Bethlehemkerk Nieuwsbrief
Augustus 2017 nr. 36
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Kennisdag diaconaal werken
 
Midden in het leven
 
Schoenmaatjes
 
Hilversum 100 Challenge
 
Zin in een feestje?
 
Luther in de media
 
Vredespaal Daltonschool
 
Festival van Vertrouwen
 
De Bijbel op school
 
 
Zondag 1 oktober
 
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema: Vertrouwen
 
 
Voorganger:
ds Jetty Scheurwater
 
 
Sterretjes
 
Bij de Nationale Viering '500 jaar reformatie' in Utrecht is koning Willem-Alexander aanwezig.
 
Wegwijzer of wel blauwe boekje 2018 is online.
Een oudere gast van onze kerkdiensten heeft de wens te kennen gegeven om gedoopt te worden.
 
COV Matinee Concert
Zondag 15 oktober, zie bijlage
 
Zomer expositie
Tot half oktober is er de expositie van schildersvereniging
Kleur -en- Toets.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 29 september
 
Zondag 1 oktober
Bevestiging diakenen
 
Maandag 2 oktober Moderamen

Dinsdag 3 oktober Ontspanningsmiddag voor senioren

Stiltecentrum open

Donderdag 5 oktober Stiltecentrum open
 
Instuif start weer

Vrijdag 6 oktober
Reis naar Spremberg [t/m 9 oktober]

Catechese tieners

Stercafé

Zaterdag 7 oktober Kinderkamp [tot 8 oktober]

Zondag 8 oktober
ds. Jetty Scheurwater
 
Save the date
Dinsdag 24 oktober
ds. Jurjen Zeilstra ‘Reformatie en oecumene” in de Bethlehemkerk
 
 

Zondag 1 oktober

Lucas 7:11-16

Huil niet meer 
Jezus gaat op weg naar Naïn waar juist op dat moment een dode jongen wordt uitgedragen. Zijn moeder loopt achter de baar. Het verdriet van de moeder is een verdriet van alle eeuwen. Over dat verdriet gaat dit verhaal. En over het geloof in een God die mensen troost. In de kerk vieren we dat het leven nooit ophoudt. Dat heeft Jezus laten zien met dit verhaal.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Kennisdag Diaconaal werken
 
 
 
De kerk heeft een diaconale en een missionaire opdracht. Soms gaan die samen, soms uit het zich binnen de gemeente in aparte activiteiten.
Tijdens de kennisdag op vrijdag 29 september verdiepen deelnemers hun inzicht in de verschillende kanten van missionair-diaconaal werken.
 
Flyers over bijbelcursussen uitdelen in de wijk? Dat gebeurt niet bij De Haven, pioniersplek van ds. Marius van Duijn. 'We willen allereerst praktisch nabij zijn.'
Midden in het leven
Op vrijdag 29 september hebben we deze keer als keuze de onderwerpen “Sterke punten, wat zijn ze en wat doe je er mee” door Annelene, terwijl Henk Koster ons meeneemt in de wereld van geneesmiddelen.

Zoals gewoonlijk starten we om 19.00 uur met American Diner en koffie.
Na afloop van de onderwerpen sluiten we zoals gewoonlijk af met een hapje en drankje.
 Leeftijd ± 40 - 67
 
 
 
Schoenmaatjes gezocht
  
Aanstaande zondag 1 oktober gaan we tijdens de kinderdienst met de kinderen schoenendozen versieren voor Schoenmaatjes, een actie van Edukans. Geweldig dat de tieners ons daarbij komen helpen!!
Ná de dienst bent u van harte welkom om dat ook te komen doen. Schoenendozen en materiaal zijn aanwezig, maar mocht u toevallig nog versiersels of een rol inpakpapier hebben liggen waar u niets mee doet, dan weten wij daar wel raad mee.
 
Hilversum 100 Challenge
Hilversum is een ongelooflijk fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan nog wel een tandje duurzamer. En daarom is de Hilversum 100 Challenge gestart. De Hilversum 100 Challenge vraagt jou mee te denken om Hilversum groener en gezonder te maken. Dit jaar ligt de focus op het verminderen van de CO2-uitstoot. Dat kan bijvoorbeeld met: het opwekken van duurzame energie, minder verbruik van elektriciteit of minder autokilometers. Maar het kan natuurlijk creatiever en leuker… Doe mee! Heb jij een groen hart en een goed idee? Doe dan meer aan de Hilversum 100 Challenge en maak kans op €30.000 aan prijzengeld én advies-uren. Je kunt je plan tot en met 30 september insturen. Lees meer op: www.hilversum100.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zin in een feestje?
 
 
 
 
 
 
 
 
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober is het zover: het jaarlijkse Kerkkamp voor alle kinderen van de kerk van 6 tot 12 jaar.
Het thema van dit jaar is Feest!
Feestvieren doe je niet alleen, vandaar dat de kinderen van de Morgenster, de Regenboogkerk en de Bethlehemkerk samen op kamp gaan! We fietsen met elkaar naar het kindervakantiehuis Valkeveen in Naarden. Om de feestvreugde te verhogen, mogen alle kinderen wat feestelijks meenemen. Dat kan van alles zijn: denk aan feestkleding, slingers of een feesthoedje! We gaan samen allerlei leuke dingen doen zoals knutselen, eten, sporten, spelen in het bos en natuurlijk ‘s avonds genieten van een groot kampvuur in het donker! Lees meer ...
 

Luther in de media
Iedereen heeft het over Luther en het calvinisme. Niet alleen in de kerken en in de van provincie naar provincie trekkende Estafette 'Als een lopend vuur' van de Protestantse Kerk in Nederland. Ook de media programmeren dit seizoen oncalvinistisch uitbundig 500 jaar Luther. Veelzijdig, veelkleurig.
 
Tentoonstelling
En ga naar de Luthertentoonstelling die vanaf vrijdag 22 september in het Museum Catherijne Convent te zien is.
 
 
 
 
 
Vredespaal Daltonschool
  
De Vredespaal 2017 is dit jaar toegekend aan De Gooise Daltonschool  in de Hilversumse Meent. Directeur Maurice van Kouwen heeft deze jaarlijkse prijs, samen met de kinderburgemeester  Willemijn de Groot, in ontvangst genomen. Het monument is in de Vredes- week op donderdag 21 september onthuld. Na de onthulling was er een ontmoeting op het plein.
 
Festival van Vertrouwen
 
Stemmen van mensen die vooral boos zijn op de politiek, op van alles en nog wat er in de samenleving gaande is. Vanuit deze boosheid is er het initiatief van het ‘Festival van Vertrouwen’ gekomen. Een boodschap van vertrouwen naar de samenleving, naar de mens die soms de weg is kwijtgeraakt en alle teleurgesteld is.
De tegenstellingen lijken steeds groter te worden: tussen jong en oud, rijk en arm, hoog- en laagopgeleid. Klimaatverandering, een groeiende wereldbevolking, dreigende tekorten en massamigratie maken velen onzeker en soms bang.
 
De Kapel gaat op 7 oktober het festival vormgeven samen met de Soefi’s, de Humanisten en het Apostolisch Genootschap.
 
 
 
 
 
De Bijbel op school
 
 
  
‘Leraren worstelen met de Bijbel op christelijke scholen’, kopten veel kranten in de afgelopen week. Corina Nagel, Kerk&School-specialist van de dienstenorganisatie, heeft een aantal tips hoe predikanten en kerkelijk werkers leraren bij deze worsteling kunnen helpen.
Een belangrijke conclusie is dat leraren en schoolleiders uitdagingen ervaren op het gebied van bijbelgebruik. Veel leerlingen en leraren zijn niet meer vertrouwd met de Bijbel, waardoor het een vreemd en irrelevant boek voor hen is. Tijdens de gesprekken vertelden veel leraren dat ze eigenlijk meer kennis van de Bijbel én meer vaardigheden nodig hebben om de Bijbel goed in hun onderwijs te gebruiken. Lees meer ...
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl