In de afgelopen periode heeft Diede weer vele hoogtepunten beleefd. Bij deze kijken we graag met je terug op deze mooie momenten en we kijken uiteraard ook vooruit. Deze week staat Diede op het gemalen baksteen van Roland Garros. Na enkele regenachtige trainingsdagen start morgen haar tweede deelname aan dit Grand Slam in Parijs. Het speelschema wordt vanavond bekend gemaakt via de website van de ITF. Tip: Download de app van Roland Garros en volg het toernooi op de voet.

Wil je echt (bijna) van dag tot dag op de hoogte blijven van het sportleven van Diede? Volg haar dan via haar atleten facebookpagina. Je hoeft geen eigen facebookpagina te hebben om haar pagina te kunnen bezoeken.
 

 
Australian Open
In januari staat jaarlijks de reis naar Australië op het programma. Een reeks van drie toernooien, verdeeld over Sydney en Melbourne. De reis begon stroef, het was even inkomen na een lange reis, Diede had last van het tijdsverschil en het schakelen naar de warme omgeving. Na een acclimatiseringsperiode volgde er toch een mooie reeks aan partijen met als hoogtepunt; de Australian Open. Samen met Aniek van Koot werd Diede de runner-up in het dubbelspel. Een dag later trof Diede in de finale van het enkelspel haar geduchte tegenstander Yui Kamiji uit Japan. De partij werd afgesloten met een mooie zege voor Diede (7-6 6-4).

Wereldranglijst
In maart plaatste Diede na twee toernooien in Amerika het volgende bericht op haar website en facebookpagina: BREAKING NEWS! Ik heb zojuist in Cajun de finale van Zhu gewonnen (63 62). Met deze overwinning heb ik voldoende punten behaald om vanaf maandag de nummer één positie van de Japanse Yui Kamiji over te nemen. Mijn droom komt uit…NUMMER 1 VAN DE WERELD!

 
Bijzondere activiteiten
Naast de vele toernooien staan er in het leven van een topsporter nog veel meer mooie activiteiten op het programma:
- Sinds deze maand maakt Diede deel uit van Team Sunrise. Ze is trots op de samenwerking met Sunrise Medical, want dit vormt letterlijk de basis voor haar nieuwe sportstoel die ze in de aanloop naar het nieuwe seizoen in gebruik gaat nemen.
- Als ambassadeur van de Esther Vergeer Foundation is Diede een dag aangesloten bij het jaarlijkse kamp. Het was een daverend succes. Er is tijdens het kamp veel gelachen en getennist en er zijn vele nieuwe vriendschappen gesloten. Er wordt al uitgekeken naar een volgende editie.

 

  - Diede ontving een donatie vanuit Stichting Rijnkade 1630 ten behoeve van de ontwikkeling van haar nieuwe rolstoel. Stichting Rijnkade 1630 ondersteunt maatschappelijke trajecten. Enorm bedankt voor deze prachtige ondersteuning!
- Na de Australië reis ontving Diede uit handen van sportwethouder en de burgemeester van de gemeente Oudewater de stadspenning. Dit vanwege haar sportprestaties van de afgelopen periode en het veroveren van de eerste plaats op de wereldranglijst. Wat een eer.
World Team Cup in eigen land
De World Team Cup is het landentoernooi voor rolstoeltennis, te vergelijken met de Davis Cup en de Fed Cup. Dit prestigieuze internationale toernooi vond afgelopen week plaats in Apeldoorn, De finale tegen China was vechten, zweten, afzien, zwaar en een uitdaging. Maar het was ook pieken op de juiste momenten, genieten, echte topsport en een teamprestatie. Het Nederlands damesteam is deze week voor de 30ste keer Wereldkampioen geworden.
De World Team Cup werd in 2014 gespeeld op de banen van Nieuwe Sloot. Dit was de eerste kennismaking tussen Nieuwe Sloot en Diede en hieruit volgde Diede’s keuze om lid te worden van TV Nieuwe Sloot. Daarmee werd Nieuwe Sloot de thuisbasis voor een ‘nummer 1’ van de wereld.