3 mei 2023
 
Beste trainer,
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
 • 12 mei:
  Bijscholing 'Inspiratie zomertraining' (Utrecht)
 • 27 mei:
  Praktijkbijscholing 'Inline skaten/skeeleren' (Rotterdam)
 • 3 juni:
  Bijscholing 'Motorisch leren in de schaatssport' (Nootdorp)
 • 17 juni:
  Schaatstrainerscongres (Papendal)
 • 26 augustus:
  Bijscholing door Jac Orie (Den Haag) 
 
Praktijkbijscholing 'Inline skaten/skeeleren'
Op zaterdag 27 mei organiseren we een praktijkbijscholing “Inline skaten/skeeleren” op de prachtige skeelerpiste in Rotterdam.
 
Jacolien Vogelzang reikt je gedurende deze praktische workshop allerlei leuke en gevarieerde oefenstof aan voor zowel beginnende als gevorderde skaters, van jong tot oud. 

Wanneer?
Zaterdag 27 mei 2023
10.00-12.00 uur

Waar?
Skeelerpiste Rotterdam

Voor wie?
Schaats- en inline trainers vanaf niveau ST1

Kosten?
Leden: gratis 
Niet-leden: 20 euro 

Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Ledensite.
 
Bijscholing 'Motorisch leren in de schaatssport'
Op zaterdag 3 juni organiseren we een bijscholing "Motorisch leren in de schaatssport" door fysiotherapeut en docent coördinator ITON Ed Janssen. 
 
Wil je je vaardigheden als schaatstrainer en/of coach verder verbeteren en meer mogelijkheden hebben om iemand een juiste schaatstechniek aan te leren? Kom dan naar deze workshop over motorisch leren.
 
Een juiste motorische aansturing is bij een technische sport zoals schaatsen erg belangrijk. Als schaatstrainer vraag je je waarschijnlijk regelmatig af hoe je bepaalde gewenste elementen van de schaatsbeweging bij een schaatser op een juiste wijze kunt aanleren. Waarom past de ene schaatser zijn schaatsbeweging wel goed aan na jouw tip, instructie of feedback en de ander niet? Wat heeft die ander dan wel nodig?
 
 
Wanneer?
Zaterdag 3 juni 2023
10.00-12.00 uur

Waar?
Nootdorpse IJsclub

Voor wie?
Schaats- en inline trainers vanaf niveau ST1

Kosten?
Leden: gratis 
Niet-leden: 20 euro 

Meer informatie en aanmelden?
Alle informatie vind je op onze website, of meld je direct aan via de Ledensite.
 
Praktijkbijscholing 'Inspiratie voor je zomertraining'
Op vrijdag 12 mei organiseren we de praktijkbijscholing 'Inspiratie voor je zomertraining'. Deze bijscholing kent een maximum aantal deelnemers en zat daardoor al heel snel vol. 

Echter, door enkele afmeldingen zijn er plots toch weer enkele plaatsen vrij gekomen. Meld je snel aan via de portal als je erbij wilt zijn!
 
Schaatstrainerscongres loopt vol!!
Op zaterdag 17 juni organiseren we samen met de KNSB het 11e Schaatstrainerscongres. Dit congres vindt plaats in Papendal.

Inmiddels zijn we over de 180 aanmeldingen. We kunnen 250 trainers plaatsen, dus wil je er nog bij zijn, zorg dan dat je je snel aanmeldt. Zeker als je verzekerd wilt zijn van de workshop naar keuze, wacht dan niet meer en meld je direct aan.

Op nstv.nl/schaatstrainerscongres-2023 vind je alle informatie over de workshops en de links om je als lid en niet-lid aan te melden voor het congres.
 
 
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Scrol eens door onze site om te zien wat we zoal organiseren. En direct aanmelden als lid doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
Wil je eenmalig als niet-lid deelnemen aan een van onze bijscholingen, stuur dan een mail naar info@nstv.nl. Indien de workshop niet vol zit, kun je voor 20 euro deelnemen.
 
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook