrijden
Binnenkort vindt er weer een cursus plaats.
 
Wilt u ook leren zijspanrijden of op zijn minst goed kunnen beoordelen of zijspanrijden uw ding is?
 
Neem dan contact met ons op en in onderling overleg wordt dan de datum met enkele uitwijkdata vastgelegd. Zodra blijkt dat het weer te slecht is voor de eerste keuzedatum, kan dan de volgende datum worden aangepeild.
 
 
Inhoud
 
Motorbeurzen Berlare (B) en Hardenberg
 
Een bijzonder Chang Jiang 750 van Harmen Jaarsma
 
Voorjaarsaanbiedingen!
 
Nieuw rubriek: Tips & Tricks
 
Bij de RDW blijft alles zoals het was...
 
Zijspancursus MOTORWERK
 
 
 
 
 
 
 
 
Motorbeurzen
BOM-Berlare (B)
Hardenberg
 
 
 
 
 
 
Harmen Jaarsma en zijn CJ750 M1S
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing JH600 € 4.950,-
 
Chang Jiang 750 M1+

 
 
Die arme kruiskoppeling...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RDW Oldtimerkeuring blijft bij het oude
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl