Fra Cronhammar-skulptur til 'idiot-pris' og fernisering i Holbæk og Odense
 1. Galschiøt og Cronhammar-fadæsen
 2. 16. maj – Unbearable til Odense.
 3. 17. maj – debat og rundvisning på galleri Galschiøt - fri entre og et glas gratis vin.
 4. 20. maj – skulptur Ølgod skydes i gang.
 5. 24. maj - Fundamentalism-fernisering i Holbæk
 6. 27. maj - Invielse af Bugges Plads i Videbæk, med Galschiøts 'Pælemenneske'
 7. 27. maj – Kravlingprisen uddeles.
 8. 7-14. juni – Galschiøt og crew – kunstnerisk opråb til Dokumenta14 i Kassel.
 9. 8. juni. De hjemløse (skulpturerne) indtager Viborg.
 10. Andre udstillinger, events og foredrag.
     
Jens Galschiøt foran dele af resterne af Cronhammars skulptur 'Camp Fire'.
Kære
 
Nogen gange sker der bare så meget på en måned at det ikke er umuligt at finde ud af hvor man skal starte og hvor man skal slutte.
 
Så vi har valgt at fokusere på fadæsen omkring skrotningen af Cronhammars skulptur Campfire og Galleri Galschiøts (officielle) derbut som kunsttyve.
 
Først vil vi lige fremhæve tre vigtige begivenheder:
 • Den 16. maj. Den spiddede isbjørn, Unbearable, præsenteres i Odense. Det er Nordatlantisk hus der står for udstillingen.
 • Den 17. Maj. Kunst i Byrummene - rundvisning og paneldebat på galleri Galschiøt. Eventen er arrangeret af Socialdemokratiets by – og Kulturudvalg og i panelet deltager Kristian Isager (arkitekt – står bl.a. bag ombygning af Brandts Klædefabrik), Martin Petersen (Odenses nye Kulturchef), Lars Bent Petersen (rektor på Det Fynske Kunstakademi), Henrik Poulsen (kunstkender).
 • Den 24. maj kl 16.30-18.00. Fernisering af Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i Holbæk. Fundamentalism-skulpturen kan ses i centrum af byen, de 9 skriftsøjleskulpturer udstilles på biblioteker, skoler og kirker og der bliver delt specielt skolemateriale ud. Vi glæder os til nye debatter omkring kultur, tro og religion, der ligesom tidligere skal åbne øjne og give stof til eftertanke.
 
Cronhammar-fadæsen - Fra skulptur til skrot til idiot-pris.
 
I forige uge gik der for alvor ’Odense i den’, da Cronhammars kæmpestore skulptur ’Campfire’ blev destrueret i forbindelse med overdragelsen af teknisk skoles grund, hvor skulpturen stod.
 
Helt galt blev det, da det viste sig at skulpturen var doneret af Albanifonden og ejet af Odenses kunstråd som, ligesom Cronhammar selv, intet viste om destruktionen. Hele sagen blev kun blevet mere speget af skiftende argumenter om at skulpturen var for rusten til at kunne flyttes (den havde det fint) og påstande om at de 1000 dele da bare kunne samles igen (det er umuligt).
 
Jens Galschiøt blev (næsten) ufrivilligt blandet ind i sagen da han blev kontaktet af pressen for at få en faglig vurdering af skulpturens pris og dens - nu ødelagte - tilstand. Næste morgen kørte han tilfældigvis forbi resterne af den skrottede skulptur og tog en souvenir med. Radio 24/7 fik dog nys om ’kunst-tyveriet’ og TV2 og DR fulgte trop og så rullede det.
 
Skulptur-resterne, havde Galschiøt fået en ide om, skulle bruges til en ’idiot’-pris for den slags tumpede og ugennemtænkte handlinger man så ofte hører om rundt om i landet. 
 
Galschiøt har ikke selv talt med Cronhammar, men føler stor sympati med kunstneren, hvis værk er blevet ødelagt. Ideen om at ’genbruge’ skulpturen i det nye kunstværk er med til at minde os om den oprindelige skulptur og dens kranke skæbne. Så mon ikke Cronhammar synes det er okay. 
 
Weekenden over sprang mange ud som kunstsamlere og nuppede sig et stykke af det (nu) ikoniske værk. Selv på Odense kunstakademi hvor Cronhammar blev uddannet satser man på at udstille et stykke af skulturen som minde. Så man kan sige at skulpturen, trods sit triste endelige, har fået sig en slags renæssance.  
 
Som sagt er der virkelig tryk på galleri Galschiøt i disse tider, så tjek andre udstillinger og nyheder ud herunder og glæd dig til næste nyhedsbrev om Galschiøts happening-aktioner i Kassel hvor vi vil råbe kunstnerne fra verdens vigtigste kunstudstilling, Dokuementa14, op og opfordre dem til at tage mere aktiv stilling til verden og dens udvikling.
 
Mange og gode hilsener
 
Nyhedsbrevsskribent Lasse Markus og Galschiøts gallerister, der for tiden er endnu gævere end normalt. 
 
EVENTS
 
Maj
 
Unbearable Fernisering i Odense
 
Fernisering: 16. maj kl 16.30-17.30
Udstillingsperiode: 16. maj - ca. august.
Hvor: Det Arktiske hus ved Odense Havn. 
Arrangør: Det Arktiske hus
Støtte: Tak til Schou Transport som har doneret transporten af skulpturen! (firmaet redder også løbske papegøjer!)
 
Hvad: Den spiddede isbjørn 'Unbearable' bliver udstillet ved Nordatlantisk hus hvor den skal minde os om de menneskeskabte klimaforandringer og vores ansvar overfor kommende generationer. Jens galschiøt og andre taler ved åbnningsarrangementet og skulpturen vil kunne ses.
 
 
 
Rundvisning og Paneldebat på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 17. maj kl 19-21
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N.
Arrangør: Socialdemokratiets by – og Kulturudvalg i Odense v/ Formand Eva Fatum.
Entre: Gratis, og galleri Galschiøt giver et glas vin.
 
Hvad: Paneldebat om kunst i byrummene med følgende deltagere:
 • Jens Galschiøt, udøvende kunstner og galleriejer, starter med at give en rundvisning, og bl.a. fortælle om sit projekt på Århus Havn.
 • Kristian Isager, arkitekt, der bl.a.er skaberen bag ombygning af Brandts Klædefabrik. Kristian vil bl.a. komme ind på ”Døde byer contra levende byer”, og om hvordan man som arkitekt kan bruge kunst og kultur i sine projekter.
 • Martin Petersen, Odenses nye Kulturchef, har styr på hvad der sker rent politisk og er sikkert lydhør for at viderebringe gode argumenter.
 • Lars Bent Petersen, rektor på Det Fynske Kunstakademi. Lars Bent kan gøre os klogere på, hvilke ressourcer der ligger i at have en sådan uddannelse på Fyn.
 • Henrik Poulsen, kunstkender, mangeårig medarbejder i Borgmesterforvaltningen. Henrik har fulgt området om kunst i byrummene, og vil bl.a. diskuterer om kunsten har andre eller flere roller end blot at se pæn ud i fremtidens byudvikling.
 
 
Udstillingsperiode: 20. maj - 24 september.
Dansk Billedhuggersamfund og Skulptur Ølgod inviterer til VIII Internationale Skulpturudstilling i Ølgod. Galschiøt bidrager med H.C. Andersen som Queer mens en lang række andre kunstnere fra ind- og udland deltager med flotte værker.
 
 
Abrahams Børn - Holbæk 
 
16.30 - 17.00 Koncert ved Goldsmiths Musikakademi
17.00 - Tale ved Jens Galschiøt
17.30 - Koncert med sammenbragte konservatorie-musikere, ved Hobæk provsti.
Udstillingsperiode: 24. maj - 28. august.
Udstilling af Fundamentalism: Torvet, Algade
Udstilling af Skriftsøjler:
-Soderup kirke
-Vipperød kirke
-Jyderup bibliotek
-Svinninge bibliotek
-Tølløse bibliotek
-Holbæk bibliotek
-Turistbutikken i Holbæk
-Mørkøv Hallen
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver i maj indviet i Holbæk. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer og samlet set skal der sommeren over diskuteres religion og kultur,forskellige og ligheder osv. Mere Info
 
 
 
Indvielse af 'Bugges Plads i Videbæk med Galschiøts skulptur 'Pælemennesket'
 
Dato: 27. maj kl 14.00
Hvor: Bugges Plads i Videbæk
program:
 • velkommen
 • indvielse af Bugges Plads (Ole Kamp, Byrådet)
 • tale og optræden ved foreningerne.
 • tale og afsløring af kunstværk (Jens Galschiøt)
 • kaffe/saftevand og kage
Hvad: Indvielse af pladsen, samt galschiøts skulptur 'pælemennesket' som skal stå centralt på pladsen.
 
 
 
Kravlingprisen uddeles
 
Dato: 27. maj
Hvor: København
Køb billetter her :
 
Hvad: Galschiøt leverer igen i år skulpturer til Kravling-prisen. Kravling er prisuddelingen  for medie-, kommunikations-, design og journaliststuderende. Det er danske mediestuderendes store prisuddeling, hvor de dygtigste og mest engagerede mediestuderende hyldes for deres bedste arbejde i det foregående år.
 
 
Juni
 
Hjemløse i Viborgs gågade
 
Fernisering: 8. juni i Viborg gågade
Udstillingsperiode: 8. juni - 16 august, 2017.
 
Hvad: Viborg Handel udstiller Galschiøts hjemløseskulpturer i byens gågader.
 
 
Dokumenta14 i Kassel - nu med flygtninge 
 
Hvornår: 7. - 14. juni, 2017 (Dokumenta14-udstillingen slutter 17. september)
Hvor: Kassel by.
Info: Intro-video på tysk.
 
Hvad: En af verdens vigtigste kunst-udstillinger løber af staben i Kassel i juni. Galschiøt mener, at de etablerede kunstnere opholder sig alt for meget på gallerier, museer og netværksmøde med vinglas i hånden, mens verden må sejle i sin egen sø. Derfor tager han til Kassel for at kræve, at de etablerede kunstnere og kunstinstitutioner kommer ned fra deres elfenbenstårne og ud på gaden og tager stilling til den verden, de er en del af. Sammen med den tyske organisation 'Outlaw - die stiftung' lader han derfor sine flygtningeskulpturer og svinehunde paraderer gennem byen og foran udstillingen, og måske medbringer han også en flygtningebåd.
 
Aktionen er også en forløber for sommerens omfattende flygtninge-båds-turne gennem 30 tyske byer. Turneen er arrangeret af 'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt.
 
Folkemødet - Bornholm.
Galschiøt deltager ikke men det gør hans skulpturer!
 
Egentligt kan man jo ikke kalde det en nyhed når vi ikke gør noget, for så kan vi jo skrive hvad som helst. Men mange forventer faktisk at kunne møde Galleri Galschiøt dernede og Jens har sagt nej tak til at deltage i en række begivenheder på solskinsøen.
 
Vi havde ellers betalt for stadeplads og bestilt færge osv. men Galleriets flygtningeskibs-aktioner i Kassel under Dokumenta-udstillingen gør at vi ikke har tid til at deltage.
 
Til gengæld tager Social Demokraterne to havnearbejder-skulpturer med og udstiller ved Allinge brandstation, som led i diskussioner om håndens arbejder og fremtidens arbejdsmarked i Danmark.
 
Juli
 
 
EU-Parlament-udstilling af Skriftsøjlerne fra Abrahams Børn/Fundamentalism
 
Hvornår: 10 - 14 juli, 2017
Hvor: EU-parlamentet i Bruxelles.
 
Hvad: Efter flere års arbejde kan vi endelig udstille Skriftsøjlerne i EU parlamentet. Det skulle jo egentligt have været den store Fundamentalism-skulptur, der skulle have været udstillet på pladsen "Luxemburg" foran parlamentet, men det blev forbudt af Martin Schulz og hans præsidium til trods for, at 30 EU parlamentarikere havde anmodet om at have skulpturen stående.
 
Ikke desto mindre glæder vi os meget til udstillingen, der kører af staben ved dueslagene i løbet af parlamentets afslutningsuge. Så alle parlamentarikerne vil være til stede og blive konfronteret med de mørkeste og lyseste sider af de religionerne der fylder mest i Europa.
 
 
Flygtningebåde med Galschiøts skulpturer besøger 30 tyske byer
 
Hvornår: 28. juli - 1. oktober, 2017
Hvor: Nordtyskland.
 
Hvad: Den omfattende Flygtninge-båds-turne går gennem 30 tyske byer, hvor der bliver sat fokus på flygtningestrømmene og de forfærdelige vilkår flygtningene flygter fra. I de enkelte havne vil der være debatmøder, musik, teater og andre arrangementer. Turneen er arrangeret af  'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt. Der kommer mere om turneen i senere nyhedsbreve. Se her for mere info, seneste nyt og sejlplan.
 
 
August
 
Kæmpe Galschiøt-udstilling i Fredericia
 
Fernisering:  25 august.
Udstillingsperiode: 25. august til 6 september, 2017
 
Hvad: Det er Fredericia kunstforening, der har arrangeret udstilling, som nok kommer til at indbefatte de 9 hjemløseskulpturer, den spiddede isbjørn Unbearable samt en masse andre skulpturer.  
 
 
Kulturmøde Mors
 
Hvornår: 24-26 august. - Galschiøt deltager i åbningsdebatten kl 15.30-16.45.
 
Hvad: Da det store havnearbejder-monument (herunder) skal fernisereres på Århus havn d. 26 august har Jens valgt kun at deltage til åbningsdebatten. Vi vil dog klart anbefale at man tager til mødet som er fyldt med spændende debatter, kunstværker osv. 
 
 
 
Fernisering af Havnearbejder-monument 
 
Hvornår: 26. august
Hvor: Århus Havn (ved DOK1)
 
Hvad: En af Galschiøts største skulptur-grupper skal stå færdig til indvielse på Århus Havn. Skulpturen er et monument over den havnearbejder-kultur, der efterhånden helt er forsvundet fra havnen. Den består af 7 havnearbejdere, der læsser kaffe. Monumentet er bestilt af LO og sponseret af Sallingfonden. 
 
Vi har arbejdet på skulpturen i flere år og glæder os rigtigt meget til at se den færdig!
 
 
September
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 5. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver i maj indviet i Vejle. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
Fjordens dag - Odense
 
Hvornår: 10. september, 2017
 
Hvad: Endnu en gang fejres fjordens dag i Odense fjord. Galschiøt har lånt sine isbjørnedragter ud, så ibjørnehæren kan husere. Der sker også en lang række andre aktiviteter, så hvis du er i Odense, er det nok værd at komme forbi.   
 
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Fernisering:  (nok d. 30 oktober).
Udstillingsperiode: 30. oktober til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det er ikke helt på plads, men der ser ud til at indbefatte nogle hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer.
 
Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 26. Oktober kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
Tilmelding nødvendig! (kan findet på AOF senere på året)
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
November
 
COP23-klimatopmøde i Bonn
 
Hvad: Galleri Galschiøt satser vanen tro på massiv tilstedeværelse i forbindelse med klimatopmødet, med isbjørne, frihedsgudinder og måske et skib med klimaflygtninge. Topmødet skal være med til at afgøre om vores i en verden der er kriisk eller katastrofalt præget af klimaforandringer (som den kvikke læser vil kunne se bliver der ikke sparet på de store og dommedagsagtige ord - desværre ved undertegnede lidt for meget om emnet til at kunne skrive en optimistisk version).   
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
Tilmelding nødvendig! (kan findet på AOF senere på året)
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
  
Skulpturen Unbearable
 
 
 
Dette billede af Survival of the Fattest er nu blevet delt på facebook 392.614 gange i Brasilien!
 
 
 
 
 
 
 
H.C. Andersen viser sin feminine side i Ølgod
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Galleri Galschiøt
 
 
 
Galleri Galschiøt
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste