Alice Boman har släppt två EPs, Skisser (2013) och 2014 års EP II, fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”. Nu är det äntligen dags för debutalbumet, där hon bl.a. samarbetat med producenten Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Icona Pop, Lana Del Rey). ”Dream On” släpps den 17 januari. 
 
Ett par albumlåtar finns redan ute: ”This Is Where It Ends” och ”Wish We Had More Time” med tillhörande video – och nu släpps ytterligare en.
 
Artist: Alice Boman
Singel: The More I Cry
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/6gM4RwAH7EYpORmoSGFuCT?si=YlF0IWDoRwutHovY8_44sg
iTunes: https://music.apple.com/se/album/the-more-i-cry-single/1482606843
 
Debutalbumet "Dream On" kan förbeställas här: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/alice-boman-dream-on-signed-vinyl-pre-order
 
 
"The More I Cry är en speciell låt för mig och den allra sista jag skrev för albumet. Jag ville få ur mig den och få med låten på skivan och den skrevs på några dagar. Jag spelade upp låten för Patrik i studion och vi blev inspirerade och började leka runt med hans gamla syntar och sedan hade vi grunden klar samma dag. Vi lyssnade på den gamla Elvis-inspelningen av ’Blue Moon’ och Patrik hade en 50-tals-mikrofon som jag blev kär i. Jag tror att det egentligen är en mikrofon för trummor men vi spelade in sången med den och den gav ett så fint sound”, berättar Alice Boman.
 
Dessutom adderas i dag två turnégig i UK: Brighton 23 februari och Manchester 25 februari.
 
Om kommande albumet "Dream On": 
 
Det är en mäktig känsla när du är inne i den där bubblan och liksom förlorar tidsuppfattningen”, säger Alice Boman när hon beskriver det hypnotiska tillstånd hon befann sig i när hon skapade sitt kommande debutalbum. 
 
Inledningsvis började låtskrivandet på hennes vanliga, avskilda sätt. Sen samlade hon ihop instrument och inspelningsutrustning och begav sig till ett hus på landet i några veckor tillsammans med Tom Malmros. Snart ville Alice Boman få in ännu mer samarbete i processen; hon började återigen samarbeta med producenten Fabian Prynn – som hon spelade in "Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time” med – men hittade också en ny kreativ dynamik med producenten Patrik Berger.
 
Det här albumet är ett nytt sätt för mig att utforska den typen av intimitet. Det kan vara läskigt att skapa tillsammans med andra, men du måste våga låta personen komma nära och inte hålla tillbaka”, säger hon.
 
Patrik Berger om samarbetet:
”Att samarbeta med Alice fick mig att tänka på musik på ett nytt sätt. Jag trodde inte att något så mjukt kunde låta så intensivt.”
 
"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London, Los Angeles – och genom att lyssna på bl.a. Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.
 
De första turnédatumen:
 
15 feb – Köpenhamn, DK (Hotel Cecil)
18 feb – Berlin, DE (Kantine am Berghain)
19 feb – Amsterdam, NL (Paradiso)
20 feb – Paris, FR (Le Pop-Up du Label)
21 feb – Bryssel, BE (Witloof Bar)
23 feb – Brighton, UK (The Latest Music Bar)
24 feb – Manchester, UK (Gullivers)
25 feb – London, UK (Union Chapel)
 
Fler datum tillkommer (inkl. konserter i Sverige)
 
Högupplöst: https://www.dropbox.com/s/cbqt1qxv021y028/Alice%20Press1%20Greece_photo_Johan_Olofsson.jpg?dl=0
Foto: Johan Olofsson
 
Om Alice Boman:
Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. ”EP II” (2014) spelades delvis in i ett hus på landet, en plats hon återkom till för att skriva och spela in till det kommande albumet. Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset "Årets kompositör". Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being HumanCatfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.
 
Presskontakt:
Ebba Lindqvist PR
brev@ebbalindqvist.se 
070-480 33 00

Adrian Recordings
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR ALEXANDRA BERGER