Beste ruiters,
 
We zijn alweer in het zomerkwartaal aanbeland, dus tijd voor een manege update. Jullie zijn vast benieuwd hoe de zomerperiode eruit gaat zien en wanneer de instructeurs en de paarden en pony's gaan genieten van een welverdiende vakantie. Maar voor het zover is, hebben we nog een paar leuke activiteiten op het programma staan.
 
Zomeractiviteiten
 
Ponykamp.
Er staan twee ponykampen gepland. De twee gezellige kampen staan gepland voor:  
  • 18 t/m 21 juli zomer pony kamp (vol)
  • 25 t/m 28 juli zomer pony kamp (aanmelden kan nog)
Het is fijn om te zien dat er zoveel animo is voor het zomerponykamp. Er staan leuke activiteiten gepland. De eerste week is helaas al vol, maar niet getreurd. Voor de tweede week is nog voldoende plek. Je kunt je aanmelding sturen naar lessen@dekamphorst.nl. Wacht niet te lang en meld je snel aan. In de bijlage lees je alle details over het ponykamp. Tot dan!
 
Wedstrijden.
Er staan nog twee officiële KNHS dressuurwedstrijden (eigen paarden) gepland. Nog één keer voor de zomervakantie, d.d. 24 juli en op 18 september, net na de zomervakantie. De wedstrijden zijn uitgeschreven voor alle klassen (BB t/m ZZ licht). Ruiters met eigen paarden kunnen zich aanmelden via mijnknhs.nl. Wil je meedoen met de BB? Stuur dan een mail naar wedstrijden@dekamphorst.nl .
 
Tijd voor zomervakantie  
 
Zomersluiting.
Zodra iedereen van zijn vakantie gaat genieten, hebben de instructeurs en de paarden ook vakantie. De paarden en pony's gaan lekker uitrusten in de wei van zondag 31 juli tot en met zondag 28 augustus. De manege is dan gesloten. In die periode worden geen (manege) lessen gegeven. De zomersluiting is een goed moment, om de stallen goed schoon te spuiten en het terrein weer netjes op te knappen. Zo kunnen we na de vakantie weer fris beginnen.
 
Doorgeven van je vakantie
Ga je buiten de zomersluiting om op vakantie? Wil je dit dan doorgeven via de app, op het nummer: 06-83700232. Vermeld in de app duidelijk je naam, de dag en de tijd waarop je les hebt en de exacte dag(en) die je niet kan komen rijden. Op die manier weten we goed wie er wel is en of er ruimte is voor inhalers. 
 
Hoe gaan we om met het lesabonnement?
Net zoals de voorgaande jaren worden de te missen lessen tijdens de vakantie, deels ingehaald en wordt het lesabonnement voor de maand augustus aangepast. 
Tijdens de zomerperiode mis je vier lessen. Per saldo betaal je over de maand augustus 1 les minder (Het maandbedrag passen wij automatisch aan). Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om 1 les in het 3e kwartaal in te halen. Hiermee komen de 2 andere lessen te vervallen. De manegeruiters die twee keer in de week rijden, kunnen uiteraard twee lessen inhalen. Je abonnement voor kwartaal 3 bestaat uit 10 te rijden lessen (per kaart).  
 
Wanneer kun je inhalen?
Om de reguliere lessen niet te vol te laten worden met ruiters die willen inhalen, bieden we in september de mogelijkheid aan om op zondag in te halen. 
Hieronder staan de (extra) inhaalmomenten gepland: 
- Op zondag 11 september kunnen de ruiters van de hele zaterdag inhalen. Dit is op je normale lestijd van de zaterdag.Op zondag 25 september zijn alle ruiters van de woensdag welkom om op zondag in te halen. De pony’s staan in de ochtend gepland en de paarden in de middag.
- De ruiters van de vrijdag hoeven niet in te halen. Er valt in het derde kwartaal een extra vrijdag. Hierdoor mis je geen les.
- De ruiters van de maandag, dinsdag en donderdag kunnen zelf een inhaalles afspreken. De inhaallessen kun je zowel in juli of september plannen.
 
Vrijwilligers.
Omdat het schoonmaken/opknappen van de stallen en het terrein en het poetsen van de zadels en hoofdstellen best veel werk is, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb je zin en tijd, om ons in de eerste 2 weken van augustus (ma t/m vr) een dagje te komen helpen met bv het tuig poetsen of schilderen?  Stuur dan een mailtje of appje wanneer je kan komen helpen. Alvast hartelijk dank.
 
Pension stal.
De pension stal is tijdens de zomersluiting gewoon geopend voor de pension gasten. Er wordt normaal gevoerd en uitgemest.  De paddock/molen service gaat ook normaal door. We willen je wel vragen om de zadelkasten uiterlijk op maandag 1 augustus leeg gemaakt te hebben. Tijdens de grote schoonmaak worden de zadelkasten ook onder handen genomen. Alle overige spullen, als dekens, opstapjes, zoutblokken, mogen ook uit de stal gehaald worden. Op die manier kunnen we alles goed schoonmaken. We verwachten, als alles volgens schema verloopt, je eind van die week (vrijdag 5 augustus) weer gebruik kunt maken van je schone kast. Houd er rekening mee, dat je de eerste week van de vakantie, overdag wel enig overlast kan hebben van het schoonmaakwerk.
 
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking en begrip. Een zonnige zomervakantie gewenst! 
 
Met vriendelijke groet,

Suzan Kamphorst
& het manege team