Nieuwsbrief #50 - September 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Dak-detail afwerkingen met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Daklekkages komen voor in allerlei vormen. Liquid Rubber is een universeel renovatie product en voorziet in diverse lekkage oplossingen.

Bij dit project waren er diverse lekkages bij de betonaansluitingen van de glazen bouwstenen. Gezien het zichtwerk is, is de Liquid Rubber verwerker uiterst secuur te werk gegaan.

Allereerst is het volledige oppervlakte grondig gereinigd. Vervolgens zijn de randen, van de te behandelen delen, afgetapet om zo een strakke afwerking te realiseren. Liquid Rubber HBS200 is rechtstreeks aangebracht op de ondergrond en op sommige details direct bewapend met een geotextiel. Na het plaatsen van de geotextiel is een tweede laag Liquid Rubber HBS200 aangebracht. De tape is vervolgens direct verwijderd en dit resulteert in een zeer strakke afwerking.

De lekkages zijn verholpen en de opdrachtgever is dik tevreden met de werkwijze van deze applicateur met Liquid Rubber.
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Vijverafdichting met Liquid Rubber SprayGrade
Beschrijving:
Dat Liquid Rubber uiterst geschikt is als vijverafdichting is inmiddels wel bekend. Deze particulier wou graag een kwalitatieve naadloze afdichting in twee vijvers. Gezien de lastige hoeken en vormen is deze situatie uiterst geschikt voor het vloeibare systeem van Liquid Rubber.

De vijvers zijn allereerst grondig gereinigd met een hoge druk reiniger. Vervolgens is de Liquid Rubber HBS200 aangebracht in combinatie met geotextiel om alle haarscheuren en naden af te dichten. De Liquid Rubber SprayGrade wordt vervolgens spuitend aangebracht in een droge laagdikte van 2mm. Dit zorgt voor een volledig naadloze waterdichting. 

Een effectieve manier om een vijver goed af te dichten. Gezien de milieuvriendelijkheid van Liquid Rubber is het product totaal niet schadelijk voor de vissen en/of planten.

Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Balkon detail met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Balkon lekkages is een veel voorkomend probleem. In veel gevallen is een bitumen membraan gebrand op het beton en de aansluiting naar de buitengevel. Gezien deze aansluiting altijd wat werking kent, scheurt de bitumen in veel gevallen. Deze scheuren zorgen ervoor dat er water kan gaan lekken bij de gevel aansluiting. Dit was ook het geval bij dit project.

Om deze aansluiting weer waterdicht te maken is een verwerker van Liquid Rubber ingeschakeld. Uiteraard is de aansluiting eerst grondig gereinigd. Verolgens is Liquid Rubber HBS200 aangebracht in combinatie met een geotextiel. Liquid Rubber HBS200 hecht perfect op zowel de bitumen als de gevel. Gezien de blijvende flexibilteit van 900% is Liquid Rubber HBS200 het ideale product voor deze afdichting.

De lekkage is verholpen en de klant is dik tevreden. Mooi werk van onze Liquid Rubber verwerker.
 
  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Even voorstellen...
Vanaf 1 Oktober j.l. hebben wij een nieuwe collega in het team van Liquid Rubber die wij graag even aan u voostellen.
 
Foto: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
Clemens is de nieuwe Liquid Rubber vertegenwoordiger voor het rayon Oost Nederland. Clemens kan u in die regio voorzien van vrijbijlvende informatie, advies of een demonstratie van de producten van Liquid Rubber. Uiteraard kunt u ook via Clemens de diverse Liquid Rubber producten aanschaffen.
 
Mocht u een vraag hebben voor Clemens dan kunt u hem bereiken via +316 11 21 28 44 of via clemens@liquidrubbereurope.com
 
Wij willen Clemens heel veel plezier en succes wensen en wij hopen op een langdurige samenwerking.

 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht