Juni 2017

Recentelijk las ik in een boek een mooie alinea die ging over de (persoonlijke) ontwikkeling die je door kunt maken als je jezelf toestemming geeft om onwetend te mogen zijn. Je intuïtieve kanalen worden daardoor aangescherpt en komen beter tot hun recht. Met dit concept werk ik al wel wat langer. Zo benoem ik het in de trainingen waarbij energie gelezen wordt als de kunst om de intuïtie niet te gebruiken als een alarmbel onderdeel uitmakend van een defensiemechanisme, maar om hier voorbij aan te gaan en in vrijheid waar te nemen. De informatie valt je als het ware in. Het is niet nodig om de boodschap te begrijpen. Je hoeft ook niets te interpreteren. Het gaat er vooral om om nieuwsgierig en associatief te zijn en door te geven wat er dan is. Deze keer raakte de gelezen tekst over "onwetend mogen zijn" echter bij mij een nieuwe snaar. Hij kwam op een hele andere, meer energetische laag binnen. Net alsof ik geraakt werd door een soort bliksemflits en daarna de betekenis, de impact en gevolgen van "onwetend zijn" ineens door mijn hele systeem kon voelen in plaats van er op een meer cognitieve manier mee bezig te zijn. Sindsdien is het een stuk rustiger in mijn hoofd. Veel vragen, die mij bezighielden en waar ik steeds weer naarstig op zoek was naar de antwoorden, lijken ineens niet meer zo interessant en belangrijk te zijn. Het heeft plaatsgemaakt voor een bijna stille en lichte ruimte in mijn buikgebied; zou dat het lege midden zijn waar Bert Hellinger over spreekt? Hierin kunnen de intuïtieve signalen ontvangen worden in beeld, geluid en gevoel. Door hier naar te "luisteren" en naar te handelen voor jezelf en naar anderen toe, gaan veel dingen als vanzelf. Het is wonderlijk wat er allemaal "gehoord" kan worden in deze stilte. Hoe vaak in mijn leven zou ik deze stemmen genegeerd hebben? Het is inmiddels mijn ervaring dat de op deze manier aangereikte informatie zeer betrouwbaar is, ook al lijkt dit alles soms verre van logisch. Het vertrouwen hierop levert veel energie op (of is het passender om te zeggen dat het minder energie kost?). Iedere keer als dit weer bevestigd wordt, zorgt dat voor zo'n innerlijk, blij huppeltje. Ik besef dat ik door mee te gaan in deze flow, steeds vaker precies op het juiste moment op de juiste plek ben. In de verbinding die ik in dit proces met mezelf én het al-wat-is ervaar, zijn het verleden en de toekomst minder prominent aanwezig. Het is vooral het nu dat belangrijk is. Eigenlijk wel een bijzonder proces; door onwetendheid te mogen zijn en de leegte te laten ontstaan, ben je in the end meer wetend en op een diepere laag vervuld!


FAMILIEOPSTELLING
Binnenkort beginnen de vakanties weer. Vaak een tijd die samen met familie doorgebracht wordt, waardoor patronen uitvergroot en meer zichtbaar worden. Voel je de behoefte om deze te doorbreken? Denk dan eens aan een familieopstelling. Dit kan in een groep tijdens de workshops Inzicht-Inn-Familiepatronen of in een 1-op-1 consult. Wil je meer weten of een afspraak maken? Je kunt contact met mij opnemen op telefoonnummer 033-4451480 of een mail sturen naar info@coach-inn.nl.


28 JUNI SYSTEMISCHE WERKVORMEN IN DE 1-OP-1 PRAKTIJK
De 3-daagse training Systemische Werkvormen in de 1-op-1 praktijk, die op 28 juni start, is bedoeld voor diegene die willen leren om verschillende systemische werkvorm te kunnen inzetten in een 1-op-1 praktijk.


29 AUGUSTUS COACH-INN-SYSTEMEN (LEVEL 1) SNELKOOKPAN
Van 29 tot en met 31 augustus vindt de opleiding Coach-Inn-Systemen plaats. Een training waarin de deelnemer zich die theorie, kennis en vaardigheden eigen maakt die nodig zijn om zowel (kleine) groepsopstellingen als ook 1-op-1 opstellingen te kunnen begeleiden.


15 NOVEMBER ENERGIEWERK-INN-SYSTEMEN (LEVEL 3) - NIEUW
In november gaat de nieuwe 5-daagse masterclass Energiewerk-Inn-Systemen van start. De training is gericht op diegenen die een opleiding systemisch werk én energetisch werk/energetisch waarnemen hebben gevolgd en deze werkvormen verdergaand willen integreren. Lees meer over het programma op de website. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen, dus wil je deelnemen reserveer dan op tijd je plek.


BOEKENTIP
Binnen de wereld van het systemisch werk nemen de structuuropstellingen (zoals bijvoorbeeld de tetralemma opstelling) een geheel eigen plek in. Nelleke van Houts geeft in het Handboek Systemische Structuuropstellingen "Zicht wijze op ongedachte mogelijkheden" op een mooie, systematische en complete manier theoretische en praktische kaders om deze soms best complexe werkvorm toegankelijk te maken voor een groter publiek.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.