Kan Art Crowdfunding redde den vilde kunst  
 Indhold i nyhedsbrevet:
-Vi vil udvikle en ny finansieringsmodel med art Crowdfunding
 - Vi tester med den store skulptur Unbearable i Paris
- Om det lykkes ved vi ikke, men det er et forsøg værd
- Hvis du vil følge Galschiøts Art Crowdfunding så meld dig på listen 
 
Baggrund:
- Det er meget svært at skaffe penge til modkultur
-Vi blev meget trætte af reaktionære fonde og gav dem fingeren
-
Vi er gået i samarbejde med WWF (verdensnaturfonden) omkring Cop 21 i paris.

 

 
Kære
           
Art Crowdfunding: Vi er i gang med at udvikle en helt ny spændende platform til at støtte og promovere vores globale og nationale kunstprojekter.
 
Crowdfunding er en slags global indsamling, som foregår på internettet, hvor vi vil benytte os af ”Reward-crowdfunding”. Dette fungerer ved, at der gives et finansielt bidrag, hvor vi så sender en belønning i form af et kunstværk som tak. Når man støtter projektet får man en original bronze-model af skulpturen signeret af Galschiøt selv. Hvad man modtager kommer an på beløbet man støtter med. Disse finansielle bidrag vil forhåbentlig skabe et økonomisk grundlag for at lave og producere værkerne.
 
I første omgang er det den store skulptur Unbearable, som er en isbjørn spiddet af en CO2 graf, der bliver crowdfundet til. Denne skal opstilles i Paris til COP21 klimakonference. Den skal være færdig til november 2015. Der kan læses mere om projektet her.
 
Galschiøt har skabt en række mindre skulpturer, som er en slags forarbejde til den store skulptur i Paris. Disse skulpturer bliver fremstillet i 20 eksemplarer og vil kun blive solgt på Crowdfundings siden Kickstarter som belønninger. Vi går først i luften d.2. september!  Men der er mulighed for at få en lille forsmag på siden her, dog skal der tages højde for, at vi videreudvikler denne side hele tiden, og den derfor først vil være endelig færdig til lanceringen.
  
Om det lykkes ved vi ikke, men det er et forsøg værd. Vi er lidt usikre på, om det kan lade sig gøre at indsamle nok med så relativt dyre skulpturer. Men dem der har forstand på denne type massefinansiering af projekter mener, at netop vores værksted har gode muligheder, da vi er ret kendte globalt og der er tale et helt konkret projekt, som man bagefter kan følge i den internationale presse og andre steder.
 
 
Hvis du vil følge Galschiøts Art Crowdfunding så meld dig på infolisten her, såfremt du er interesseret i at følge udviklingen af vores nye Art Crowdfunding-platform. Du vil få specifikke nyheder om hvordan det går, hvilke tanker og tiltag vi afprøver, og ikke mindst få mulighed for at følge pengeindsamlingen fra første parket.
 
Læs mere om de overvejelser vi har gjort os om denne alternative crowdfunding finansiering nedenstående.
 
Sommerferien nærmer sig! Vi har haft et travlt år indtil nu. Men det har været enormt spændende, og det ser ud til at resten af året bliver lige så spændende. Især ser vi frem til opstillingen af Fundamentalism skulpturen foran EU- parlamentet (uge 42 /43) og opstilling af den spiddede isbjørn ”Unbearable” (uge 49).
 
Værkstedet har åbent alle dage i sommerferien fra 12.00 til 16.00 undtagen lørdag fra d 3. juli til d. 3. august. God ferie til dig.
 
Kærlige sommerhilsener fra
 
Lasse Markus, sekretariatsleder
 
Og alle på værkstedet
 
 
 
 
  
Tanker om art crowdfunding
  
Det er ingen hemmelighed, at det er meget svært at skaffe økonomiske midler til Galschiøts vilde projekter. Rigtig mange synes, at de både er vigtige og spændende. De roser ham for at nytænke kunstens evne til at skabe diskussion og dialog. Men når det kommer til konkret økonomisk støtte ryster de på hånden.
 
Galschiøt ansøgte kunstfonden om støtte til ”Abrahams Børn” projektet om religiøs Fundamentalism, og selvom projektet blev lanceret inden for kunstinstitutionens rammer på kunstcentret Silkeborg Bad, så blev det et blankt afslag fra kunstfonden.
 
Så vi blev meget trætte af tunge, reaktionære og meget lidt risikovillige fonde samt statens lige så håbløse og nepotistiske støtteordninger. Vi reagerede ved at give kunstfonden fingeren, og igangsatte en støtteindsamling ved at sælge Galschiøt skulpturer.
 
Dette støttesalg gav 550.000 i løbet af en måned og finansierede udstillingen. Vi opdagede, at det er meget sjovere at arbejde os igennem finansieringerne, end at sidde og være sure og deprimerede og miste den energi, som vi har brug for til at lave vores kunstprojekt.
 
Denne succes har givet os mod på at udvikle en ny global finansiering platform for vores aktiviteter, og vi har valgt at bruge Crowdfunding til at bygge denne platform op. Som enhver kunstner ved, så er det ikke et problem for kunstneren at lave kunst. Problemet opstår, når man skal sælge det til bare en nogenlunde rimelig pris. Og det er her, denne nye platform kommer ind.
 
 
Møde med dansk Crowdfunding forening
 
Da vi har valgt at bevæge os ind på ukendt territorium, så har vi været nødt til at få vejledning fra andre mere erfarende crowdfunder. Derfor tog Galschiøt og undertegnede til møde på Børsen på selve sct. Hans aften, hvor vi fik positiv respons på vores vision og gode råd til gennemførelse.  Selvom der er lang vej igen til selve lanceringen af projektet, så gav det os en bekræftelse på vores vision.
 
Dansk crowdfunding forening er et professionelt netværk, som giver sparring i forhold til mulig crowdfunding.  Det er gratis at være medlem, og der kan læses mere om dem på deres hjemmeside.
 
 
”Unbearable” bliver den første!
 
Galschiøt har valgt at bruge isbjørnen som det første projekt til at crowdfunde. Vigtigheden af isbjørn skulpturen og dens sex appeal har gjort, at det er blevet denne. Dog vil den højst sandsynlig ikke blive den sidste, da Galschiøt regner med at dette har potentiale til at blive en mulig finansiering strategi til flere af hans kunstneriske projekter.
 
 Som tidligere nævnt vil ”Unbearable” blive udstillet til COP21 i Paris i slutningen af november. ”Unbearable” forestiller en kæmpe isbjørn, som bliver spiddet af en CO2 graf. Dette skal minde verdenslederne om deres ansvar i forhold til klimaet, og vi regner med at den vil få en central plads i Paris og ved topmødet. Finansieringen fra crowdfundingen skal gå til transport, opstilling og støbning af skulpturen.
 
 
Samarbejde med WWF- Verdensnaturfonden
 
Vi er gået i samarbejde med WWF (Verdensnaturfonden), som er en af de største miljøorganisationer i verden. WWF har givet et godt tilskud til produktionen af selve skulpturen, og vi har derfor fået mulighed for at begynde opbygningen af den allerede nu. Samarbejdet med WWF vil give hele ”Unbearable” projektet en meget større mulighed for global eksponering i forbindelse med topmødet i Paris. Vi glæder os til dette samarbejde.
 
 
Crowdfunding med isbjørn på Folkemøde
 
Galschiøt og resten af værkstedet har i år været på folkemødet, hvor de slæbte den tonstunge originale skulptur i voks med. På dette møde præsenterede vi vores crowdfunding vision omkring isbjørnen, som blev modtaget med stor opbakning. Det bliver nu spændende at se, om denne opbakning varer ved.
Det er muligt at se billeder fra Folkemødet her.
  
 
 
****** 
  
 Generel info om  Galschiøt
 
 
 
 
introfilm om fundamentalism  og Film fra opstilling og fernisering fra Niller Madsen og Jens Schlosser
 
Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk
 
 
  
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)
 
Galschiøts hjemmesider: Galleri Galschiøt eller aidoh.dk
 
Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense
  

 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste