Geachte,

Normaal drukken wij het dubbele van het innota-bestand. Omdat veel winkels slechts een derde bestelden van een normale bestelling hebben we dit jaar twee keer zoveel laten drukken. Helaas blijkt ook die oplage te weinig voor hoe de verkoop zich - vooral de laatste week - heeft ontwikkeld.

De Fokke & Sukke Scheurkalender 2021 is niet meer leverbaar vanuit CB. Scheurkalenders worden in mei geproduceerd en kunnen niet op korte termijn herdrukt worden. Omdat grote online websites de boekjes leveren vanuit het Centraal Magazijn is het niet meer mogelijk om de kalenders online te kopen bij de online aanbieders van b.v. Bol, Bruna, Ako of Libris.

Dat biedt kansen voor de fysieke boekwinkels: u kunt uw voorraad nu beter aanprijzen. Fans die online teleurgesteld worden, zullen waarschijnlijk de regen trotsere, de fiets pakken en op zoek gaan naar exemplaren bij de lokale boekhandel. De schaarsheid is een kans voor boekwinkels. De komende weken zijn er nog wel reclameuitingen voor de Scheurkalender, o.a. in NRC Next en NRC Handelsblad.

U kunt ze niet meer bij ons bijbestellen.

Veel kalenders kosten tegenwoordig al 15,99. De Scheurkalender van Fokke & Sukke niet. Er zit geen vaste boekenprijs op Scheurkalenders. U kunt de uitgave dus gerust goedkoper of duurder maken. Mocht u ze voor € 15,99 aanbieden, dan horen we graag hoe de verkoop was. We overwegen om volgend jaar ook over die 15 euro-grens heen te stappen.

Bestelt u volgend jaar weer voldoende?

Met vriendelijke groet,

Namens Reid, Geleijnse & Van Tol,
Uitgeverij Catullus,

Jean-Marc van Tol
jvantol@catullus.nl