Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF APRIL
 2020
 
Wij zijn gewoon beschikbaar!
Maatregelen corona
Wij hopen dat dit bericht u in goede gezondheid bereikt.
 
We hebben vorige week allemaal gehoord dat Corona ons nog langer binnen houdt. Toch kunnen onze adviezen en leveringen in de meeste gevallen gelukkig "gewoon" doorgaan. Het contact verloopt daarbij via beeldbellen, maar kan zo nodig ook op locatie doorgaan. Met beschermingsmiddelen en een aangepaste werkwijze kunnen we u veilig bezoeken, voor u, voor onszelf en voor onze andere cliënten.
 
Wij werken nu al 6 weken op deze alternatieve manier en dat wordt erg goed ontvangen. We krijgen veel positieve reacties en medewerking. Die waardering geeft ons moed! Want ook voor onze mensen vraagt deze tijd aanpassingsvermogen, creativiteit en doorzettingskracht. Dus dank u wel!
 
Wij zijn dus gewoon beschikbaar voor passingen. Voel u vooral niet geremd om ons te benaderen!
 
 
 
Tips voor binnenblijvers...
 
Spelen met Licht
LumineaKent u Luminea al? Luminea is een unieke serie snoezellampen die reageren op plaatjes en activiteiten in de speciale Luminea app. Met deze app, of met een 6-knops controller, kan uw cliënt, leerling, zoon of dochter zelf spelen met licht en kleur. Met Luminea creëert u eenvoudig een kleinschalige interactieve snoezelruimte, zónder computersysteem of technische installatie.
 
Er zijn uiteenlopende Luminea lichtelementen verkrijgbaar: een bubbelbuis, lichtslierten, lichtjestapijt of -hemel, verlichte ballenbak en verschillende soorten lampen.
 
Met de app kan de gebruiker zelf de kleur van het licht bepalen op wel duizend manieren. U kunt eigen plaatjes of foto’s gebruiken en het licht (automatisch!) laten reageren op de kleuren van dat plaatje. Maar er zijn ook doelgerichte activiteiten, waarin gebruikers kennismaken met kleuren, leren tellen, leren keuzes maken, hun woordenschat uitbreiden, oefenen met oorzaak en gevolg, of oefenen in coördinatie en fijne motoriek.
 
In deze video kunt u zien hoe Luminea werkt. Wilt u meer weten over de toepassingen voor uw cliënten? Volg dan op 13 mei om 17:00 uur de gratis webinar voor therapeuten van ontwikkelaar BJLive!.
 
Bestel Luminea nu en ontvang tijdelijk 4 weken niet-leuk-geld-terug-garantie én een gratis instructie op afstand. Vraag om een offerte via shx@rdgkompagne.nl.
 
Speel- en beweegmobiel
omiVistaWij horen dat onze omiVista nu extra dankbaar wordt ingezet in de gehandicaptenzorg en in verpleeghuizen. Het fijne aan dit interactieve projectiesysteem is dat u het gemakkelijk mee kunt nemen naar verschillende groepen, en kunt toepassen voor spelen en bewegen op de vloer, maar ook aan tafel.
 
De hoeveelheid activiteiten op de omiVista was al enorm, maar daar zijn nu ook nog nieuwe balspellen bijgekomen. En u zorgt voor nóg meer afwisseling en een persoonlijke noot door de projecties zelf aan te passen met eigen foto’s, filmpjes en muziek.
 
Zin in een demo? Wij weten natuurlijk dat we nu niet bij uw zorginstelling binnen kunnen komen. Daarom hebben we wat anders bedacht: wij leveren de omiVista bij u af en geven u aansluitend een demonstratie op afstand. Daarna kunt u de omiVista nog 2 weken met uw cliënten uitproberen. Grijp deze kans door een mailtje te sturen naar omi@rdgkompagne.nl.
 
Makkelijk beeldbellen
Beeldbellen op ActicommWe beeldbellen opeens wat af met z’n allen. Willen uw cliënten dat ook, en liefst zónder hulp?
 
Installeer Skype, Zoom of een ander videobelprogramma eens op de Acticomm, zodat uw cliënt het gemakkelijk zelf kan opstarten. U plaatst gewoon in het Active-menu een link naar Skype of naar een vaste Zoom Meeting ID. Sluit een webcam aan en zorg dat benodigde inloggevens worden onthouden. En dan resten alleen nog de belafspraken met het thuisfront of andere gelukkigen.
 
Beeldbellen kan natuurlijk ook op dynamische communicatiehulpmiddelen. De meeste hulpmiddelen van Jabbla en Tobii zijn voorzien van een ingebouwde webcam. En zowel Mind Express en Amego als Communicator hebben een Skype-app die u kunt toevoegen aan het gebruikersmenu.
 
ReseteaHoe lang nog?
Hoe lang moet ik nog voor school werken? Wanneer gaan we naar buiten? Hoe lang mag ik gamen? Wanneer gaan we knutselen?
 
Met Resetea of Memo Timers maakt u de tijd zichtbaar en gemakkelijker te begrijpen. U kunt deze handige hulpjes nu vrijblijvend 2 weken uitproberen. Geef uw wensen door via zicht@rdgkompagne.nl.
 
Ondersteuning bij thuisonderwijs
SprintPlusHet organiseren van thuisonderwijs kan een hele uitdaging zijn, zeker als je ook nog te maken hebt met dyslexie. Misschien heb je thuis niet de beschikking over de hulpmiddelen waar je op school gebruik van maakt.
 
De nieuwe SprintPlus webapp geeft je overal toegang tot jouw teksten, leest ze aan je voor en ondersteunt je in je dagelijkse schoolwerk. De webapp werkt op elke computer, laptop, iPad, tablet, MacBook of Chromebook. Benieuwd? Je kan de webapp nu tijdelijk twee maanden gratis uitproberen!
 
En om voor kinderen het werken op de computer thuis makkelijk en leuk te maken, hebben we in onze webshop Eelke Verschuur nu een speciaal thuispakket, met een viertal populaire Clevy-producten.
 
Gratis communiceren met TouchToTell
TouchToTell corono-actieIn deze moeilijke periode is communicatie belangrijker dan ooit: we volgen, delen, praten, stellen vragen en houden op afstand contact met familie, vrienden, collega’s, docenten, therapeuten en anderen. Maar communicatie op afstand is niet voor iedereen even gemakkelijk, laat staan voor mensen die niet of nauwelijks kunnen praten en/of taal begrijpen.
 
Daarom komen de makers van TouchToTell met een tegemoetkoming aan iedereen die zorg of onderwijs geeft aan een cliënt, leerling, kind of partner met een communicatiebeperking, en voor het contact een communicatiehulpmiddel nodig heeft. Voor al deze therapeuten, leerkrachten en mantelzorgers is de communicatieapp TouchToTell tot 1 juni gratis en vrijblijvend beschikbaar.
 
Wilt u meer leren over de mogelijkheden van TouchToTell? De geaccrediteerde Basiscursus TouchToTell gaat online door als interactieve webinar.
 
 
Support 2020
De tweejaarlijkse Support beurs, die zou plaatsvinden van 13 t/m 16 mei, is verplaatst naar 21 t/m 24 oktober 2020. We hopen dat de beurs dan alsnog door kan gaan!
 
 
 
Support 2020
 
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.