NIEUWSBRIEF
Jaargang 19 - Nummer 4 - April 2021
 

 

COVID-update

Hoewel het aantal besmettingen veel minder snel stijgt, zit Spanje ondertussen in de 4e Corona-golf. In eerste instantie werd er gevreesd voor een grote stijging in het aantal Covid-gevallen als nasleep van de Semana Santa (de heilige week voor Pasen), maar dat is tot nu toe uitgebleven. Omdat er inmiddels ruim 14 dagen zijn verstreken, lijkt het erop dat mensen zich deze keer, in tegenstelling tot Kerstmis, wél aan de maatregelen hebben gehouden.

De vaccinaties zijn ondertussen ook goed op gang gekomen. Mensen worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren en de gemeenten plaatsen aankondigingen in kranten en via sociale media waarin mensen uit een bepaald geboortejaar worden opgeroepen zich te melden als ze geen uitnodiging hebben ontvangen. Zo werden in Vera (almería) deze week de mensen uit 1950 en 1951 ingeënt via de 'drive through' prikstraat in het lokale park.

Of de Staat van Alarm, die officieel op 9 mei af zou lopen, verlengd wordt of welke maatregelen er daarna genomen gaan worden, is nog niet bekend. Wellicht dat de nationale overheid de verantwoordelijkheid over de restricties overdraagt aan de diverse comunidades, zodat elke regio zélf kan bepalen wat op dat moment noodzakelijk is.

Het blijft dus nog even afwachten...
 
 
 
De beste indruk in 360°

Nu het nog steeds moeilijk of zelfs verboden is om zonder essentiële reden naar Spanje te komen voor bezichtigingen, maken veel potentiële kopers gebruik van de mogelijkheid om de gewenste woning(en) te bekijken via een 360° Tour. Op deze manier kunt u vanuit uw eigen huis via uw pc, laptop, tablet of smartphone op eigen tempo 'rondlopen' door de woning en alles in 360° rustig bekijken.

Meestal volgt er daarna een virtuele bezichtiging en meer dan eens wordt de gewenste woning op afstand gereserveerd of zelfs geheel gekocht, inclusief notariële overdracht nog voordat de koper in de gelegenheid was om het 'in het echt' te bekijken.

NICLA heeft hierop ingespeeld door op haar website een directe link te plaatsen naar alle woningen die gepresenteerd worden met een 360° Tour. Klik op de link om enkele voorbeelden te bekijken.
 
 

  NICLA op Instagram

Facebook en YouTube waren voor NICLA tot nu toe steeds de belangrijkste sociale media platformen om in contact te blijven met klanten en volgers.

Het blijkt echter dat er een lichte verschuiving plaatsvindt en dat meer en meer mensen (ook) gebruik gaan maken van Instagram of zelfs overstappen.

Daarom heeft NICLA besloten om het Instagram-profiel nieuw leven in te blazen en actief te onderhouden.

U kunt NICLA volgen op: @Nicla_Casas

 
 

 
10 Stappen-plan voor de aankoop van een Spaanse woning

U heeft vast wel eens gehoord over problemen bij de aankoop van een Spaanse woning waarbij kopers zich bekocht voelden omdat hun verwachtingen niet uit zijn gekomen of, erger, dat ze geld hebben verloren vanwege een ‘niet geheel legale’ transactie, om het maar zacht uit te drukken.

Uiteraard wilt ú al deze problemen voorkomen en daarom heeft NICLA een compleet overzicht opgesteld waarin u in 10 stappen ziet hoe u het aankoopproces van uw Spaanse woning succesvol kunt doorlopen.

Denk niet te licht over de aankoop van een Spaanse woning. Als u het goed aanpakt, is het helemaal niet gevaarlijk, maar u heeft nu eenmaal te maken met andere wet- en regelgeving dan u gewend bent. De procedures zijn u onbekend én uw nieuwe woning staat óók nog eens in een ander land met een voor u vreemde taal.

Het allerbelangrijkste bij de aankoop van een Spaanse woning is de voorbereiding en het mooie daarvan is, dat u dat zélf geheel in eigen hand heeft. Een goede voorbereiding zorgt ervoor, dat u exact weet waarover men spreekt, men u derhalve niets wijs kan maken en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Download het Gratis 10 Stappen-plan >>

 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.