Wordt deze nieuwsbrief niet juist weergegven, klik dan hier

In deze nieuwsbrief

 
Verandert er iets per 2022?
Zijn er wijzigingen per 1 januari 2022 laat het ons weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal weken opvang bij een vaste maandelijkse afspraak of eventueel een aanpassing in de uurvergoeding voor de opvang. Bij voorkeur ontvangen wij de wijzigingen per mail, (welkom@bijdehand.nu). Wij zorgen vervolgens voor de verwerking in een aangepaste overeenkomst en sturen jullie de juiste informatie voor het wijzigen van de kinderopvangtoeslag.

De overheid zal de maximale uurprijs waarover je als ouder je kinderopvangtoeslag ontvangt komend jaar met 3 cent verhogen. Van 6,49 euro naar 6,52 euro.

Tip: Bij de hand is Help en Informatiepunt voor de Belastingdienst Toeslagen. Stel ons dan ook gerust vragen over de kinderopvangtoeslag of laat ons een wijziging verwerken als je hier zelf niet goed uitkomt.
 
De Kinderopvangtoeslag app en KidsLink app
Met de KidsLink app kun je de urenregistraties beoordelen, facturen inzien, noodnummers bijwerken en onze berichten lezen. (Het onderdeel 'dagboek' in de app is niet beschikbaar.) De app KidsLink (van Atane Software) is beschikbaar in Google Play voor Android en de App Store voor iOS. Na het downloaden vul je eerst het domein in, dat is bijdehand.opvanguren.nl. Vervolgens kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. De app en het urenportaal kunnen naast elkaar gebruikt worden.

De Belastingdienst heeft de Kinderopvangtoeslag app. Deze kan worden gedownload in de App Store (voor iOS) of op Google Play (voor Android). Met de app kan de toeslag van het huidige jaar bekeken en gewijzigd worden. Niet alles kan via de app worden doorgegeven maar wel wijzigingen als bijvoorbeeld uren/verandering gastouder/stoppen/inkomen aanpassen enz. Deze app kan naast de verdere dienstverlening van de Belastingdienst worden gebruikt.
 
Huisgenoten en structureel aanwezigen
Na de vakanties verandert er nog wel eens het een en ander. Neem de tijd om eens goed te bekijken of iedereen die meer dan een half uur per drie maanden bij jou is tijdens de opvang een VOG heeft en daarmee ingeschreven staat als structureel aanwezige in het Personenregister. Denk bijvoorbeeld ook aan een kind dat op kamers woonde en weer thuis is. Als iemand in de Gemeentelijke Basisadministratie op je adres ingeschreven staat hoort die in het Personenregister te staan.

Wordt er binnenkort iemand 18 jaar? Is er een stagiaire gestart? Allemaal redenen om ons te vragen een link te sturen waarmee de VOG kan worden aangevraagd. De aanvrager registreert zich vervolgens met de VOG in het Personenregister. Het registreren van huisgenoten en structureel aanwezigen is niet van toepassing voor onze nanny's / opvang aan huis.

Hierbij een link naar de Denklijn Personenregister Kinderopvang.
 
Welke ouder wil met ons meedenken?
Deze oproep staat in vrijwel elke Bij de tijd. Excuses voor de herhaling maar we verwelkomen echt heel graag nieuwe leden. Wie schuift er 13 oktober om 19.30 uur bij ons aan? We vergaderen 2 x per jaar. Bel met Karin Meijer voor meer informatie 0578-611555 of mail ons als je interesse hebt via welkom@bijdehand.nu
 
Workshops
Omdat er dit jaar geen mogelijkheid was om de gastouderdag te houden kozen we ervoor om twee online workshops aan te bieden en daarnaast een heel pakket aan onlinemodules. Inmiddels zijn de beide workshops geweest. In mei 'Verbindend communiceren' door Mirella Werba.

Dit was een leerzame en inspirerende avond over in contact komen met het kind dat aan je is toevertrouwd. Want pas als je verbinding hebt is er sprake van een goede interactie. De vele praktijkvoorbeelden maakten duidelijk hoe het gaat zonder verbinding en met verbinding. Met nuttige tips.

In september vond de workshop 'Ruimte voor jongens in de opvang' plaats door Marieke Martens, van MaMacoaching. Jongens hebben letterlijk ruimte nodig. Maar krijgen ze die voldoende in onderwijs en opvang, waar met name veel vrouwen werken. Marieke heeft veel theorie gegeven over de achtergrond van jongens. En daarnaast veel tips en tops waarmee je direct aan de slag kon gaan om de jongens in de opvang ook te geven waar ze behoefte aan hebben. Kortom twee nuttige en leuke avonden.

De online modules blijven te volgen voor de gastouders. De kosten van de eerste module die je volgt zijn voor ons. Voor volgende modules vragen wij een kleine bijdrage. Informeer naar de mogelijkheden bij je relatiebeheerder.
 
 
 Beekstraat 1     8162 HA Epe     0578 - 611 555     www.bijdehand.nu