***********************************************************

 
 
Smart Cities - изложение и конференция за интелигентни градове за Югоизточна Европа
 
Здравейте,
С началото на новата година продължава и нашата подготовка за Smart Cities изложение и форум за Югоизточна Европа (7-9 март, 2017 г., София).
 
В първия ни бюлетин за тази година бихме искали да Ви запознаем с един от изложителите ни от сферата на информационната мобилност, както и с някои от партньорите на събитието.
 
Виа Експо Ви пожелава успешна година!
 
Бързи линкове:

 
Лице за контакт:  Таня Булдеева   T 032 512 905, 0886/793172   
 
Интервю с г-жа Marina Doubell от INNOVA
 
 
 
INNOVA е италианско предприятие, което тази година ще вземе участие в изложението Интелигентни градове. Можете ли да ни кажете нещо повече за INNOVA и решенията, които ще представите на събитието?

INNOVA е основана през 1989 г., специализира в областта на сателитното наблюдение на Земята. Основната технология за дистанционно наблюдение, с която работи компанията, е обработката на сателитни снимки, придобити със Synthetic Aperture Radar (SAR), използвани в различни приложения, предимно за мониторинг и контрол на територията.
През последните години компанията разшири своята дейност чрез разработване на услуги и приложения в сектора на Infomobility /информационна мобилност/ , и по-конкретно в системи, базирани на GPS сателитна навигация и GALILEO. В този контекст, дейността на дружеството се базира на използването на сателитната навигация, интегрирана с други технологии (например RFID, мобилни приложения) за предоставяне на специализирани услуги като:
  • контрол на превозни средства в логистиката, обществения и частния транспортен сектор
  • интегрирано управление на градския цикъл за събиране на отпадъци,
  • развитие на иновативни решения, включително и мобилни приложения, с перспектива за Интелигентни градове.
На изложението Интелигентни градове ще представим INNOVAMBIENTE, нашето решение за управление събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии.
 
Вашата основна дейност включва технологии за наблюдение, но от скоро развивате нови услуги и приложения в сферата на градската мобилност. Бихте ли ни разказали повече за най-новите си решения?
Нашата Infomobility дивизия се разширява бързо. Разчитаме на три различни линии на Infomobility иновативни услуги, всички в контекста на Интелигентни градове:
INNOVAMBIENTE, нашето решение за интегрирано събиране на отпадъци, е проектирано, за да помогне на обществото ни да премине към икономика с нулеви отпадъци, която увеличава повторната употреба и рециклирането.
INNOVAMOBILITY е решение за мониторинг на превозни средства в частния транспортен сектор.
BUS TRACKER е нашето решение за контрол и управление на градския обществен транспорт. Системата е модулна и в своята пълна версия интегрира наземното управление на информационните системи, като интелигентни автобусни спирки и дисплеи, за да предостави информацията и чрез мултимедия.
 
 
Партньори на Smart Cities 2017
 
 
Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) е професионалната организация на фасилити мениджмънт специалистите в България.
БГФМА играе жизнено важна роля в популяризиране и повишаване престижа на професията "Фасилити мениджър" в България и региона. Като активен член на EuroFM и IFMA, организацията участва и организира различни събития на международно ниво.
БГФМА представлява някои от водещите компании, които предоставят цялостни ФМ услуги – технически, инфраструктурни и търговски. Сред членовете ни са и такива компании, които предоставят услуги по управление на недвижими имоти, както и доставчиците на отделните услуги като почистване, ИТ, поддръжка и др. В това число влизат и фирми с големи имотни портфейли, които прилагат фасилити мениджмънт, като банки, застрахователни компании, големи аутсорсинг компании и други. Физически лица, като административни директори, пропърти и асет мениджъри, също са част от сдружението.
Цялата информация за БГФМА може да намерите тук.
 
 
В началото на 2012 г. пазарът на интелигентните мрежи в Полша вече си има  първия специализиран портал за тази индустрия - Smart-Grids.pl.
Стартира и издаването на печатното списание Smart Grids Poland. В портала се публикува най-новата информация в областта на интелигентните мрежи. На сайта се дискутират темите: измерване, управление на захранването, на електроенергийната инфраструктура, ИТ / ИКТ услуги, интелигентна енергия и др. Представят се също и предизвикателствата в правната регулация и тенденциите на пазара.
Сайт на партньора: www.smart-grids.pl
 
 
Сподели с приятел: 
Открий ни в социалните мрежи:
       
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.